@mastersthesis{ptfos:2701, author = {{Golubić, Petra}}, title = {{Značajke tradicionalne kruške Moštenke}}, } @mastersthesis{ptfos:2650, author = {{Heric, Lea}}, title = {{Adsorpcija polifenola soka aronije na proteine smeđe riže: Utjecaj koncentracije polifenola}}, } @mastersthesis{ptfos:2651, author = {{Balog, Željka}}, title = {{Utjecaj dodatka disaharida na udio polifenola i antioksidacijsku aktivnost gelova na bazi karboksimetil celuloze i soka aronije}}, } @mastersthesis{ptfos:2620, author = {{Kegalj, Barbara}}, title = {{Utjecaj vinske posude na polifenolni sastav i aromu vina Merlot kutjevačkog vinogorja}}, } @mastersthesis{ptfos:2581, author = {{Silov, Domagoj}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari boje konvencionalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2578, author = {{Vinković, Leonardo}}, title = {{Utjecaj temperature na polifenolni sastav i aromu tijekom burne fermentacije vina Cabernet sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2463, author = {{Majdančić, Maja}}, title = {{Polifenoli i antioksidacijska aktivnost gelova na bazi karboksimetilceluloze i soka kupina}}, } @mastersthesis{ptfos:2465, author = {{Petanjak, Katarina}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari boje konvencionalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2450, author = {{Čolak, Kristina}}, title = {{Promjene polifenolnog sastava i arome vina Cabernet Sauvignon kutjevačkog vinogorja nakon odležavanja u različitim vinskim posudama}}, } @mastersthesis{ptfos:2449, author = {{Babić, Kristina}}, title = {{Utjecaj vinskog kvasca i vinske posude na polifenolni sastav i aromu vina Chardonnay kutjevačkog vinogorja}}, } @mastersthesis{ptfos:2299, author = {{Polović, Martina}}, title = {{Utjecaj visokonaponskog električnog pražnjenja na fizikalno-kemijska svojstva i mikrobiološku kvalitetu kašastog soka šipka (Rosa canina laxa)}}, } @mastersthesis{ptfos:2263, author = {{Porić, Ana}}, title = {{Karakteristike sastava višnje i sokova od višnje}}, } @mastersthesis{ptfos:2260, author = {{Tisai, Patricija}}, title = {{Minimalno procesirani proizvodi od krušaka}}, } @mastersthesis{ptfos:2290, author = {{Tica, Mija}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari arome konvencionalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2289, author = {{Trbljanić, Martina}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari arome konvencijalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2135, author = {{Jurić, Ivona}}, title = {{Utjecaj načina zamrzavanja i vremena skladištenja na fizikalno-kemijska, testuralna i termofizička svojstva graška}}, } @mastersthesis{ptfos:2076, author = {{Dundović, Ana Marija}}, title = {{Utjecaj disaharida na fenole i hlapljive komponente u punilima na bazi kupina}}, } @mastersthesis{ptfos:2077, author = {{Horvatić, Iva}}, title = {{Utjecaj količine saharoze i trehaloze na fenolne i hlapljive komponente u punilima na bazi kupine}}, } @mastersthesis{ptfos:2078, author = {{Bošnjak, Martina}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari arome vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2109, author = {{Balen, Ivana}}, title = {{Adsorpcija fenola aronije na citrus vlakna}}, } @mastersthesis{ptfos:2111, author = {{Janjatović, Gorana}}, title = {{Utjecaj dodatka saharoze i trehaloze na adsorpciju fenola aronije na proteine smeđe riže}}, } @mastersthesis{ptfos:2087, author = {{Maglica, Matea}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari arome vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2089, author = {{Marić, Barbara}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari boje vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2088, author = {{Korbar, Suzana}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari boje vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2049, author = {{Brkić, Anamarija}}, title = {{Fizikalno-kemijski sastav i antioksidativna aktivnost plodova i kaše šipka (Rosa canina L.)