@mastersthesis{ptfos:2832, author = {{Raguž, Željka}}, title = {{Oksidacija katehola lakazom iz Trametes versicolor u šaržnom reaktoru i mikroreaktoru}}, } @mastersthesis{ptfos:2812, author = {{Mendeš, Marija}}, title = {{Utjecaj dodatka koncentrata proteina riže na kvalitetu kruha bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2809, author = {{Mrak, Anamaria}}, title = {{Utjecaj dodatka koncentrata proteina sirutke na kvalitetu kruha bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2789, author = {{Cvetko, Dijana}}, title = {{Utjecaj dodatka različitih hidrokoloida na kvalitetu krekera bez glutena}}, } @phdthesis{ptfos:2813, author = {{Šibalić, Darijo}}, title = {{Razvoj procesa biološke obrade bučine pogače u proizvodnji bioprodukata – koncept biorafinerije}}, } @mastersthesis{ptfos:2753, author = {{Božić, Barbara}}, title = {{Optimiranje proizvodnje krekera bez glutena na bazi rižinog i kukuruznog brašna}}, } @mastersthesis{ptfos:2754, author = {{Begić, Matea}}, title = {{Optimiranje proizvodnje čajnog peciva bez glutena na bazi rižinog brašna i kukuruznog škroba}}, } @mastersthesis{ptfos:2744, author = {{Popijač, Ana}}, title = {{Profil polifenolnih spojeva tijekom proizvodnje lignolitičkih enzima uzgojem Trametes versicolor na pivskom tropu}}, } @mastersthesis{ptfos:2749, author = {{Mamuzić, Davor}}, title = {{Proizvodnja i karakterizacija enzima ksilanaza uzgojem Thermomyces lanuginosus na pljevici ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:2747, author = {{Kelemen, Kristina}}, title = {{Utjecaj biotransformacije pivskog tropa s Trametes versicolor na ekstraktibilnost šećera}}, } @mastersthesis{ptfos:2743, author = {{Presečan, Kristina}}, title = {{Utjecaj dodatka brašna uljne pogače badema na kvalitetu čajnog peciva bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2742, author = {{Mandić, Valentina}}, title = {{Utjecaj dodatka brašna uljne pogače industrijske konoplje na kvalitetu čajnog peciva bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2739, author = {{Vrebac, Anđela}}, title = {{Utjecaj dodatka proteina bjelanjka jajeta na kvalitetu kruha bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2767, author = {{Puš, Matej}}, title = {{Utjecaj parametara miješanja pojne smjese na svojstva mikrokapsula ekstrakta tropa grožđa dobivenih u procesu sušenja raspršivanjem}}, } @mastersthesis{ptfos:2766, author = {{Nedić, Radenko}}, title = {{Utjecaj ultrazvučne homogenizacije na uspješnost mikroinkapsulacije ekstrakta tropa grožđa s proteinima kozje sirutke}}, } @mastersthesis{ptfos:2643, author = {{Nemet, Anja}}, title = {{Kinetika otpuštanja fenolnih spojeva iz liofilizacijom inkapsuliranih ekstrakata tropa grožđa sorte cabernet sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2631, author = {{Srdoč, Antun}}, title = {{Proizvodnja hidrolitičkih enzima tijekom uzgoja Trametes versicolor na pivskom tropu}}, } @mastersthesis{ptfos:2615, author = {{Kolarić, Marko}}, title = {{Proizvodnja i karakterizacija enzima ß-glukozidaza uzgojem Thermomyces lanuginosus na pljevici ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:2600, author = {{Jurić, Nataša}}, title = {{Usporedba parametara kvalitete čajnog peciva bez glutena s