TY - THES ID - ptfos:2815 TI - Čimbenici rizika u prehrani i rizik od moždanog udara u odrasloj populaciji AU - Šmic, Lorena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2789 TI - Utjecaj dodatka različitih hidrokoloida na kvalitetu krekera bez glutena AU - Cvetko, Dijana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2779 TI - Primjena računalne analize slike za određivanje svojstava topljenja sladoleda AU - Horki, Dario DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2755 TI - Fizikalno-kemijska i senzorska svojstva industrijskih sireva dozrijevanih u kolutu AU - Strmota, Magdalena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2758 TI - Prehrambene navike i kvaliteta života osoba na bezglutenskoj dijeti u sjeverozapadnoj Hrvatskoj AU - Kurečić, Ines DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2753 TI - Optimiranje proizvodnje krekera bez glutena na bazi rižinog i kukuruznog brašna AU - Božić, Barbara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2754 TI - Optimiranje proizvodnje čajnog peciva bez glutena na bazi rižinog brašna i kukuruznog škroba AU - Begić, Matea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2743 TI - Utjecaj dodatka brašna uljne pogače badema na kvalitetu čajnog peciva bez glutena AU - Presečan, Kristina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2742 TI - Utjecaj dodatka brašna uljne pogače industrijske konoplje na kvalitetu čajnog peciva bez glutena AU - Mandić, Valentina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2730 TI - Upotreba hidrokoloida u proizvodnji kruha bez glutena AU - Brođanac, Andrea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2604 TI - Određivanje kvalitete pšeničnog brašna mjerenjem površine farinografske krivulje AU - Grubeša, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2570 TI - Utjecaj dodatka brašna uljne pogače industrijske konoplje na kvalitetu kruha bez glutena AU - Vojnić, Snježana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1199 TI - Određivanje kvalitete pšeničnog brašna pomoću metode broja padanja po Hagberg-Pertenu uz upotrebu otopine mliječne kiseline AU - Debeljak, Matea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1208 TI - Amilografsko određivanje kvalitete pšeničnog brašna uz upotrebu otopine mliječne kiseline AU - Đaković, Lucija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2451 TI - Gubici topline te promjena mase i boje dva tipa čajnog peciva tijekom procesa industrijskog pečenja AU - Lulić, Iva DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2447 TI - Određivanje poroznosti sredine kruha bez glutena na bazi rižinog brašna i kukuruznog škroba računalnom analizom slike AU - Keresturi, Sandi DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2448 TI - Optimiranje proizvodnje kruha bez glutena na bazi rižinog brašna i kukuruznog škroba AU - Kraljik, Helena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2482 TI - Praćenje promjene dimenzija i boje čajnog peciva s dodatkom ekstrakta tropa grožđa sorte cabernet sauvignon računalnom analizom slike AU - Kercel, Antonio DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2488 TI - Procjena amilolitičke aktivnosti brašna pomoću metode određivanja broja padanja po Hagberg- Pertenu AU - Anić, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2393 TI - Praćenje promjena kvalitativnih svojstava čajnog peciva s dodatkom liofiliziranog ekstrakta tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon AU - Jelić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2294 TI - Određivanje geometrijskih značajki zrna ječma AU - Tomašević, Matko DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2304 TI - Postupak pečenja pekarskih proizvoda AU - Tomas Lipec, Katarina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2285 TI - Upotreba različitih otopina u određivanju broja padanja prema Hagberg-Pertenu AU - Ivanković, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2296 TI - Utjecaj različitih postupaka dimljenja na sadržaj policikličkih aromatskih ugljikovodika (PAH) u Slavonskoj kobasici AU - Glavina, Vedran DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2249 TI - Primjena hlađenja i zamrzavanja tijesta u proizvodnji pekarskih proizvoda AU - Kosanović, Darina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2250 TI - Utjecaj soli na svojstva tijesta i kvalitetu pekarskih proizvoda AU - Božić, Barbara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2182 TI - Utjecaj različitih postupaka dimljenja na sadržaj policikličkih aromatskih ugljikovodika (PAH) u domaćoj dimljenoj suhoj slanini AU - Markovčić, Mateo DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2161 TI - Utjecaj ekstrakta tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon na kvalitetu čajnog peciva AU - Vidakušić, Valentin DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2081 TI - Određivanje oksidacijske gelacijske sposobnosti pšeničnog brašna pomoću Mikro Visko-Amilografa AU - Dubovski, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2082 TI - Utjecaj inaktivacije amilolitičkih enzima srebrovim nitratom i bakrovim sulfatom na broj padanja prema Hagberg-Pertenu AU - Topić, Matea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2092 TI - Utjecaj dodatka tropa grožđa na kvalitetu krekera AU - Jaković, Marina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2080 TI - Utjecaj zobenog brašna na kvalitetu krekera AU - Drozdek, Antonella DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2127 TI - Određivanje vanjskih svojstava krekera s dodacima tropa grožđa i rajčice nedestruktivnim metodama AU - Kolak, Nera DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2120 TI - Sadržaj policikličkih aromatskih ugljikovodika (PAH) u Hercegovačkom pršutu AU - Nadaždi, Helena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2126 TI - Upotreba pivarskog ječmenog slada kao zamjena za dodatak saharoze u proizvodnji biskvita AU - Koljđeraj, Antonio DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2117 TI - Utjecaj dodatka tropa rajčice na kvalitetu krekera AU - Blažević, Monika DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2124 TI - Utjecaj inaktivacije amilolitičkih enzima srebrovim nitratom i bakrovim sulfatom na amilografske pokazatelje pšeničnog brašna AU - Živić, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1962 TI - Utjecaj ječmenog brašna na kvalitetu krekera AU - Hojka, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1815 TI - Fizikalno-kemijska svojstva različitih sorti ozime pšenice roda 2018. godine AU - Štabi, Nikolina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1813 TI - Praćenje promjene dimenzija i boje čajnog peciva s dodatkom pljevice pira računalnom analizom slike AU - Vukas, Tomislav DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1814 TI - Upotreba pivarskog ječmenog slada kao zamjena za dodatak saharoze i glukoze u proizvodnji čajnog peciva AU - Crnčan, Marin DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1812 TI - Utjecaj dodatka pljevice pira na kvalitativna svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna AU - Sršić, Matea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1788 TI - Ispitivanje kvalitete medenjaka proizvedenih od pivarskog ječmenog slada i pšeničnog brašna AU - Čevapović, Iva DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1763 TI - Ocjena pivarske kakvoće sorte ječma Pivarac iz žetve 2017. AU - Havlik, Igor DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1726 TI - Određivanje boje i stabilnosti pjene lager piva računalnom analizom slike AU - Vulin, Zdravko DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1613 TI - Matematičko modeliranje kinetike promjene boje čajnog peciva s dodatkom tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon AU - Balen, Tena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1521 TI - Utjecaj dodatka različitih modificiranih škrobova na termofizikalna svojstva pilećeg surimija AU - Zmaić, Katarina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1405 TI - Fizikalno-kemijska svojstva zrna i brašna sorti ozime pšenice roda 2017. godine AU - Barić, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1392 TI - Klasifikacija zrna ozime pšenice određivanjem geometrijskih značajki zrna računalnom analizom slike AU - Velikanović, Valentina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1446 TI - Obilježja kvalitete pekarskih proizvoda AU - Bošković, Sanja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1389 TI - Utjecaj