TY - THES ID - ptfos:2568 TI - Utjecaj botaničkog podrijetla i vrste nosača na svojstva liofiliziranog meda AU - Domjanović, Iva DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2491 TI - Aminokiselinski profil medljikovaca određen metodom tekućinske kromatografije uz fluorescencijski detektor AU - Tuček, Anita DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2478 TI - Zakonodavstvo prehrambenih aditiva u Europskoj uniji s naglaskom na procjenu sigurnosti AU - Bjelobrk, Ivona DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2364 TI - Utjecaj tretmana visokonaponskim električnim pražnjenjem na svojstva kakaove ljuske AU - Barišić, Veronika DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2060 TI - Sigurnost hrane- karakteristike zakonodavstva i izazovi AU - Pintarić, Morena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2108 TI - Fizikalno-kemijske karakteristike pčelinje peludi različitog botaničkog podrijetla AU - Sučić, Mia DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2001 TI - Informiranje potrošača o hrani AU - Nišević, Jelena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1842 TI - Fizikalno-kemijske karakteristike matične mliječi AU - Vukadin, Ilijana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1841 TI - Određivanje udjela melitina u pčelinjem otrovu metodom tekućinske kromatografije AU - Soldić, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1917 TI - Primjena stabilnih izotopa i mineralnih tvari u određivanju botaničkog i zemljopisnog podrijetla izabranih vrsta hrvatskoga meda AU - Bilić Rajs, Blanka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1398 TI - Kvaliteta meda na tržištu obzirom na zahtjeve propisa o medu AU - Šimić, Ružica DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1394 TI - Primjena plinske kromatografije za određivanje sastava i udjela hlapivih komponenti različitih vrsta rakija s područja Hercegovine AU - Jurić, Doris DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1182 TI - Ispitivanje sposobnosti ispitnog laboratorija kroz međulaboratorijske usporedbe AU - Maršan Jukić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1123 TI - Izvedbene značajke spektrofotometrijske metode određivanja nitrata u vodi za ljudsku potrošnju AU - Penava, Ariana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1046 TI - Prilagodba postojećeg sustava upravljanja kvalitetom organizacije na zahtjeve norme ISO 9001:2015 AU - Hećimović, Josipa DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1005 TI - Primjena tekućinske kromatografije na određivanje (2E)-10-hidroksidec-2-enske kiseline u matičnoj mliječi AU - Jakovljević, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2188 TI - Utjecaj dodatka različitih vrsta meda na prihvatljivost čaja od peršina AU - Kefelja, Barbara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:44 TI - Povezanost izabranih fizikalno-kemijskih karakteristika i vremena skladištenja meda AU - Mendešević, Nikolina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:55 TI - Povijest krivotvorenja i sprječavanje krivotvorenja hrane AU - Jakovljević, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:105 TI - Procjena rizičnih čimbenika za obolijevanje od karcinoma debelog crijeva povezanih s prehrambenim i životnim navikama studentske populacije AU - Ostrognjaj, Tihana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:711 TI - Procjena prikladnosti fermentiranih mliječnih proizvoda za prehranu osoba s intolerancijom na laktozu AU - Nieder, Daria DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:192 TI - Uloga HACCP-a u proizvodnji zdravstveno ispravne hrane AU - Lovrić, Božidar DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:823 TI - Nutritivna kakvoća hrane i prehrana osoba srednje i starije životne dobi AU - Šarić, Tonka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:378 TI - Prehrambene i životne navike studenata Sveučilišta u Osijeku AU - Žiža, Nataša DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:377 TI - Udio proteina i enzimska aktivnost izabranih vrsta meda AU - Sakoman, Katarina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:376 TI - Mikrobna populacija i antibakterijski učinak meda AU - Atlaban, Nikolina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:895 TI - Antioksidativni kapacitet meda i promjene tijekom procesiranja i skladištenja AU - Flanjak, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:903 TI - Makro i mikro elementi u kategorizaciji bagremovog meda AU - Uršulin-Trstenjak, Natalija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:749 TI - Kakvoća prehrane u domu za starije osobe u Tuzli AU - Divković, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:751 TI - Validacija multimikotoksinske LC-MS/MS metode AU - Rupčić, Željka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:752 TI - Sadržaj vitamina C u komercijalnim voćnim sokovima i voću određen HPLC metodom AU - Vinko, Ljiljana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:963 TI - Izrada i analiza jelovnika za bodybuildere primjenom računalnih programa AU - Matijević, Leonard DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:456 TI - Elektroforetske analize proteina meda AU - Brodar, Lidija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:479 TI - Spektrofluorimetrijska analiza meda AU - Salaj, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:954 TI - Utjecaj vrste ulja, ugljikohidrata i žumanjaka na reološka svojstva majoneze AU - Sikra, Suzana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:829 TI - Utjecaj udjela sastojaka na reološka svojstva i prihvatljivost namaza od lješnjaka AU - Šupuković, Dijana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:790 TI - Procjena prehrane trudnica metodom upitnika učestalosti namirnica AU - Horvat, Željka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:832 TI - Utjecaj različitih vrsta žitarica i vode na strukturu ekstrudiranih proizvoda AU - Bešlić (udano Gorički), Zrinka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:834 TI - Utjecaj pakiranja u modificiranoj atmosferi na kemijska i senzorska svojstva pahuljica od kukuruza i riže s dodatkom vitamina AU - Večenaj, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:528 TI - Prihvatljivost meda bagrema, medljikovca i nadomjeska za med AU - Jakupić, Željka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:533 TI - Optimiranje tjednog jelovnika za osobe s oboljelom gušteračom AU - Mikić, Kata DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:833 TI - Ispitivanje znanja o prehrani i prehrambenih navika srednjoškolske populacije AU - Milosavljević, Dragana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:534 TI - Pekarski proizvodi kao izvor željeza u prehrani AU - Glavaš, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:551 TI - Optimiranje tjednog jelovnika za adolescente s poliartritisom AU - Lukić, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:610 TI - Optimiranje tjednog jelovnika za adolescente s šećernom bolesti AU - Nol, Luka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:614 TI - Antioksidativni kapacitet i udio polifenola kestenovog meda AU - Berlančić, Tanja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:613 TI - Utjecaj toplinskog tretmana na fizikalno-kemijske karakteristike i antioksidativni kapacitet meda AU - Bagarić, Blanka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:837 TI - Prihvatljivost jela od batata kod djece predškolske i školske dobi AU - Boban, Katica DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:839 TI - Zaraženost mesa svinja s ličinkama Trichinella spiralis na području Osječko-baranjske županije AU - Dmitrović (udano Bekeš), Tijana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:840 TI - Procjena sigurnosti unosa aspartama u odnosu na prihvatljivi dnevni unos AU - Poljak, Vedran DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:871 TI - Kvantifikacija bjelančevina glutena RP-HPLC metodom i procjena njihovog utjecaja na pekarsku kakvoću OS kultivara pšenice AU - Horvat, Daniela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER -