@mastersthesis{ptfos:2778, author = {{Škoko Vukušić, Lada}}, title = {{Unos prehrambenih vlakana putem hrane i dodataka prehrani i konstipacija u trudnoći}}, } @mastersthesis{ptfos:2752, author = {{Krišto, Lucija}}, title = {{Određivanje inflamatornog potencijala prehrane}}, } @mastersthesis{ptfos:2679, author = {{Bertić, Mia}}, title = {{Adsorpcija fenola aronije na proteine mlijeka}}, } @mastersthesis{ptfos:2680, author = {{Jovanović, Petra}}, title = {{Utjecaj pripreme hrane na unos polifenola iz voća i povrća}}, } @mastersthesis{ptfos:2650, author = {{Heric, Lea}}, title = {{Adsorpcija polifenola soka aronije na proteine smeđe riže: Utjecaj koncentracije polifenola}}, } @mastersthesis{ptfos:2651, author = {{Balog, Željka}}, title = {{Utjecaj dodatka disaharida na udio polifenola i antioksidacijsku aktivnost gelova na bazi karboksimetil celuloze i soka aronije}}, } @phdthesis{ptfos:2629, author = {{Gradinjan Centner, Maja}}, title = {{Povezanost prehrambenih navika i hipoglikemijskih epizoda u osoba oboljelih od dijabetesa tipa 1 s kontinuiranim sustavom za praćenje glikemije}}, } @mastersthesis{ptfos:2623, author = {{Meštrić, Marija}}, title = {{Procjena prehrambenih navika adolescentica koje se bave baletom primjenom upitnika o učestalosti konzumacije hrane i pića}}, } @mastersthesis{ptfos:2620, author = {{Kegalj, Barbara}}, title = {{Utjecaj vinske posude na polifenolni sastav i aromu vina Merlot kutjevačkog vinogorja}}, } @mastersthesis{ptfos:2574, author = {{Bodiš Pandža, Vlatka}}, title = {{Procjena uspješnosti dvomjesečnog redukcijskog programa jednog studija za ljepotu i oblikovanje tijela sa područja grada Osijeka}}, } @misc{ptfos:2811, author = {{Kopjar, Mirela}}, title = {{Plan upravljanja istraživačkim podacima - Formuliranje, priprema i testiranje biopolimernih gelova kao nositelja bioaktivnih i hlapljivih komponenata u inovativnim funkcionalnim proizvodima}}, } @mastersthesis{ptfos:2484, author = {{Bunić, Almedina}}, title = {{Praćenje promjena tjelesne mase kod sportašica taekwondoa promjenom prehrambenih navika kroz individualno prilagođen jelovnik}}, } @mastersthesis{ptfos:2489, author = {{Pavazza, Lucia}}, title = {{Unos omega-3 masnih kiselina u odrasloj populaciji Zagrebačke županije}}, } @mastersthesis{ptfos:2460, author = {{Sokolović, Silvija}}, title = {{Adsorpcija linalola na celulozu i pektin}}, } @mastersthesis{ptfos:2581, author = {{Silov, Domagoj}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari boje konvencionalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2578, author = {{Vinković, Leonardo}}, title = {{Utjecaj temperature na polifenolni sastav i aromu tijekom burne fermentacije vina Cabernet sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2463, author = {{Majdančić, Maja}}, title = {{Polifenoli i antioksidacijska aktivnost gelova na bazi karboksimetilceluloze i soka kupina}}, } @mastersthesis{ptfos:2465, author = {{Petanjak, Katarina}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari boje konvencionalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2450, author = {{Čolak, Kristina}}, title = {{Promjene polifenolnog sastava i arome vina Cabernet Sauvignon kutjevačkog vinogorja nakon odležavanja u različitim vinskim posudama}}, } @mastersthesis{ptfos:2449, author = {{Babić, Kristina}}, title = {{Utjecaj vinskog kvasca i vinske posude na polifenolni sastav i aromu vina Chardonnay kutjevačkog vinogorja}}, } @mastersthesis{ptfos:2479, author = {{Kudelić, Ivona}}, title = {{Mogućnosti adaptacije institucijskog jelovnika sukladno postavljenim ciljevima: prikaz slučaja na primjeru jelovnika u