}}, } @mastersthesis{ptfos:2013, author = {{Galušić, Katarina}}, title = {{Uloga enzima u preradi voća i povrća}}, } @mastersthesis{ptfos:2086, author = {{Botak, Ivana}}, title = {{Utjecaj dodatka saharoze i trehaloze na adsorpciju fenola aronije na proteine graška}}, } @mastersthesis{ptfos:1888, author = {{Marić, Maja}}, title = {{Utjecaj dodatka hidrokoloida i skladištenja na polifenolne i aromatične spojeve u kremi od vina}}, } @mastersthesis{ptfos:1837, author = {{Rukavina, Martina}}, title = {{Proizvodi na bazi pektinskog gela}}, } @mastersthesis{ptfos:1856, author = {{Liška, Matea}}, title = {{Utjecaj dodatka modificiranih škrobova i skladištenja na polifenolne i aromatične spojeve u kremi od vina}}, } @mastersthesis{ptfos:1882, author = {{Glavaš, Ana-Marija}}, title = {{Utjecaj geografskog položaja na aromatski profil grožđa sorte Traminac u podregiji Slavonija}}, } @mastersthesis{ptfos:1807, author = {{Kronić, Jelena}}, title = {{Utjecaj pulsirajućeg svjetla visokog intenziteta na polifenole i antioksidacijsku aktivnost u jagodama}}, } @mastersthesis{ptfos:1790, author = {{Šantić, Ivan}}, title = {{Utjecaj skladištenja na kakvoću vina od mandarine}}, } @mastersthesis{ptfos:1785, author = {{Živanović, Dalibor}}, title = {{Utjecaj dodatka šećera i modificiranih škrobova na tvari arome kaše od kupine}}, } @mastersthesis{ptfos:1504, author = {{Perić, Anita}}, title = {{Aromatski i fenolni sastojci u autohtonim armenskim vinima}}, } @mastersthesis{ptfos:1505, author = {{Perić, Kristina}}, title = {{Aromatski i fenolni sastojci u autohtonim vinima Južne Dalmacije}}, } @mastersthesis{ptfos:1492, author = {{Barbarić, Bernardica}}, title = {{Utjecaj skladištenja na kakvoću bijelih vina Palava, Pinot sivi i Traminac}}, } @mastersthesis{ptfos:1404, author = {{Grgić, Josipa}}, title = {{Poboljšanje aromatskog profila brazilskog pića cachaça}}, } @mastersthesis{ptfos:1406, author = {{Šafranjević, Maša}}, title = {{Utjecaj skladištenja na kakvoću crnog vina Plavac mali}}, } @mastersthesis{ptfos:1460, author = {{Harmadi, Kristina}}, title = {{Biološko konzerviranje povrća}}, } @mastersthesis{ptfos:1441, author = {{Knezović, Iva}}, title = {{Proizvodnja kašastih sokova}}, } @mastersthesis{ptfos:1445, author = {{Živić, Ana}}, title = {{Utjecaj šećera i hidrokoloida na termofizička svojstva punila od višnje}}, } @mastersthesis{ptfos:1421, author = {{Žižek, Viktorija}}, title = {{Pakiranje voća u modificiranoj atmosferi}}, } @mastersthesis{ptfos:1420, author = {{Novak, Lorena}}, title = {{Termofizička svojstva modelnih sustava hidrokoloida i šećera}}, } @mastersthesis{ptfos:1216, author = {{Trtinjak, Ivona}}, title = {{Stabilnost i antioksidativna aktivnost glukozil hesperidina}}, } @mastersthesis{ptfos:1214, author = {{Spajić, Anita}}, title = {{Utjecaj ranije zaustavljene alkoholne fermentacije na aromatski profil i boju vina sorte Graševina}}, } @mastersthesis{ptfos:1213, author = {{Mačinković, Maja}}, title = {{Utjecaj skladištenja na tvari boje i arome vina sorte Bovier}}, } @mastersthesis{ptfos:1210, author = {{Šimunić, Helena}}, title = {{Utjecaj