dodatkom tropa grožđa sorte Cabernet Franc pečenog pri različitim temperaturama}}, } @mastersthesis{ptfos:2570, author = {{Vojnić, Snježana}}, title = {{Utjecaj dodatka brašna uljne pogače industrijske konoplje na kvalitetu kruha bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2498, author = {{Buljan, Klara}}, title = {{Optimiranje procesa proizvodnje lipaze uzgojem Thermomyces lanuginosus na pogači buče}}, } @mastersthesis{ptfos:2474, author = {{Pavičić, Ana}}, title = {{Sušenje raspršivanjem - proizvodnja inkapsuliranih nanočestica}}, } @mastersthesis{ptfos:2451, author = {{Lulić, Iva}}, title = {{Gubici topline te promjena mase i boje dva tipa čajnog peciva tijekom procesa industrijskog pečenja}}, } @mastersthesis{ptfos:2448, author = {{Kraljik, Helena}}, title = {{Optimiranje proizvodnje kruha bez glutena na bazi rižinog brašna i kukuruznog škroba}}, } @phdthesis{ptfos:2633, author = {{Šelo, Gordana}}, title = {{Razvoj procesa biološke obrade i frakcioniranja tropa grožđa u svrhu proizvodnje fenolnih spojeva}}, } @mastersthesis{ptfos:2383, author = {{Jurić, Tanja}}, title = {{Utjecaj različitih omotača na učinkovitost enkapsulacije ukupnih fenolnih spojeva iz ekstrakta tropa grožđa sorte cabernet sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2216, author = {{Smogar, Natalija}}, title = {{Biološka obrada pljevice ječma s gljivom Trametes gibbosa s ciljem povećanja ekstraktibilnosti biološki aktivnih tvari}}, } @mastersthesis{ptfos:2178, author = {{Katalinić, Toni}}, title = {{Utjecaj biološke obrade pomoću Phanerochaete chrysosporium na udio fenolnih spojeva u tropu grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:2150, author = {{Pitinac, Ana}}, title = {{Prijenos topline i tvari tijekom sušenja raspršivanjem}}, } @mastersthesis{ptfos:2033, author = {{Potočar, Anita}}, title = {{Biotransformacija pljevice ječma uz primjenu gljive Ceriporiopsis subvermispora}}, } @mastersthesis{ptfos:1911, author = {{Potočnik, Martin}}, title = {{Utjecaj dodatka različitih induktora na aktivnost lakaze tijekom uzgoja Trametes versicolor na pljevici ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:1859, author = {{Oršolić, Ivan}}, title = {{Optimiranje ultrazvučne ekstrakcije fenolnih kiselina iz pljevice ječma metodom odzivnih površina}}, } @mastersthesis{ptfos:1844, author = {{Rašić, Anđela}}, title = {{Reološka svojstva tijesta pšeničnog brašna s dodatkom tropa sorte grožđa Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:1830, author = {{Šimunović, Roberto}}, title = {{Oksidacija galne kiseline katalizirana lakazom u različitim reaktorskim sustavima}}, } @mastersthesis{ptfos:1832, author = {{Lukačić, Teo}}, title = {{Utjecaj biološke obrade pljevice ječma pomoću Trametes versicolor na ekstrakciju fenolnih kiselina}}, } @mastersthesis{ptfos:1823, author = {{Baotić, Ivana}}, title = {{Enzimski katalizirana sinteza biodizela iz otpadnog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1813, author = {{Vukas, Tomislav}}, title = {{Praćenje promjene dimenzija i boje čajnog peciva s dodatkom pljevice pira računalnom analizom slike}}, } @mastersthesis{ptfos:1812, author = {{Sršić, Matea}}, title = {{Utjecaj dodatka pljevice pira na kvalitativna svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna}}, } @mastersthesis{ptfos:1613, author = {{Balen, Tena}}, title = {{Matematičko modeliranje kinetike promjene boje čajnog peciva s dodatkom tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:1402, author = {{Alilović, Kristina}}, title = {{Biovalorizacija konopljine pogače nakon obrade s Trametes versicolor i Humicula grisea}}, } @mastersthesis{ptfos:1399, author = {{Stanić, Katarina}}, title = {{Optimiranje procesa ultrazvučne ekstrakcije karnozinske kiseline iz ružmarina metodom odzivnih površina}}, } @mastersthesis{ptfos:1393, author = {{Crnogaj, Anja}}, title = {{Utjecaj dodatka tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon na fizikalna i bioaktivna svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna}}, } @mastersthesis{ptfos:1372, author = {{Buković, Katarina}}, title = {{Svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna s dodatkom tropa sorte grožđa Cabernet Sauvignon}}, } @book{ptfos:1532, author = {{Anguy, Yannick and ..., and Banjac, Maja and ...Bituh, Martina and Bucić-Kojić, Ana and Colić Barić, Irena and Čabarkapa, Ivana and ..., and Dugandžić, Sanja and Dukić, Branimir and Dukić, Stojanka and ..., and Hanžić, Ivona and ..., and Jager, Nina and ..., and Knežević, Nada and Koceva Komlenić, Daliborka and Komes, Draženka and ..., and Lalić, Alojzije and Lenart, Lidija and Majić, Goranka and ..., and Mandić, Anamarija and Matanić, Josipa and ..., and Oguić, Ana and Palfi, Marina and Panjkota Krbavčić, Ines and ..., and Planinić, Mirela and Podravac, Dijana and ..., and Rumbak, Ivana and Rumora Samarin, Ivana and Šatalić, Zvonimir and Šelo, Gordana and Šimić, Gordana and Šušak, Ana and ..., and Tišma, Marina and ..., }}, title = {{Flour - Bread : Proceedings of the 9th International Congress Flour - Bread '17 [and] 11th Croatian Congress of Cereal Technologists}}, } @inproceedings{ptfos:1537, author = {{Tišma, Marina and Šimić, Gordana and Lalić, Alojzije and Planinić, Mirela and Šelo, Gordana and Bucić-Kojić, Ana}}, title = {{Production and quality analysis of malt produced from hulless barley}}, } @mastersthesis{ptfos:1224, author = {{Jurić, Dino}}, title = {{Proizvodnja lakaze i mangan-peroksidaze tijekom uzgoja Trametes versicolor na kukuruznoj silaži i bioreaktoru s pliticama}}, } @mastersthesis{ptfos:1205, author = {{Dvorski, Bruno}}, title = {{Automatizacija modela rashladnog tornja}}, } @mastersthesis{ptfos:1355, author = {{Tutić, Ana}}, title = {{Faktori koji utječu na prijenos tvari u procesu kruto-tekuće ekstrakcije polifenola iz tropa grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:1148, author = {{Jovanovac, Marko}}, title = {{Određivanje koncentracije šećera tijekom biološke obrade tropa grožđa pomoću Trametes versicolor}}, } @mastersthesis{ptfos:1149, author = {{Karakaš, Martina}}, title = {{Optimiranje procesa kruto-tekuće ekstrakcije fenolnih tvari iz pšenice metodom odzivnih površina}}, } @mastersthesis{ptfos:1042, author = {{Šibalić, Darijo}}, title = {{Utjecaj uvjeta kruto-tekuće ekstrakcije na ekstraktibilnost šećera iz kukuruzne silaže}}, } @mastersthesis{ptfos:1056, author = {{Vincetić, Anamarija}}, title = {{Proizvodnja bioplina iz pivskog