učeničkom domu}}, } @mastersthesis{ptfos:2434, author = {{Žura, Katarina}}, title = {{Prehrambene i životne navike te stavovi i znanja o prehrani učenika od 5. do 8. razreda Osnovne škole Skradin}}, } @mastersthesis{ptfos:2432, author = {{Mršić, Viktorija}}, title = {{Unos fitoestrogena u ženskoj veganskoj populaciji}}, } @mastersthesis{ptfos:2410, author = {{Smiljanić, Marija}}, title = {{Utjecaj pululana na mikroinkapsulaciju vanilina}}, } @mastersthesis{ptfos:2417, author = {{Budimir, Nikolina}}, title = {{Unos začina i razine 8-hidroksideoksigvanozina u urinu}}, } @mastersthesis{ptfos:2404, author = {{Škraba, Mirta}}, title = {{Utjecaj hitozana na mikroinkapsulaciju vanilina}}, } @mastersthesis{ptfos:2384, author = {{Vidas, Klara}}, title = {{Određivanje homogenosti razdiobe tartufa u siru primjenom računalne analize slike}}, } @phdthesis{ptfos:2370, author = {{Ivić, Ivana}}, title = {{Reverzna osmoza i nanofiltracija: utjecaj koncentriranja na bioaktivne komponente i arome crnog vina Cabernet Sauvignon}}, } @article{vup:2258, author = {{Ivić, Ivana and Kopjar, Mirela and Buljeta, Ivana and Pichler, Dubravko and Mesić, Josip and Pichler, Anita}}, title = {{Influence of reverse osmosis process in different operating conditions on phenolic profile and antioxidant activity of conventional and ecological Cabernet Sauvignon red wine}}, } @mastersthesis{ptfos:2271, author = {{Barišić, Ana}}, title = {{Adsorpcija kvercetina na proteine riže i badema}}, } @mastersthesis{ptfos:2299, author = {{Polović, Martina}}, title = {{Utjecaj visokonaponskog električnog pražnjenja na fizikalno-kemijska svojstva i mikrobiološku kvalitetu kašastog soka šipka (Rosa canina laxa)}}, } @mastersthesis{ptfos:2287, author = {{Paradžik, Mihaela}}, title = {{Percepcija i uzimanje dodataka prehrani u fizički aktivnih osoba}}, } @mastersthesis{ptfos:2349, author = {{Mačković, Tea}}, title = {{Prehrambene navike i samopercepcija tijela adolescentica koje se bave plesom}}, } @mastersthesis{ptfos:2290, author = {{Tica, Mija}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari arome konvencionalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2289, author = {{Trbljanić, Martina}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari arome konvencijalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2204, author = {{Tuba, Elena}}, title = {{Adsorpcija fenola kupine na citrus vlakna}}, } @mastersthesis{ptfos:2174, author = {{Josić, Milana}}, title = {{Stavovi i primjena đumbira u olakšanju mučnine i povraćanja kod trudnica}}, } @mastersthesis{ptfos:2160, author = {{Nosić, Mario}}, title = {{Vlakna jabuke kao nositelji fenolnih i hlapljivih komponenata soka kupine}}, } @mastersthesis{ptfos:2135, author = {{Jurić, Ivona}}, title = {{Utjecaj načina zamrzavanja i vremena skladištenja na fizikalno-kemijska, testuralna i termofizička svojstva graška}}, } @mastersthesis{ptfos:2076, author = {{Dundović, Ana Marija}}, title = {{Utjecaj disaharida na fenole i hlapljive komponente u punilima na bazi kupina}}, } @mastersthesis{ptfos:2077, author = {{Horvatić, Iva}}, title = {{Utjecaj količine saharoze i trehaloze na fenolne i hlapljive komponente u punilima na bazi kupine}}, } @mastersthesis{ptfos:2078, author = {{Bošnjak, Martina}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari arome vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2055, author = {{Presečan, Kristina}}, title = {{Adsorpcija fenola aronije na kompleks citrus vlakna/ksantan}}, } @mastersthesis{ptfos:2048, author = {{Šibalić, Magdalena}}, title = {{Celuloza kao nosač polifenola aronije i višnje}}, } @mastersthesis{ptfos:2109, author = {{Balen, Ivana}}, title = {{Adsorpcija fenola aronije na citrus vlakna}}, } @mastersthesis{ptfos:2111, author = {{Janjatović, Gorana}}, title = {{Utjecaj dodatka saharoze i trehaloze na adsorpciju fenola aronije na proteine smeđe riže}}, } @mastersthesis{ptfos:2087, author = {{Maglica, Matea}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari arome vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2089, author = {{Marić, Barbara}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari boje vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2088, author = {{Korbar, Suzana}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari boje vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2020, author = {{Vidas, Klara}}, title = {{Adsorpcija fenola aronije na kompleks citrus vlakna/guar}}, } @mastersthesis{ptfos:2019, author = {{Jelić, Ivana}}, title = {{Enkapsulacija cimetne kiseline na proteine}}, } @mastersthesis{ptfos:2086, author = {{Botak, Ivana}}, title = {{Utjecaj dodatka saharoze i trehaloze na adsorpciju fenola aronije na proteine graška}}, } @mastersthesis{ptfos:1888, author = {{Marić, Maja}}, title = {{Utjecaj dodatka hidrokoloida i skladištenja na polifenolne i aromatične spojeve u kremi od vina}}, } @mastersthesis{ptfos:1866, author = {{Neferanović, Terezija}}, title = {{Utjecaj dodatka šećera na udio antocijana i antioksidativnu aktivnost u pastama od višnje}}, } @mastersthesis{ptfos:1856, author = {{Liška, Matea}}, title = {{Utjecaj dodatka modificiranih škrobova i skladištenja na polifenolne i aromatične spojeve u kremi od vina}}, } @mastersthesis{ptfos:1882, author = {{Glavaš, Ana-Marija}}, title = {{Utjecaj geografskog položaja na aromatski profil grožđa sorte Traminac u podregiji Slavonija}}, } @mastersthesis{ptfos:1807, author = {{Kronić, Jelena}}, title = {{Utjecaj pulsirajućeg svjetla visokog intenziteta na polifenole i antioksidacijsku aktivnost u jagodama}}, } @mastersthesis{ptfos:1790, author = {{Šantić, Ivan}}, title = {{Utjecaj skladištenja na kakvoću vina od mandarine}}, } @mastersthesis{ptfos:1785, author = {{Živanović, Dalibor}}, title = {{Utjecaj dodatka šećera i modificiranih škrobova na tvari arome kaše od kupine}}, } @phdthesis{ptfos:1513, author = {{Popović, Kristina}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesima na tvari boje i arome soka od aronije}}, } @mastersthesis{ptfos:1504, author = {{Perić, Anita}}, title = {{Aromatski i fenolni sastojci u autohtonim armenskim vinima}}, } @mastersthesis{ptfos:1505, author = {{Perić, Kristina}}, title = {{Aromatski i fenolni sastojci u autohtonim vinima Južne Dalmacije}}, } @mastersthesis{ptfos:1502, author = {{Križić, Ivana}}, title = {{Profil bioaktivnih tvari kakaove ljuske i utjecaj obrade hladnom plazmom na njihov sastav i udio}}, } @mastersthesis{ptfos:1492, author = {{Barbarić, Bernardica}}, title = {{Utjecaj skladištenja na kakvoću bijelih vina Palava, Pinot sivi i Traminac}}, } @mastersthesis{ptfos:1404, author = {{Grgić, Josipa}}, title = {{Poboljšanje aromatskog profila brazilskog pića cachaça}}, } @mastersthesis{ptfos:1406, author = {{Šafranjević, Maša}}, title = {{Utjecaj skladištenja na kakvoću crnog vina Plavac mali}}, } @mastersthesis{ptfos:1472, author = {{Nadaždi, Helena}}, title = {{Parametri teksture modelnih sustava škrob/ksantan/šećeri}}, } @mastersthesis{ptfos:1473, author = {{Nedeljko, Martina}}, title = {{Promjena teksture modelnih sustava guar/šećeri}}, } @mastersthesis{ptfos:1474, author = {{Nerer, Petra}}, title = {{Promjena teksture modelnih sustava ksantan/šećeri}}, } @mastersthesis{ptfos:1481, author = {{Topić, Matea}}, title = {{Utjecaj dodatka šećera na stabilnost eugenola tijekom skladištenja}}, } @mastersthesis{ptfos:1484, author = {{Meštrić, Marija}}, title = {{Utjecaj dodatka šećera na stabilnost sustava vanilin/eugenol tijekom skladištenja}}, } @mastersthesis{ptfos:1482, author = {{Trgovac, Mirela}}, title = {{Utjecaj dodatka šećera na stabilnost vanilina tijekom skladištenja}}, } @mastersthesis{ptfos:1426, author = {{Balen, Ivana}}, title = {{Stabilnost eugenola u modelnim sustavima ksantan/šećeri}}, } @mastersthesis{ptfos:1410, author = {{Žunić, Vesna}}, title = {{Stabilnost vanilina u modelnim sustavima ksantan/šećeri}}, } @mastersthesis{ptfos:1368, author = {{Platužić, Ivana}}, title = {{Procjena statusa uhranjenosti starijih osoba}}, } @mastersthesis{ptfos:1217, author = {{Selak, Marija}}, title = {{Prehrambene navike i sastav tijela balerina}}, } @mastersthesis{ptfos:1216, author = {{Trtinjak, Ivona}}, title = {{Stabilnost i antioksidativna aktivnost glukozil hesperidina}}, } @mastersthesis{ptfos:1214, author = {{Spajić, Anita}}, title = {{Utjecaj ranije zaustavljene alkoholne fermentacije na aromatski profil i boju vina sorte Graševina}}, } @mastersthesis{ptfos:1213, author = {{Mačinković, Maja}}, title = {{Utjecaj skladištenja na tvari boje i arome vina sorte Bovier}}, } @mastersthesis{ptfos:1210, author = {{Šimunić, Helena}}, title = {{Utjecaj mikrovalnog zračenja na hlapljive komponente kaše od višnje s dodatkom šećera}}, } @mastersthesis{ptfos:1209, author = {{Jerković, Ivona}}, title = {{Utjecaj termičkog tretiranja i skladištenja na zadržavanje aromatičnih spojeva soka od šipka s dodatkom šećera}}, } @mastersthesis{ptfos:1352, author = {{Ripić, Andreja}}, title = {{Parametri teksture modelnih sustava škrob/guar guma/šećeri}}, } @mastersthesis{ptfos:1201, author = {{Molnar, Jasna}}, title = {{Utjecaj ranije zaustavljene alkoholne fermentacije na aromatski profil i boju vina sorte Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:1203, author = {{Andabak, Josipa}}, title = {{Utjecaj vrste fermentacijske posude na aromatski profil i boju vina sorte Plavac mali}}, } @mastersthesis{ptfos:1193, author = {{Spajić, Tatjana}}, title = {{Antioksidativna aktivnost modelnih sustava pektin/šećeri/fenoli}}, } @mastersthesis{ptfos:1182, author = {{Maršan Jukić, Ivana}}, title = {{Ispitivanje sposobnosti ispitnog laboratorija kroz međulaboratorijske usporedbe}}, } @mastersthesis{ptfos:1183, author = {{Matošević, Mia}}, title = {{Utjecaj količine oborina i broja sunčanih dana u tri uzastopne godine berbe na sadržaj tvari boje i arome u bijelim vinima đakovačkog vinogorja Mandićevac}}, } @mastersthesis{ptfos:1138, author = {{Jonjić, Maja}}, title = {{Utjecaj otopljenog kisika na kvalitetu voćnih sokova pakiranih u višeslojnu, plastičnu i staklenu ambalažu}}, } @mastersthesis{ptfos:1117, author = {{Trbojević, Radovan}}, title = {{Utjecaj dodatka pektinaze tijekom maceracije kupine na fizikalno-kemijske pokazatelje kakvoće kupinovih vina}}, } @mastersthesis{ptfos:1032, author = {{Zobundžija, Dora}}, title = {{Utjecaj dodataka na tvari boje i arome kupinovih vina}}, } @mastersthesis{ptfos:1092, author = {{Lipovac, Tea}}, title = {{Škrob: struktura i utjecaj na kvalitetu prehrambenih proizvoda}}, } @mastersthesis{ptfos:991, author = {{Pinkle, Tijana}}, title = {{Utjecaj dodatka šećera i modificiranih škrobova na tvari boje i arome pasta od maline}}, } @mastersthesis{ptfos:992, author = {{Mihovilović, Mia}}, title = {{Utjecaj procesnih parametara na zadržavanje tvari boje i arome vina od jabuke}}, } @mastersthesis{ptfos:993, author = {{Rukavina, Josipa}}, title = {{Zadržavanje tvari boje i arome u soku aronije tijekom koncentriranja nanofiltracijom}}, } @mastersthesis{ptfos:565, author = {{Kerekeš, Anita}}, title = {{Utjecaj dodatka šećera i hidrokoloida na aromatski profil pasta od maline}}, } @mastersthesis{ptfos:556, author = {{Pandžić, Sabina}}, title = {{Procjena prehrane i životnih navika djece predškolske dobi}}, } @mastersthesis{ptfos:652, author = {{Mikulinjak, Mateja}}, title = {{Antioksidativna aktivnost modelnih otopina fenolnih tvari}}, } @mastersthesis{ptfos:665, author = {{Barbarić, Bernardica}}, title = {{Utjecaj dodatka glukoze i saharoze na udio fenola i antocijana u soku višnje}}, } @mastersthesis{ptfos:848, author = {{Papac, Snježana}}, title = {{Utjecaj ultrazvuka na osmotsku dehidrataciju kore naranče}}, } @mastersthesis{ptfos:645, author = {{Trtinjak, Ivona}}, title = {{Utjecaj dodatka disaharida na udio fenola i antocijana u liofiliziranim kašama višnje}}, } @mastersthesis{ptfos:644, author = {{Fotez, Ana}}, title = {{Utjecaj dodatka trehaloze i maltoze na udio fenola i antocijana u soku višnje}}, } @mastersthesis{ptfos:609, author = {{Šošić, Martina}}, title = {{Enzimi u prehrambenoj industriji}}, } @mastersthesis{ptfos:342, author = {{Bušnja, Monika}}, title = {{Utjecaj različitih šećera na temperaturu staklastog prijelaza osmotski dehidratirane kore naranče}}, } @mastersthesis{ptfos:53, author = {{Šrajbek, Mihaela}}, title = {{Antioksidativna aktivnost modelnih otopina fenolnih tvari s dodatkom saharoze}}, } @mastersthesis{ptfos:54, author = {{Šrajbek, Žaklina}}, title = {{Antioksidativna aktivnost modelnih otopina fenolnih tvari s dodatkom trehaloze}}, } @mastersthesis{ptfos:2188, author = {{Kefelja, Barbara}}, title = {{Utjecaj dodatka različitih vrsta meda na prihvatljivost čaja od peršina}}, } @phdthesis{ptfos:656, author = {{Lončarić, Ante}}, title = {{Utjecaj dodatka šećera i praha kore jabuka na udio polifenola i antioksidacijsku aktivnost kaša od jabuka}}, } @mastersthesis{ptfos:321, author = {{Rendić, Ivica}}, title = {{Utjecaj sorte i različitih sredstava za obradu na održivost minimalno procesiranih krušaka}}, } @mastersthesis{ptfos:66, author = {{Kurečić, Ines}}, title = {{Stabilnost glukozinolata tijekom procesiranja}}, } @mastersthesis{ptfos:102, author = {{Prce, Vjeran}}, title = {{Sadržaj antocijana, polifenola, flavonoida i antioksidativna aktivnost u crnim vinima slovačkih vinogorja}}, } @mastersthesis{ptfos:94, author = {{Tanasković, Ivana}}, title = {{Utjecaj dodatka zobi na svojstva ekstrudiranih proizvoda na bazi kukuruzne krupice}}, } @mastersthesis{ptfos:77, author = {{Vincek, Margareta}}, title = {{Enzimsko i neenzimsko posmeđivanje}}, } @mastersthesis{ptfos:404, author = {{Blažević, Petar}}, title = {{Utjecaj temperature i tlaka na kakvoću soka aronije kod koncentriranja reverznom osmozom}}, } @mastersthesis{ptfos:693, author = {{Gelemanović, Marta}}, title = {{Svojstva ekstrudiranih proizvoda na bazi kukuruzne krupice s dodatkom raži}}, } @mastersthesis{ptfos:187, author = {{Resiga, Nives}}, title = {{Antioksidativna aktivnost odabranih vrsta brašna}}, } @mastersthesis{ptfos:190, author = {{Marcikić, Božena}}, title = {{Antioksidativna aktivnost majčine dušice, mažurana i peršina}}, } @mastersthesis{ptfos:200, author = {{Ižaković, Maja}}, title = {{Antioksidativna aktivnost ružmarina, cimeta i bosiljka}}, } @mastersthesis{ptfos:668, author = {{Kristek (udano Pirić), Emilija}}, title = {{Unos voća i povrća u odrasloj populaciji Zagreba i okolice}}, } @mastersthesis{ptfos:696, author = {{Tomić, Ivana}}, title = {{Utjecaj temperature i tlaka na protok permeata kod koncentriranja soka aronije reverznom osmozom}}, } @mastersthesis{ptfos:722, author = {{Smiljanić, Jelena}}, title = {{Utjecaj temperature i tlaka na protok permeata kod koncentriranja soka aronije nanofiltracijom}}, } @mastersthesis{ptfos:207, author = {{Ljiljanić, Tea}}, title = {{Važnost lipida i njihov utjecaj na kvalitetu prehrambenih proizvoda}}, } @mastersthesis{ptfos:724, author = {{Pušić, Marija}}, title = {{Utjecaj dodatka pira na svojstva ekstrudiranih proizvoda na bazi kukuruzne krupice}}, } @mastersthesis{ptfos:699, author = {{Pavasović, Željana}}, title = {{Promjena redoks potencijala vina sorte Graševina tijekom odležavanja u cisterni, drvenoj bačvi i boci}}, } @mastersthesis{ptfos:702, author = {{Miljević, Duška}}, title = {{Utjecaj parametara ekstruzije na oštećenje škroba i udio rezistentnog škroba}}, } @mastersthesis{ptfos:703, author = {{Tomičić, Tea}}, title = {{Utjecaj skladištenja nakon membranske filtracije na kemijski sastav i kvalitetu vina sorte Graševina}}, } @mastersthesis{ptfos:198, author = {{Brkan, Veronika}}, title = {{Aditivi u hrani}}, } @mastersthesis{ptfos:329, author = {{Lendić, Dražen}}, title = {{Svojstva želatinizacije i retrogradacije dvostruko modificiranih škrobova pšenice i krumpira}}, } @mastersthesis{ptfos:821, author = {{Sajdl, Maja}}, title = {{Utjecaj različitih antioksidansa i biljnih ekstrakata na stabilnost žitarica za doručak}}, } @mastersthesis{ptfos:716, author = {{Tadić, Maja}}, title = {{Usporedba antioksidativne aktivnosti suhih listića zelenog, žutog i crnog čaja i njihovih ekstrakata}}, } @mastersthesis{ptfos:714, author = {{Zeko, Josip}}, title = {{Utjecaj granulacije kukuruzne krupice na svojstva ekstrudata}}, } @mastersthesis{ptfos:687, author = {{Turi, Josipa}}, title = {{Utjecaj dodatka trehaloze na udio fenola, antioksidativnu aktivnost, boju i teksturu želea od naranče tijekom skladištenja}}, } @mastersthesis{ptfos:688, author = {{Sović, Vedrana}}, title = {{Utjecaj membranske filtracije na kemijski sastav i kvalitetu vina sorte Graševina}}, } @mastersthesis{ptfos:195, author = {{Đunđa, Saška}}, title = {{Voda i njen značaj za stabilnost hrane}}, } @mastersthesis{ptfos:730, author = {{Papak, Marija}}, title = {{Mikrobna populacija minimalno procesiranog povrća}}, } @mastersthesis{ptfos:823, author = {{Šarić, Tonka}}, title = {{Nutritivna kakvoća hrane i prehrana osoba srednje i starije životne dobi}}, } @mastersthesis{ptfos:776, author = {{Jovanović, Danijela}}, title = {{Utjecaj dodatka saharoze i trehaloze na udio fenola, antioksidativnu aktivnost i boju soka jabuke}}, } @mastersthesis{ptfos:739, author = {{Domazet, Ivan}}, title = {{Funkcionalna svojstva nekih vrsta gomoljastog povrća}}, } @mastersthesis{ptfos:263, author = {{Dominković, Marina}}, title = {{Vitamin E: stabilnost i važnost u prehrambenim proizvodima}}, } @mastersthesis{ptfos:743, author = {{Bojanić, Maria}}, title = {{Utjecaj konfiguracije puža na svojstva ekstrudata kukuruzne krupice}}, } @mastersthesis{ptfos:742, author = {{Varžić, Andrea}}, title = {{Utjecaj vlažnosti kukuruzne krupice na svojstva ekstrudata}}, } @mastersthesis{ptfos:741, author = {{Vračević, Ružica}}, title = {{Utjecaj vlažnosti pšenične krupice na svojstva ekstrudata}}, } @mastersthesis{ptfos:241, author = {{Šelo, Gordana}}, title = {{Stabilnost vitamina C tijekom procesiranja hrane}}, } @mastersthesis{ptfos:746, author = {{Pavoković, Mariana}}, title = {{Utjecaj parametara ekstruzije kukuruzne krupice na reološka svojstva ekstrudata}}, } @mastersthesis{ptfos:444, author = {{Marojević, Ana}}, title = {{Utjecaj načina zamrzavanja i vremena skladištenja na neke parametre kakvoće mahuna}}, } @mastersthesis{ptfos:752, author = {{Vinko, Ljiljana}}, title = {{Sadržaj vitamina C u komercijalnim voćnim sokovima i voću određen HPLC metodom}}, } @mastersthesis{ptfos:234, author = {{Karzalko, Sabina}}, title = {{Utjecaj ugljikohidrata na kvalitetu prehrambenih proizvoda}}, } @mastersthesis{ptfos:757, author = {{Sršan, Mirjana}}, title = {{Utjecaj skladištenja na termofizikalna svojstva paste od maline sa dodatkom šećera, modificiranih škrobova i hidrokoloida}}, } @mastersthesis{ptfos:759, author = {{Zagorščak, Mateja}}, title = {{Utjecaj sorte i vinogorja na sadržaj antocijana i polifenola u crnim vinima}}, } @mastersthesis{ptfos:772, author = {{Burić, Petar}}, title = {{Inhibicijski učinak derivata kumarina na aktivnost polifenol oksidaze}}, } @mastersthesis{ptfos:760, author = {{Šaravanja, Marija}}, title = {{Utjecaj načina pripreme crnog, zelenog i žutog čaja na sadržaj polifenola i boju čajeva}}, } @mastersthesis{ptfos:761, author = {{Bilić, Blanka}}, title = {{Utjecaj dodatka biljnih ekstrakata na stabilnost antocijana soka kupine}}, } @mastersthesis{ptfos:762, author = {{Knežević, Ivana}}, title = {{Utjecaj načina pripreme voćnih čajeva na sadržaj polifenola i boju čajeva}}, } @mastersthesis{ptfos:763, author = {{Adamović, Maja}}, title = {{Utjecaj dodatka šećera i škrobova na stabilnost antocijana soka kupine}}, } @mastersthesis{ptfos:764, author = {{Oršolić, Martina}}, title = {{Ekstrakcija antocijana iz višnje i stabilnost ekstrakata tijekom skladištenja}}, } @mastersthesis{ptfos:765, author = {{Viljevac, Marina}}, title = {{Fluorescentna i UV/VIS svojstva glavnih polifenola vina}}, } @mastersthesis{ptfos:303, author = {{Eljuga, Gorana}}, title = {{Aroma prehrambenih proizvoda}}, } @mastersthesis{ptfos:304, author = {{Kožić, Snježana}}, title = {{Betalaini: stabilnost i važnost u prehrambenim proizvodima}}, } @mastersthesis{ptfos:296, author = {{Besten, Valentina}}, title = {{Antocijani: stabilnost i važnost u prehrambenim proizvodima}}, } @mastersthesis{ptfos:298, author = {{Karas, Dalibor}}, title = {{Fenoli: stabilnost i važnost u prehrambenim proizvodima}}, } @mastersthesis{ptfos:297, author = {{Đurkan, Sanja}}, title = {{Karotenoidi: stabilnost i važnost u prehrambenim proizvodima}}, } @mastersthesis{ptfos:278, author = {{Šego, Jelena}}, title = {{Oksidacija lipida}}, } @mastersthesis{ptfos:269, author = {{Tanasković, Ivana}}, title = {{Akrilamid u hrani}}, } @mastersthesis{ptfos:268, author = {{Rečić, Maja}}, title = {{Utjecaj proteina na kvalitetu prehrambenih proizvoda}}, } @mastersthesis{ptfos:893, author = {{Bijelić-Curkić, Marko}}, title = {{Sprječavanje posmeđivanja i mikrobiološkog kvarenja minimalno procesiranih krušaka}}, } @mastersthesis{ptfos:265, author = {{Grgić, Maja}}, title = {{Maillard-ove reakcije}}, } @mastersthesis{ptfos:458, author = {{Čolović, Bojana}}, title = {{Modifikacija škroba izoliranog iz pšenice sorte "Srpanjka" epiklorhidrinom}}, } @mastersthesis{ptfos:477, author = {{Petrešin, Tomislav}}, title = {{Svojstva pasti dvostruko modificiranih škrobova izoliranih iz različitih sorti raži}}, } @mastersthesis{ptfos:791, author = {{Jozinović, Antun}}, title = {{Utjecaj ekstruzije na svojstva smjesa kukuruzne krupice s heljdinim i kestenovim brašnom}}, } @mastersthesis{ptfos:826, author = {{Kišmartin, Irena}}, title = {{Uvođenje HACCP sustava u proizvodnju svježih krem sireva}}, } @mastersthesis{ptfos:485, author = {{Šajn, Mihaela}}, title = {{Antioksidacijski utjecaj prirodnih ekstrakata i sintetskog preparata na trajnost dehidriranih mesnih okruglica}}, } @mastersthesis{ptfos:798, author = {{Klenkar, Jelena}}, title = {{Utjecaj skladištenja na aromu pasta maline sa dodatkom modificiranih škrobova}}, } @mastersthesis{ptfos:495, author = {{Čović, Marina}}, title = {{Utjecaj skladištenja na aromu pasta maline sa dodatkom šećera i hidrokoloida}}, } @mastersthesis{ptfos:800, author = {{Juričak, Vlatka}}, title = {{Utjecaj odležavanja na aromu vina sorte Graševina}}, } @mastersthesis{ptfos:500, author = {{Jelašac, Anita}}, title = {{Svojstva pasti umreženih i acetiliranih škrobova pšenice i krumpira}}, } @mastersthesis{ptfos:407, author = {{Jozić, Ivana}}, title = {{Antioksidansi u hrani}}, } @mastersthesis{ptfos:406, author = {{Grgić, Jelena}}, title = {{Klorofil: stabilnost i važnost u prehrambenim proizvodima}}, } @mastersthesis{ptfos:503, author = {{Žukić, Branka}}, title = {{Modifikacija škroba pšenice smjesom azelainske kiseline i acetanhidrida}}, } @mastersthesis{ptfos:803, author = {{Jakšić, Kristijan}}, title = {{Utjecaj dodatka šećera i klorogenske kiseline na stabilnost antocijana u soku kupine tijekom skladištenja}}, } @mastersthesis{ptfos:371, author = {{Đurkan, Ivana}}, title = {{Promjena boje džemova od naranči tijekom skladištenja}}, } @mastersthesis{ptfos:507, author = {{Lučić, Slađana-Marija}}, title = {{Utjecaj modifikacije smjesom adipinske kiseline i acetanhidrida na udio rezistentnog škroba i stabilnost škroba pšenice}}, } @mastersthesis{ptfos:778, author = {{Ljubas, Igor}}, title = {{Reološka i termofizikalna svojstva različitih škrobova modificiranih natrij tripolifosfatom}}, } @mastersthesis{ptfos:518, author = {{Hadrović, Ivan}}, title = {{Modifikacija škroba izoliranog iz pšenice sorte „Golubica“ smjesom adipinske kiseline i acetanhidrida}}, } @mastersthesis{ptfos:857, author = {{Bekavac, Joško}}, title = {{Termofizikalna i fizikalna svojstva škroba izoliranog iz pšenice sorte „Srpanjka“ modificiranog smjesom adipinske kiseline i acetanhidrida}}, } @mastersthesis{ptfos:522, author = {{Hruškar, Margareta}}, title = {{Modifikacija škroba izoliranog iz pšenice sorte „Golubica“ epiklorhidrinom}}, } @mastersthesis{ptfos:531, author = {{Gregurek, Dijana}}, title = {{Modifikacija kukuruznog škroba smjesama jantarne kiseline i acetanhidrida te glutarne keseline i acetanhidrida}}, } @mastersthesis{ptfos:836, author = {{Drača, Nela}}, title = {{Kontrola kvalitete tijekom rafinacije šećera iz šećerne repe i sirovog smeđeg šećera iz šećerne trske}}, } @mastersthesis{ptfos:585, author = {{Perak, Silvija}}, title = {{Izolacija i karakterizacija škroba iz različitih sorti pšenice}}, } @mastersthesis{ptfos:588, author = {{Šoštarec, Ana}}, title = {{Modifikacija škroba ječma smjesama organskih dikiselina i acetanhidrida}}, } @mastersthesis{ptfos:597, author = {{Rak, Sandra}}, title = {{Utjecaj dodatka različitih šećera i pH na stabilnost pigmenata u zamrznutoj kaši cikle}}, } @mastersthesis{ptfos:624, author = {{Stanković, Ivana}}, title = {{Priprava i karakteriziranje modificiranog škroba tapioke smjesom adipinske kiseline i acetanhidrida}}, } @mastersthesis{ptfos:627, author = {{Marić, Martina}}, title = {{Utjecaj dodatka šećera i pH na stabilnost pigmenata u kaši cikle prije i nakon liofilizacije}}, } @mastersthesis{ptfos:630, author = {{Tomesić, Maja}}, title = {{Priprava i karakteriziranje modificiranog škroba tapioke s epiklorhidrinom}}, } @mastersthesis{ptfos:2797, author = {{Matas, Ines}}, title = {{Acetiliranje i karakteriziranje škroba iz pšenice i krumpira}}, } @phdthesis{ptfos:906, author = {{Kopjar, Mirela}}, title = {{Utjecaj dodatka trehaloze na kvalitetu paste od jagoda}}, }