dodatka ječmenog slada na svojstva čajnog peciva AU - Martinović, Slaviša DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1393 TI - Utjecaj dodatka tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon na fizikalna i bioaktivna svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna AU - Crnogaj, Anja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1378 TI - Procjena pekarske kvalitete kultivara ozime pšenice primjenom kemometrijske analize glavnih komponenata (PCA) AU - Filipović, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1379 TI - Reološka svojstva tijesta od brašna sorti ozime pšenice roda 2017. godine AU - Marek, Hana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1380 TI - Retencijska sposobnost brašna sorti pšenice roda 2017. godine AU - Lukić, Josip DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1387 TI - Utjecaj fizikalno-kemijskih parametara kvalitete pšeničnog zrna na postotak izbrašnjavanja AU - Koči, Matea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1372 TI - Svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna s dodatkom tropa sorte grožđa Cabernet Sauvignon AU - Buković, Katarina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1369 TI - Ispitivanje kvalitativnih parametara čajnog peciva s dodatkom pogače industrijske konoplje AU - Farago, Nives DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1367 TI - Prisutnost genetski modificirane soje, kukuruza i pšenice na području Republike Hrvatske AU - Vukorepa, Petra DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1364 TI - Računalna analiza slike čajnog peciva s različitim udjelima vode i pogače bundeve AU - Pavlović, Mateja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1221 TI - Prijelaz ergot alkaloida iz raži u proizvode mljevenja i kruh AU - Andrašek, Iva DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1204 TI - Amilografsko ispitivanje smjesa za proizvodnju čajnog peciva s dodatkom pogača bundeve, lješnjaka i industrijske konoplje AU - Čuljak, Jaka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1153 TI - Primjena ječma u proizvodnji pekarskih proizvoda AU - Miškić, Boris DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1137 TI - Konzumacija pekarskih proizvoda i procjena unosa soli odrasle populacije tri regije Hrvatske AU - Ćorić, Nevena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1119 TI - Promjena fizikalno-kemijskih svojstava slavonske šunke tijekom soljenja AU - Čeple, Dunja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1047 TI - Utjecaj različitih vrsta soli na proizvodni kalo slavonske šunke AU - Kušurin, Iva DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1020 TI - Ispitivanje pivarske kakvoće višenamjenskih sorti ječma Poljoprivrednog instituta Osijek AU - Lenart, Leon DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1016 TI - Praćenje kvalitativnih svojstava kruha s dodatkom pivskog i jabučnog tropa AU - Kolak, Paula DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1018 TI - Praćenje promjena teksturalnih svojstava vafel proizvoda tijekom skladištenja AU - Budetić, Fedra DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1035 TI - Reološka svojstva pšeničnog brašna s dodatkom repinih rezanaca i utjecaj na kvalitetu proizvoda na bazi brašna AU - Jonjić, Željka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1034 TI - Utjecaj dodatka jabučnog tropa na kvalitativne parametre kruha tijekom pečenja AU - Markuš (udano Keser), Mirela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1036 TI - Utjecaj dodatka pivskog tropa na kvalitetu kruha i čajnog peciva kao funkcionalnih proizvoda AU - Penava, Tihomir DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:995 TI - Amilografsko ispitivanje kvalitete tjestenine s dodatkom ječmenog brašna AU - Krušelj, Marijeta DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1110 TI - Utjecaj procesnih parametara na svojstva kruha s dodatkom bučine pogače proizvedenog u industrijskim uvjetima AU - Kopić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:981 TI - Praćenje kvalitete čajnog peciva s dodatkom repinih rezanaca AU - Efendić, Tamara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:971 TI - Utjecaj vrste masnoće na temperaturni profil tijekom pečenja čajnog peciva AU - Sušac, Elena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - CONF ID - ptfos:1746 TI - Acorn flour – naturally gluten free AU - Polimac, Mirjana AU - Koceva Komlenić, Daliborka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - CONF ID - ptfos:1732 TI - Browning development in bakery products enriched with food industry by-products AU - Lukinac, Jasmina AU - Jukić, Marko AU - Čačić Kenjerić, Frane AU - Kolak, Paola AU - Efendić, Tamara AU - Koceva Komlenić, Daliborka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - CONF ID - ptfos:1751 TI - Determination of glutenin and gliadin loci in Croatian winter wheat germplasm AU - Marić, Sonja AU - Grgić, Marija AU - Petrović, Sonja AU - Strelec, Ivica AU - Guberac, Sunčica AU - Guberac, Vlado DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - BOOK ID - ptfos:1723 TI - Flour - Bread '15 : Proceedings of the 8th International Congress Flour - Bread '15 AU - Ajredini, Saša AU - Andrejaš, Martina AU - Avdić, Azem AU - Avdić, Gordan AU - Babić, Hrvoje AU - Barišić, Nada AU - Bartalné-Berceli, Monika AU - Bliznikas, Saulius AU - Bodroža-Solarov, Marija AU - Borges, Saulo AU - Brkljača, Jovana AU - Čabarkapa, Ivana AU - Čačić Kenjerić, Frane AU - Cesnuleviciene, Ruta AU - Cinkmanis, Ingmars AU - Colić Barić, Irena AU - Čukelj, Nikolina AU - Ćurić, Duška AU - Czyż, Jaroslav AU - Dimić, Gordana AU - Domin, Marek AU - Dukić, Branimir AU - Dukić, Stojanka AU - Durak, Agata AU - Dziki, Dariusz AU - Efendić, Tamara AU - Filipčev, Bojana AU - Fonovich, Teresa AU - Gagula, Goran AU - Galoburda, Ruta AU - Gawlik-Dziki, Urszula AU - Gergely, Szilveszter AU - Grgić, Marija AU - Guberac, Sunčica AU - Guberac, Vlado AU - Hadžiomerović, Edina AU - Hruškar, Mirjana AU - Hrušková, Marie AU - Ištvanić, Tea AU - Ivić, Marko AU - Izsó, Eszter AU - Jablonskyte-Rasce, Danute AU - Jambrec, Dubravka AU - Janaviciene, Sigita AU - Jovanov, Pavle AU - Jukić, Marko AU - Karklina, Daina AU - Karnaš, Maja AU - Keriene, Ilona AU - Klava, Dace AU - Koceva Komlenić, Daliborka AU - Kolak, Paola AU - Kozłowicz, Katarzyna AU - Kronberga, Arta AU - Krpan, Marina AU - Krstanović, Vinko AU - Krulj, Jelena AU - Krzysiak, Zbigniew AU - Kunić, Tihana AU - Lalić, Alojzije AU - Lukinac, Jasmina AU - Mandić, Anamarija AU - Mankeviciene, Audrone AU - Marić, Sonja AU - Maričić, Nikola AU - Mastanjević, Krešimir AU - Mastanjević, Kristina AU - Miličević, Dijana AU - Mujdanović, Selma AU - Mujkić, Nedreta AU - Nedeljković, Nataša AU - Novotni, Dubravka AU - Pavičić, Josipa AU - Pérez-Coll, Cristina AU - Pestorić, Mladenka AU - Petrčić, Kristina AU - Petrović, Sonja AU - Plavšić, Dragana AU - Polimac, Mirjana AU - Psodorov, Đorđe AU - Rakcejeva, Tatjana AU - Réka, Juhasz AU - Rumbak, Ivana AU - Ružić, Ivan AU - Sakač, Marijana AU - Sakač, Nikola AU - Salgó, Andras AU - Sęczyk, Łukasz AU - Selmić, Maida AU - Sfara, Valeria AU - Šarić, Ljubiša AU - Šimić, Gordana AU - Šimurina, Olivera AU - Skudra, Liga AU - Slačanac, Vedran AU - Straumite, Evita AU - Strelec, Ivica AU - Švec, Ivan AU - Świeca, Michal AU - Tudor, Petra AU - Vacek, Kristina AU - Vecstaudza, Agnese AU - Velić, Natalija AU - Voučko, Bojana AU - Vrana Špoljarić, Ivna AU - Vukobratović, Marija AU - Zagorska, Jelena AU - Živoder, Dubravka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - CONF ID - ptfos:1745 TI - Influence of malting procedure on the quality of hulless barley malt AU - Krstanović, Vinko AU - Mastanjević, Krešimir AU - Velić, Natalija AU - Slačanac, Vedran AU - Vacek, Kristina AU - Gagula, Goran AU - Mastanjević, Kristina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - CONF ID - ptfos:1730 TI - Possibilities of using acorn flour in products Based on flour AU - Polimac, Mirjana AU - Koceva Komlnić, Daliborka AU - Lukinac, Jasmina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - CONF ID - ptfos:1743 TI - Survey of β-glucans in domestic barley's varieties AU - Lalić, Alojzije AU - Šimić, Gordana AU - Krstanović, Vinko AU - Mastanjević, Kristina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:414 TI - Optimizacija tehnološkog procesa proizvodnje tradicionalnog kuhanog sira u laboratorijskim uvjetima AU - Maretić, Nela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:415 