tropa}}, } @mastersthesis{ptfos:1230, author = {{Čakalović, Lorena}}, title = {{Izrada modela rashladnog tornja u svrhu uštede rashladne vode}}, } @mastersthesis{ptfos:1157, author = {{Čakalović, Lorena}}, title = {{Izrada modela rashladnog tornja u svrhu uštede rashladne vode}}, } @mastersthesis{ptfos:987, author = {{Sluganović, Ana}}, title = {{Utjecaj biološke obrade kukuruzovine s Trametes versicolor na sadržaj ukupnih i pojedinačnih sirovih vlakana}}, } @mastersthesis{ptfos:942, author = {{Rukavina, Matej}}, title = {{Utjecaj transmembranskog tlaka na kakvoću vode obrađene nanofiltracijom}}, } @mastersthesis{ptfos:807, author = {{Ladan, Ivona}}, title = {{Uklanjanje arsena iz vode aktivnim ugljenom pripravljenim od ljusaka lješnjaka}}, } @mastersthesis{ptfos:150, author = {{Kajić, Dragana}}, title = {{Utjecaj biološke obrade kukuruzne silaže pomoću Trametes versicolor na ekstrakciju fenolnih spojeva}}, } @mastersthesis{ptfos:152, author = {{Kolaković, Anita}}, title = {{Utjecaj dodatka kukuruzovine na aktivnost lakaze tijekom submerznog uzgoja Trametes versicolor}}, } @mastersthesis{ptfos:175, author = {{Stojić, Marija}}, title = {{Anaerobna kodigestija stajske gnojnice i kukuruzne silaže u pilot postrojenju}}, } @mastersthesis{ptfos:179, author = {{Ćurić, Ana}}, title = {{Kinetička karakterizacija lipaze iz Thermomyces lanuginosus i njezina upotreba u proizvodnji biodizela iz suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:169, author = {{Jakšetić, Antonija}}, title = {{Optimiranje procesa kruto-tekuće ekstrakcije fenolnih tvari iz ječma metodom odzivnih površina}}, } @mastersthesis{ptfos:168, author = {{Ratkajec, Dalia}}, title = {{Utjecaj vrste membranske filtracije vode na potencijal nastanka trihalogenmetana}}, } @mastersthesis{ptfos:808, author = {{Žeravica, Sanja}}, title = {{Kinetička karakterizacija oksidaza aminokiselina iz različitih izvora i njihova primjena u oksidaciji L-metionina}}, } @mastersthesis{ptfos:318, author = {{Milinković, Dragana}}, title = {{Uklanjanje nitrata iz vode adsorpcijom}}, } @mastersthesis{ptfos:2791, author = {{Greganić, Katarina}}, title = {{Utjecaj temperature i vremena sušenja na udio ekstrahiranih fenolnih tvari iz tropa grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:140, author = {{Šelo, Gordana}}, title = {{Utjecaj dodatka sirka na aktivnost lakaze tijekom submerznog uzgoja Trametes versicolor}}, } @mastersthesis{ptfos:129, author = {{Bartolec, Vida}}, title = {{Kakvoća podzemnih voda vodocrpilišta Koprivničko-križevačke županije}}, } @mastersthesis{ptfos:124, author = {{Bellian, Uranela}}, title = {{Željezne bakterije u vodoopskrbnom sustavu grada Osijeka}}, } @mastersthesis{ptfos:107, author = {{Jelinić, Ana}}, title = {{Mjerenje i regulacija razine pomoću mikroupravljača i ultrazvučnog mjernog pretvornika}}, } @mastersthesis{ptfos:108, author = {{Kuzmanović, Melita}}, title = {{Utjecaj biološke obrade tropa grožđa pomoću Trametes versicolor na ekstrakciju fenolnih spojeva}}, } @mastersthesis{ptfos:109, author = {{Mesarov, Danijela}}, title = {{Utjecaj temperature zraka na kinetiku sušenja šampinjona u fluidiziranom sloju}}, } @mastersthesis{ptfos:104, author = {{Nađ, Helena}}, title = {{Istraživanje