mikrovalnog zračenja na hlapljive komponente kaše od višnje s dodatkom šećera}}, } @mastersthesis{ptfos:1209, author = {{Jerković, Ivona}}, title = {{Utjecaj termičkog tretiranja i skladištenja na zadržavanje aromatičnih spojeva soka od šipka s dodatkom šećera}}, } @mastersthesis{ptfos:1201, author = {{Molnar, Jasna}}, title = {{Utjecaj ranije zaustavljene alkoholne fermentacije na aromatski profil i boju vina sorte Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:1203, author = {{Andabak, Josipa}}, title = {{Utjecaj vrste fermentacijske posude na aromatski profil i boju vina sorte Plavac mali}}, } @mastersthesis{ptfos:1188, author = {{Mikičević, Mirela}}, title = {{Održivost vakuum impregniranog krumpira pakiranog u modificiranoj atmosferi}}, } @mastersthesis{ptfos:1183, author = {{Matošević, Mia}}, title = {{Utjecaj količine oborina i broja sunčanih dana u tri uzastopne godine berbe na sadržaj tvari boje i arome u bijelim vinima đakovačkog vinogorja Mandićevac}}, } @book{ptfos:1584, author = {{Aladić, Krunoslav and Andrić, Edita and Bilandžija, Andrea and Colić Barić, Irena and Dedić, Samira and Džaferović, Aida and Galović, Maja and Hasukić, Begzada and Hudler, Kristina and Ibrišimović, Martina and Ivanišević, Ljerka and Jokić, Stela and Josipović, Ana and Jukić, Huska and Juriša, Tajana and Jusufhodžić, Zlatko and Karakaš, Sead and Kosalec, Nives and Kukić, Ermina and Kunić, Tihana and Levanić, Davor and Lončarić, Ante and Maras, Marin and Markulj Kulundžić, Antonela and Matoša Kočar, Maja and Mehmedagić, Indira and Mehmedbegović-Živanović, Amra and Moslavac, Tihomir and Mrgan, Ana and Mulić, Maida and Nedić Tiban, Nela and Niseteo, Tena and Paklarčić, Mateja and Pasić, Fuad and Pavlović, Boris and Pehlić, Ekrem and Piližota, Vlasta and Redžić, Safeta and Rodić, Miloš and Rumbak, Ivana and Sajko, Melita and Salkić, Kemal and Simonič, Marjana and Sokolić, Darja and Sudarić, Aleksandra and Šalamon, Dean and Šapčanin, Aida and Štedul, Ivan and Šubarić, Drago and Tkalec, Davor and Urbancl, Danijela and Uršulin-Trstenjak, Natalija and Vrbanc, Andrija and Vukman, Diana and Zrinšćak, Stanko and Ždralović, Nermina}}, title = {{Hranom do zdravlja : zbornik radova 9. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa}}, } @inproceedings{ptfos:1605, author = {{Nedić Tiban, Nela and Lončarić, Ante and Tkalec, Davor and Piližota, Vlasta}}, title = {{Physico-chemical and antioxidant properties of six apple cultivars (Malus domestica) grown in Slavonia}}, } @mastersthesis{ptfos:991, author = {{Pinkle, Tijana}}, title = {{Utjecaj dodatka šećera i modificiranih škrobova na tvari boje i arome pasta od maline}}, } @mastersthesis{ptfos:992, author = {{Mihovilović, Mia}}, title = {{Utjecaj procesnih parametara na zadržavanje tvari boje i arome vina od jabuke}}, } @mastersthesis{ptfos:993, author = {{Rukavina, Josipa}}, title = {{Zadržavanje tvari boje i arome u soku aronije tijekom koncentriranja nanofiltracijom}}, } @mastersthesis{ptfos:565, author = {{Kerekeš, Anita}}, title = {{Utjecaj dodatka šećera i hidrokoloida na aromatski profil pasta od maline}}, } @mastersthesis{ptfos:848, author = {{Papac, Snježana}}, title = {{Utjecaj ultrazvuka na osmotsku dehidrataciju kore naranče}}, } @mastersthesis{ptfos:342, author = {{Bušnja, Monika}}, title = {{Utjecaj različitih šećera na temperaturu staklastog prijelaza osmotski dehidratirane kore naranče}}, } @mastersthesis{ptfos:321, author = {{Rendić, Ivica}}, title = {{Utjecaj sorte i različitih sredstava za obradu na održivost minimalno procesiranih krušaka}}, } @mastersthesis{ptfos:61, author = {{Bušić, Nives}}, title = {{Enzimsko posmeđivanje jabuka}}, } @mastersthesis{ptfos:322, author = {{Balicki, Blanka}}, title = {{Antibakterijski učinak meda kestena i lipe na odabrane gram negativne bakterijske vrste}}, } @mastersthesis{ptfos:64, author = {{Simeunović, Brankica}}, title = {{Skladištenje jabuka u uvjetima kontrolirane atmosfere}}, } @mastersthesis{ptfos:73, author = {{Čeple, Dunja}}, title = {{Proizvodi od rajčice}}, } @phdthesis{ptfos:662, author = {{Marijanović, Zvonimir}}, title = {{Primjena ultrazvučne ekstrakcije otapalom i mikroekstrakcije vršnih para na krutoj fazi za karakterizaciju meda}}, } @mastersthesis{ptfos:2162, author = {{Pinkle, Tijana}}, title = {{Dehidratirano voće}}, } @mastersthesis{ptfos:324, author = {{Oreški, Mario}}, title = {{Antimikrobni učinak meda kestena i lipe na odabrane gram pozitivne bakterijske vrste}}, } @mastersthesis{ptfos:85, author = {{Novoselić, Tereza}}, title = {{Primjena eteričnih ulja i njihovih sastojaka u antifungalnoj zaštiti grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:206, author = {{Vidaković, Kristina}}, title = {{Proizvodi od krumpira}}, } @mastersthesis{ptfos:706, author = {{Debelić, Ivana}}, title = {{Antifungalni učinak eteričnog ulja majčine dušice i timola na plijesni vrste Aspergillus flavus i Aspergillus oryzae}}, } @mastersthesis{ptfos:705, author = {{Manić, Vedrana}}, title = {{Antifungalni učinak konzervanasa na plijesni roda Penicillium u in vitro i in situ uvjetima}}, } @mastersthesis{ptfos:716, author = {{Tadić, Maja}}, title = {{Usporedba antioksidativne aktivnosti suhih listića zelenog, žutog i crnog čaja i njihovih ekstrakata}}, } @mastersthesis{ptfos:687, author = {{Turi, Josipa}}, title = {{Utjecaj dodatka trehaloze na udio fenola, antioksidativnu aktivnost, boju i teksturu želea od naranče tijekom skladištenja}}, } @mastersthesis{ptfos:730, author = {{Papak, Marija}}, title = {{Mikrobna populacija minimalno procesiranog povrća}}, } @mastersthesis{ptfos:290, author = {{Zagorščak, Ignac}}, title = {{Konzerviranje voća i povrća zamrzavanjem}}, } @mastersthesis{ptfos:776, author = {{Jovanović, Danijela}}, title = {{Utjecaj dodatka saharoze i trehaloze na udio fenola, antioksidativnu aktivnost i boju soka jabuke}}, } @mastersthesis{ptfos:725, author = {{Prce, Matea}}, title = {{Utjecaj sistema za destilaciju na kakvoću destilata od jabuke}}, } @mastersthesis{ptfos:335, author = {{Gulaš, Josip}}, title = {{Proizvodnja pasteriziranih proizvoda od povrća u slano-kiselom naljevu}}, } @mastersthesis{ptfos:294, author = {{Budetić, Fedra}}, title = {{Dehidratirano povrće}}, } @mastersthesis{ptfos:376, author = {{Atlaban, Nikolina}}, title = {{Mikrobna populacija i antibakterijski učinak meda}}, } @mastersthesis{ptfos:444, author = {{Marojević, Ana}}, title = {{Utjecaj načina zamrzavanja i vremena skladištenja na neke parametre kakvoće mahuna}}, } @mastersthesis{ptfos:772, author = {{Burić, Petar}}, title = {{Inhibicijski učinak derivata kumarina na aktivnost polifenol oksidaze}}, } @mastersthesis{ptfos:760, author = {{Šaravanja, Marija}}, title = {{Utjecaj načina pripreme crnog, zelenog i žutog čaja na sadržaj polifenola i boju čajeva}}, } @mastersthesis{ptfos:761, author = {{Bilić, Blanka}}, title = {{Utjecaj dodatka biljnih ekstrakata na stabilnost antocijana soka kupine}}, } @mastersthesis{ptfos:762, author = {{Knežević, Ivana}}, title = {{Utjecaj načina pripreme voćnih čajeva na sadržaj polifenola i boju čajeva}}, } @mastersthesis{ptfos:763, author = {{Adamović, Maja}}, title = {{Utjecaj dodatka šećera i škrobova na stabilnost antocijana soka kupine}}, } @mastersthesis{ptfos:764, author = {{Oršolić, Martina}}, title = {{Ekstrakcija antocijana iz višnje i stabilnost ekstrakata tijekom skladištenja}}, } @mastersthesis{ptfos:295, author = {{Bellian, Uranela}}, title = {{Enzimsko posmeđivanje voća i povrća}}, } @mastersthesis{ptfos:555, author = {{Tkalec, Davor}}, title = {{Ukupni fenoli i antioksidativna aktivnost u nekim sortama jabuka}}, } @mastersthesis{ptfos:270, author = {{Turi, Jelena}}, title = {{Proizvodi od gljiva}}, } @mastersthesis{ptfos:893, author = {{Bijelić-Curkić, Marko}}, title = {{Sprječavanje posmeđivanja i mikrobiološkog kvarenja minimalno procesiranih krušaka}}, } @mastersthesis{ptfos:783, author = {{Bešvir, Vedrana}}, title = {{Antibakterijski učinak eteričnih ulja timijana i čajevca}}, } @mastersthesis{ptfos:786, author = {{Nujić, Marija}}, title = {{Antifungalni učinak eteričnih ulja Cinnamomum cassia i Litsea cubeba na odabrane plijesni roda Penicillium pri aw 1 i 0,95}}, } @mastersthesis{ptfos:792, author = {{Kovač, Maja}}, title = {{Antifungalni učinak eteričnih ulja majčine dušice i čajevca}}, } @mastersthesis{ptfos:517, author = {{Mikičić, Fabijan}}, title = {{Određivanje specifičnog toplinskog kapaciteta kaše od maline}}, } @mastersthesis{ptfos:798, author = {{Klenkar, Jelena}}, title = {{Utjecaj skladištenja na aromu pasta maline sa dodatkom modificiranih škrobova}}, } @mastersthesis{ptfos:492, author = {{Jakiša, Anita}}, title = {{Određivanje specifičnog toplinskog kapaciteta kaše od jagoda}}, } @mastersthesis{ptfos:495, author = {{Čović, Marina}}, title = {{Utjecaj skladištenja na aromu pasta maline sa dodatkom šećera i hidrokoloida}}, } @mastersthesis{ptfos:496, author = {{Palfi, Marija}}, title = {{Inhibicija patogenih bakterija fermentiranim jakovim mlijekom}}, } @mastersthesis{ptfos:800, author = {{Juričak, Vlatka}}, title = {{Utjecaj odležavanja na aromu vina sorte Graševina}}, } @mastersthesis{ptfos:803, author = {{Jakšić, Kristijan}}, title = {{Utjecaj dodatka šećera i klorogenske kiseline na stabilnost antocijana u soku kupine tijekom skladištenja}}, } @mastersthesis{ptfos:528, author = {{Jakupić, Željka}}, title = {{Prihvatljivost meda bagrema, medljikovca i nadomjeska za med}}, } @mastersthesis{ptfos:552, author = {{Happ, Marina}}, title = {{Antibakterijski učinak eteričnih ulja Allium tuberosum i Litsea cubeba}}, } @mastersthesis{ptfos:597, author = {{Rak, Sandra}}, title = {{Utjecaj dodatka različitih šećera i pH na stabilnost pigmenata u zamrznutoj kaši cikle}}, } @mastersthesis{ptfos:614, author = {{Berlančić, Tanja}}, title = {{Antioksidativni kapacitet i udio polifenola kestenovog meda}}, } @mastersthesis{ptfos:613, author = {{Bagarić, Blanka}}, title = {{Utjecaj toplinskog tretmana na fizikalno-kemijske karakteristike i antioksidativni kapacitet meda}}, } @mastersthesis{ptfos:624, author = {{Stanković, Ivana}}, title = {{Priprava i karakteriziranje modificiranog škroba tapioke smjesom adipinske kiseline i acetanhidrida}}, } @mastersthesis{ptfos:627, author = {{Marić, Martina}}, title = {{Utjecaj dodatka šećera i pH na stabilnost pigmenata u kaši cikle prije i nakon liofilizacije}}, } @mastersthesis{ptfos:837, author = {{Boban, Katica}}, title = {{Prihvatljivost jela od batata kod djece predškolske i školske dobi}}, } @phdthesis{ptfos:941, author = {{Nedić Tiban, Nela}}, title = {{Primjena diferencijalne motridbene kalorimetrije za utvrđivanje patvorenja meda}}, }