TI - Utjecaj dodatka kakao ljuske na svojstva kukuruznih ekstrudata AU - Vrdoljak, Anđela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:669 TI - Proizvodnja raženog kruha AU - Vuković, Damir DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:916 TI - Utjecaj dodatka repinih rezanaca na svojstva teksture i promjenu boje kruha tijekom pečenja AU - Međugorac, Sanja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:341 TI - Određivanje udjela β-glukana u domaćim sortama pivarskog ječma iz žetve 2013. AU - Radić, Mato DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:158 TI - Korelacija reoloških svojstava ječma i kvalitete slada AU - Grgić, Ilija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:176 TI - Kriprotektorsko djelovanje ß-glukana na miofibrilarne proteine goveđeg mesa AU - Vidaković, Kristina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:178 TI - Kriprotektorsko djelovanje ß-glukana na miofibrilarne proteine pilećeg surimija AU - Friščić, Stjepan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:154 TI - Utjecaj granulacije šećera na temperaturni profil tijekom pečenja čajnog peciva AU - Hrg, Danica DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:151 TI - Utjecaj inaktivacije amilolitičkih enzima i stupnja oštećenja škroba na amilografski profil pšeničnog brašna AU - Sermek-Marčec, Ivan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:153 TI - Utjecaj modifikacije metode ispitivanja retencijske sposobnosti brašna prema različitim otapalima na predviđanje kvalitete čajnog peciva AU - Gligora, Kristina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:647 TI - Svojstva kukuruznih snack proizvoda obogaćenih s nusproizvodima prehrambene industrije AU - Jozinović, Antun DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pfos:1674 TI - KONKURENTNOST HRVATSKE PROIZVODNJE I PRERADE PŠENICE NA TRŽIŠTU EUROPSKE UNIJE AU - Balaž, Davor DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:177 TI - Praćenje kvalitativnih parametara čajnog peciva pripremljenog sa svinjskom masti AU - Kotarski, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:164 TI - Kemijski sastav i svojstva kuhanog sira s područja Slavonije AU - Mišlov, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - BOOK ID - ptfos:2588 TI - Flour - Bread '15 : Book of abstracts of the 8th International Congress Flour - Bread '15 DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:139 TI - Promjene kvalitativnih svojstava čajnog peciva od pšeničnog brašna nakon skladištenja AU - Petrović, Manja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:326 TI - Utjecaj temperature skladištenja na raspodjelu zearalenona u frakcijama slada AU - Stepanović, Marko DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:127 TI - Usporedba konzumacije pekarskih proizvoda odrasle populacije Dalmacije i Like AU - Rečić, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:118 TI - Utjecaj postupka slađenja na kakvoću sladova golozrnog ječma sorti Poljoprivrednog instituta Osijek AU - Vacek, Kristina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:115 TI - Modeliranje promjene boje čajnog peciva tijekom pečenja AU - Ivić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:119 TI - Primjena računalne analize slike u praćenju boje čajnog peciva od pšeničnog brašna AU - Bošnjaković, Nikolina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:114 TI - Utjecaj promjene testnih parametara na rezultate ispitivanja reološkog profila pšeničnog brašna pomoću Brabenderovog GlutoPeak-a AU - Hajek, Dora DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:112 TI - Utjecaj temperature i različitog udjela natrijevog hidrogenkarbonata na teksturu i boju čajnog peciva AU - Jurošević, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:106 TI - Određivanje udjela ß-glukana u domaćim sortama pivarskog ječma iz žetve 2012. AU - Anđelić, Zoran DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:93 TI - Ispitivanje aktivnosti alfa-amilaze u domaćim pivarskim sortama ječma AU - Dujković, Bojan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - CONF ID - ptfos:2147 TI - Development of enzymatic activity in wheat grain during germination process AU - Habschied, Kristina AU - Šarkanj, Bojan AU - Krstanović, Vinko AU - Tišma, Marina AU - Kramarić, Matija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - CONF ID - ptfos:2137 TI - Effect of bread type choice on nutrition quality in elderly AU - Kenjerić, Daniela AU - Divković, Ivana AU - Banjari, Ines AU - Mandić, Milena Lela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - BOOK ID - ptfos:2098 TI - Flour - Bread '13 : Proceedings of the 7th International Congress Flour - Bread '13 and 9th Croatian Congress of Cereal Technologists AU - Altamirano-Fortoul, Rossana AU - Avdić, Gordan AU - Al-Dmoor, Hanee M. AU - Babić, Jurislav AU - Balaž, Davor AU - Balestra, Federica AU - Banjac, Vojislav AU - Banjari, Ines AU - Bartkiene, Elena AU - Beganović, I. AU - Bituh, Martina AU - Błaszczak, Wioletta AU - Bodroža-Solarov, Marija AU - Bosiljkov, Tomislav AU - Brnčić, Mladen AU - Budžaki, Sandra AU - Calviño, Adelina AU - Cizeikiene, Dalia AU - Colić Barić, Irena AU - Cvetković, Biljana AU - Čačić, Frane AU - Čukelj, Nikolina AU - Ćatović, Adnan AU - Ćurić, Duška AU - Dapčević Hadnađev, Tamara AU - Demin, Mirjana AU - Dimić, Gordana AU - Divković, Ivana AU - Dokić, Ljubica AU - Drezner, Georg AU - Dujmić, Filip AU - Dukić, Branimir AU - Dukić, Stojanka AU - Dura, Angela. AU - Dvojković, Krešimir AU - Filipčev, Bojana AU - Fišteš, Aleksandar AU - Fontana, Vedrana AU - Gadanec, Martina AU - Garzón, Raquel AU - Gianotti, Andrea AU - Grbić, Jasna AU - Habschied, Kristina AU - Hassan, Chek Zaini AU - Horvat, Daniela AU - Hrušková, Marie AU - Ismail, S. AU - Jamal, A. F. AU - Jambrec, Dubravka AU - Jovanov, Pavle AU - Jukić, Marko AU - Juodeikiene, Grazina AU - Jurković, Martina AU - Jurković, Zorica AU - Juul, Nils AU - Kal-Kausar, Mohd Amin AU - Karnaš, Maja AU - Keleković, Snježana AU - Kenjerić, Daniela AU - Keser, Irena AU - Klupsaite, Dovile AU - Koceva Komlenić, Daliborka AU - Kosović, Indira AU - Kovačević, Dragan AU - Kramarić, Matija AU - Krešić, Greta AU - Krstanović, Vinko AU - Krstonošić, Veljko AU - Kuleš, Anđa AU - Lončarević, Ivana AU - Lukinac, Jasmina AU - Lutrov, Kristina AU - Maksimović, Jovana AU - Mandić, Anamarija AU - Mandić, Milena Lela AU - Mankeviciene, Audrone AU - Marijanović-Vincetić, Dubravka AU - Mastanjević, Krešimir AU - Mastilović, Jasna AU - Mehić, D. AU - Mesarić, Josip AU - Meuser, F. AU - Miličević, Dijana AU - Milovanović, Ivan AU - Mišan, Aleksandra AU - Moslavac, Tihomir AU - Mrduljaš, Nikolina AU - Nedeljković, Nataša AU - Nikolić, Ivana AU - Nježić, Zvonko AU - Nosić, Tonka AU - Novotni, Dubravka AU - Pajin, Biljana AU - Panjkota Krbavčić, Ines AU - Pestorić, Mladenka AU - Pichler, Anita AU - Pinnavaia, Gian Gaetano AU - Plavšić, Dragana AU - Pojić, Milica AU - Pozderović, Andrija AU - Psodorov, Dragan AU - Psodorov, Đorđe AU - Ramli, K. AU - Ranilović, Jasmina AU - Regušić, Lidija AU - Rosell, Cristina Molina AU - Rumbak, Ivana AU - Rumora Samarin, Ivana AU - Sakač, Marijana AU - Sakač, Nikola AU - Selimović, Amel AU - Semaskiene, Roma AU - Slačanac, Vedran AU - Smerdel, Bojana AU - Sokolić-Mihalak, Darja AU - Sudar, Rezica AU - Suproniene, Skaidre AU - Suzila, I. AU - Šarić, Ljubiša AU - Šarkanj, Bojan AU - Šereš, Zita AU - Šimurina, Olivera AU - Šoronja Simović, Dragana AU - Šubarić, Drago AU - Šušnić, Saša AU - Švec, Ivan AU - Taneyo Saa, Danielle AU - Tišma, Marina AU - Torbica, Aleksandra AU - Ugarčić, Žaneta AU - Varga, Ana AU - Vidmantiene, Daiva. AU - Višekruna, I. AU - Vrana Špoljarić, Ivna AU - Vukić, Milan AU - Zavariz de Miranda, Martha AU - Zmaić, Krunoslav AU - Živković, Jasmina AU - Žižić, Vesna DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - CONF ID - ptfos:2141 TI - Influence of antioxidants addition on the oxidative stability of a mixture of sunflower and corn oils AU - Moslavac, Tihomir AU - Pozderović, Andrija AU - Pichler, Anita AU - Nosić, Tonka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - CONF ID - ptfos:2139 TI - Quality inspection of cookies using computer vision AU - Čačić, Frane AU - Lukinac, Jasmina AU - Budžaki, Sandra AU - Koceva Komlenić, Daliborka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - CONF ID - ptfos:2136 TI - Salt intake through bakery products in Slavonia Region AU - Jurković, Martina AU - Marijanović-Vincetić, Dubravka AU - Jurković, Zorica