primjene gljiva bijelog truljenja za razgradnju lignina i celuloze u piljevinama hrasta kitnjaka, bukve i cera}}, } @mastersthesis{ptfos:101, author = {{Kučko, Lucija}}, title = {{Utjecaj pH na ekstraktibilnost proteina i peptida iz brašna ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:97, author = {{Kovač, Ivan}}, title = {{Usporedba dva sustava za uzgoj gljive bijelog truljenja Trametes versicolor na čvrstim nosačima}}, } @mastersthesis{ptfos:96, author = {{Ćurković, Ivana}}, title = {{Projektiranje bioreaktora za uzgoj mikroorganizama na polučvrstim i čvrstim supstratima}}, } @mastersthesis{ptfos:92, author = {{Miljić, Goran}}, title = {{Racionalizacija potrošnje rashladne vode u Univerzalnom uređaju za ekstrakciju B-811 LSV}}, } @mastersthesis{ptfos:89, author = {{Čubel, Ivan}}, title = {{Biorazgradnja otpada porijeklom iz prehrambene i šumarske industrije u uvjetima fermentacije na čvrstim nosačima}}, } @mastersthesis{ptfos:87, author = {{Grgić, Jelena}}, title = {{Određivanje kemijskog sastava repinih rezanaca tijekom fermentacije s gljivom bijelog truljenja Phanerochaete chrysosporium}}, } @mastersthesis{ptfos:689, author = {{Jozić, Ivana}}, title = {{Određivanje kemijskog sastava repinih rezanaca tijekom fermentacije s plijesni Aspergillus niger}}, } @mastersthesis{ptfos:232, author = {{Katalinić, Zvonimir}}, title = {{Prijenos u dvofaznim vodenim sustavima}}, } @mastersthesis{ptfos:712, author = {{Mikić, Gorana}}, title = {{Utjecaj brzine miješanja na učinkovitost koagulacije i flokulacije}}, } @mastersthesis{ptfos:686, author = {{Stuparić, Maria}}, title = {{Regeneracija koenzima NAD+ u različitim mikrokanalima upotrebom slobodnog i imobiliziranog biokatalizatora}}, } @mastersthesis{ptfos:732, author = {{Jocić, Vlatka}}, title = {{Metode pripreme uzoraka žitarica i uljarica za ispitivanje vlagomjera u zakonskom mjeriteljstvu}}, } @mastersthesis{ptfos:958, author = {{Sabol, Nataša}}, title = {{Kakvoća pojedinih sorti pšenica s područja Međimurske županije}}, } @mastersthesis{ptfos:363, author = {{Žigić, Martina}}, title = {{Uklanjanje organskih tvari iz podzemnih voda koagulacijom i flokulacijom}}, } @mastersthesis{ptfos:735, author = {{Komar, Marija}}, title = {{Obezbojenje različitih bojila pomoću Aspergillus ochraceus i Trichoderma harsianum}}, } @mastersthesis{ptfos:736, author = {{Škarica, Marija}}, title = {{Istraživanje utjecaja različitih kumarina na inhibiciju lakaze}}, } @mastersthesis{ptfos:726, author = {{Vuković, Jelena}}, title = {{Utjecaj načina ekstrakcije akcesornih tvari na određivanje udjela lignina u različitim lignoceluloznim materijalima}}, } @mastersthesis{ptfos:725, author = {{Prce, Matea}}, title = {{Utjecaj sistema za destilaciju na kakvoću destilata od jabuke}}, } @mastersthesis{ptfos:747, author = {{Ivanković, Ina}}, title = {{Utjecaj pH-vrijednosti podzemne vode na učinak koagulanata u procesu obradbe vode za piće}}, } @mastersthesis{ptfos:384, author = {{Thes, Ivana}}, title = {{Utjecaj uvjeta kruto-tekuće ekstrakcije na ekstraktibilnost proteina iz pšeničnog brašna s različitim udjelom mineralnih tvari}}, } @mastersthesis{ptfos:755, author = {{Fegeš, Mateja}}, title = {{Permeabilizacija stanične stjenke kvasca