AU - Mandić, Milena Lela AU - Sokolić-Mihalak, Darja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - CONF ID - ptfos:2149 TI - Starch characterization using spectrophotometry and direct potentiometry AU - Sakač, Nikola AU - Habschied, Kristina AU - Karnaš, Maja AU - Regušić, Lidija AU - Slačanac, Vedran DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - CONF ID - ptfos:2138 TI - Textural and rheological characteristics of dough for cookies with chestnut flour AU - Maksimović, J AU - Pajin, Biljana AU - Šoronja Simović, Dragana AU - Šubarić, Drago AU - Babić, Jurislav AU - Fišteš, A DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - CONF ID - ptfos:2140 TI - Use of maize, soy and rice breadcrumbs in the formulation of the gluten free meatballs AU - Mastanjević, Krešimir AU - Jukić, Marko AU - Ugarčić, Žaneta AU - Kovačević, Dragan AU - Kosović, Indira AU - Koceva Komlenić, Daliborka AU - Kuleš, Anđa AU - Keleković, Snježana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:666 TI - Konzumacija pekarskih proizvoda i procjena unosa soli odrasle populacije s područja Slavonije AU - Marijanović-Vincetić, Dubravka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:694 TI - Utjecaj stupnja oštećenosti škroba na amilografsko ispitivanje pšeničnog brašna AU - Tkalec, Davor DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:201 TI - Primjena enzimskih preparata u pekarstvu AU - Rukavina, Matej DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:698 TI - Praćenje temperature i kvalitativnih svojstava čajnog peciva od pšeničnog brašna tijekom pečenja AU - Kožul, Željko DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:205 TI - Upotreba šećera u pekarstvu AU - Sermek-Marčec, Ivan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - BOOK ID - ptfos:2587 TI - Flour - Bread '13 : Book of abstracts of the 7th International Congress Flour - Bread '13 and 9th Croatian Congress of Cereal Technologists DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:231 TI - Amilografsko ispitivanje pšeničnog brašna AU - Jonjić, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:215 TI - Ispitivanje kvalitete proteina pšenice u laboratoriju Poljoprivrednog instituta Osijek AU - Kerekeš, Anita DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:213 TI - Proizvodnja pšeničnog brašna u mlinu PIK Vinkovci AU - Lucić, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:227 TI - Kvarenje pekarskih proizvoda uzrokovano plijesnima AU - Grgić, Ilija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:708 TI - Ispitivanje pivarske kakvoće sorti ječma Vanessa i Tiffany AU - Marković, Branko DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:356 TI - Ispitivanje uspješnosti proteolitičke razgradnje pšenice pri restriktivnom postupku slađenja AU - Dudaš, Karlo DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:822 TI - Određivanje udjela β-glukana u domaćim sortama pivarskoga ječma AU - Gagula, Goran DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:715 TI - Utjecaj temperature i vlažnosti tijekom klijanja na citolitičku razgradnju zrna pšenice AU - Markovac, Krunoslav DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:732 TI - Metode pripreme uzoraka žitarica i uljarica za ispitivanje vlagomjera u zakonskom mjeriteljstvu AU - Jocić, Vlatka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:958 TI - Kakvoća pojedinih sorti pšenica s područja Međimurske županije AU - Sabol, Nataša DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:737 TI - Utjecaj vremena miješanja i udjela vode u zamjesu na kvalitetu tjestenine AU - Krnić, Josipa DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:379 TI - Utjecaj udjela proteina i vlažnog glutena na pecivna svojstva brašna pšenice s osječkog područja uroda 2010. i 2011. godine AU - Kovačević, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:849 TI - Kvarenje kruha i zaštita od kvarenja AU - Matić, Mateja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:336 TI - Pogreške pri proizvodnji tjestenine AU - Balentović, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:333 TI - Obogaćivanje brašna u mlinarstvu AU - Bjelobrk, Kristina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:740 TI - Ispitivanje amilolitičke aktivnosti