Saccharomyces cerevisiae pomoću Tritona X-100 i Tweena 80}}, } @mastersthesis{ptfos:754, author = {{Varga, Lana}}, title = {{Permeabilizacija stanične stjenke kvasca Saccharomyces cerevisiae pomoću različitih organskih otapala}}, } @mastersthesis{ptfos:450, author = {{Pritišanac, Barbara}}, title = {{Praćenje amilografskih parametara ovisno o lokalitetu i sorti pšenice uroda 2008./09. godine}}, } @mastersthesis{ptfos:758, author = {{Matanović, Marija}}, title = {{Primjena ultrazvuka u postupku dobivanja enzima iz kvasca Saccharomyces cerevisiae}}, } @mastersthesis{ptfos:795, author = {{Pavić, Nikolina}}, title = {{Optimiranje procesa ekstrakcije ulja iz zrna soje superkritičnim CO2}}, } @mastersthesis{ptfos:517, author = {{Mikičić, Fabijan}}, title = {{Određivanje specifičnog toplinskog kapaciteta kaše od maline}}, } @mastersthesis{ptfos:486, author = {{Đalić, Sanela}}, title = {{Optimiranje postupka razgradnje stanične stjenke svježeg pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae) metodom odzivnih površina}}, } @mastersthesis{ptfos:487, author = {{Juras, Sanela}}, title = {{Utjecaj ultrazvuka i detergenata na ekstrakciju proteina iz stanica svježeg pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae)}}, } @mastersthesis{ptfos:489, author = {{Šutak, Josipa}}, title = {{Utjecaj uvjeta kruto-tekuće ekstrakcije na ekstraktibilnost fenolnih tvari iz pšeničnog brašna s različitim udjelom mineralnih tvari}}, } @mastersthesis{ptfos:490, author = {{Kertez, Viktor}}, title = {{Vrste korozijskih oštećenja konstrukcijskih materijala i koeficijent korozivnosti vode osječkog vodocrpilišta}}, } @mastersthesis{ptfos:492, author = {{Jakiša, Anita}}, title = {{Određivanje specifičnog toplinskog kapaciteta kaše od jagoda}}, } @mastersthesis{ptfos:502, author = {{Kresoja, Dejan}}, title = {{Matematičko modeliranje ekstrakcije ukupnih flavonoidnih spojeva iz konvencionalno uzgojenog zrna soje}}, } @mastersthesis{ptfos:853, author = {{Tosenberger, Mihaela}}, title = {{Utjecaj promjene procesnih parametara tijekom fermentacije kiselog tijesta na parametre kvalitete kruha}}, } @mastersthesis{ptfos:777, author = {{Kovač, Tihomir}}, title = {{Utjecaj predobrade micelija plijesni Aspergillus flavus na učinkovitost ultrazvučne homogenizacije}}, } @mastersthesis{ptfos:520, author = {{Hadžić, Dragana}}, title = {{Kinetika kruto–tekuće ekstrakcije fenolnih tvari iz liofiliziranih smokava}}, } @mastersthesis{ptfos:832, author = {{Bešlić (udano Gorički), Zrinka}}, title = {{Utjecaj različitih vrsta žitarica i vode na strukturu ekstrudiranih proizvoda}}, } @mastersthesis{ptfos:608, author = {{Tokić, Marko}}, title = {{Utjecaj procesnih parametara na kinetiku sušenja glinene pločice}}, } @mastersthesis{ptfos:611, author = {{Ćosić, Anita}}, title = {{Modeliranje i optimiranje procesa kruto-tekuće ekstrakcije ukupnih polifenola iz konvencionalno uzgojenog zrna soje}}, } @mastersthesis{ptfos:629, author = {{Kirić, Leonard}}, title = {{Kinetika konvekcijskog sušenja i rehidratacije smrznute "oblačinske" višnje}}, } @phdthesis{ptfos:912, author = {{Planinić, Mirela}}, title = {{Modeliranje procesa i određivanje efektivnog koeficijenta difuzivnosti vlage tijekom sušenja mrkve i krumpira}}, }