pšeničnog brašna mikro visko-amilografom AU - Ćakarun, Josipa DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:293 TI - Masnoće u pekarstvu AU - Stanković, Jelena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:251 TI - Ispitivanje reoloških svojstava tijesta AU - Kuzmanović, Melita DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:252 TI - Primjena kiselog tijesta u pekarstvu AU - Torčić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:244 TI - Vrste transporta u mlinu AU - Petrović, Manja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:750 TI - Određivanje ß-glukana u domaćim sortama ječma AU - Popović, Tamara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:446 TI - Određivanje prividne i stvarne gustoće beskvasnih tijesta tijekom procesa pečenja AU - Lončarić, Marin DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:447 TI - Mikrobna populacija dehidriranih namirnica AU - Kozarević, Suzana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:450 TI - Praćenje amilografskih parametara ovisno o lokalitetu i sorti pšenice uroda 2008./09. godine AU - Pritišanac, Barbara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:310 TI - Proizvodnja kruha iz prekrupe i brašna cjelovitog zrna AU - Gelemanović, Marta DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:771 TI - Ispitivanje kvalitete tjestenine proizvedene od mješavine krupica pšenica Triticum durum i Triticum aestivum AU - Šimonji, Kristina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:453 TI - Ispitivanje reoloških i kemijskih svojstava različitih genotipa pšenice s osječkog područja uroda 2008., 2009. i 2010. godine AU - Kobaš, Andrea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:949 TI - Proizvodnja novih tipova polutvrdih sireva s dodacima na obiteljskom gospodarstvu AU - Gubijan, Marina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:482 TI - Primjena gel filtracije Sephadexom G-25 u razdvajanju biomolekula meda AU - Blaško, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:797 TI - Proizvodnja novih vrsta svježeg zrnatog sira AU - Gradinjan, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:796 TI - Proizvodnja novog tipa Feta sira AU - Gvozdanović, Andrea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:827 TI - Promjena mikrobne populacije tijekom proizvodnje suncokretove pogače AU - Toth, Zvonimir DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:494 TI - Aktivnost polifenol oksidaze u ekstraktima brašna od cjelovitog zrna različitih sorti pšenice AU - Šimunić, Neda DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:417 TI - Proizvodi bez glutena AU - Zeko, Josip DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:501 TI - Analiza utjecaja položaja i osvijetljenosti kriške kruha na rezultate računalne analize slike AU - Batinić, Nikola DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:804 TI - Ispitivanje kvalitete tjestenine s dodatkom brašna ječma sorte "Bingo" uroda 2008./2009. godine AU - Krnjak, Marina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:805 TI - Kvalitativna svojstva kruha s dodatkom brašna ječma sorte "Bingo" uroda 2008./2009. godine AU - Jurišić, Blanka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:965 TI - Udio β-glukana u različitim sortama ječma uroda 2008./2009. godine i utjecaj ječmenog brašna na reološka svojstva tijesta AU - Ister, Ana-Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:510 TI - Analiza teksture hrvatskih autohtonih ovčjih sireva AU - Marketanović, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:509 TI - Analiza teksture polutvrdih sireva različitih proizvođača na hrvatskom tržištu AU - Marketanović, Željka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:853 TI - Utjecaj promjene procesnih parametara tijekom fermentacije kiselog tijesta na parametre kvalitete kruha AU - Tosenberger, Mihaela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:592 TI - Reološka svojstva brašna s dodatkom karboksimetilceluloze, mliječne kiseline i starter kulture AU - Mihić, Đurđica DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:899 TI - Utjecaj enzima, hidrokoloida i emulgatora na dinamiku procesa starenja kruha AU - Jukić, Marko DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER -