@mastersthesis{ptfos:2837, author = {{Štimac, Alen}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog makovog ulja ozime sorte Oz}}, } @mastersthesis{ptfos:2835, author = {{Veselovac, Dora}}, title = {{Utjecaj kondicioniranja i ljuske suncokreta na proizvodnju jestivog ulja koštice šljive}}, } @mastersthesis{ptfos:2783, author = {{Spajić, Laura}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog konopljinog ulja i otpornost istoimenih genotipova konoplje (Cannabis sativa L.) na neutralni i bazični solni stres}}, } @mastersthesis{ptfos:2781, author = {{Duvnjak, Ivana}}, title = {{Stabilizacija ekstra djevičanskog maslinovog ulja sorte Istarska bjelica i Coratina}}, } @mastersthesis{ptfos:2777, author = {{Nikolić, Tihana}}, title = {{Reološke karakteristike sladoledne smjese s dodatkom kurkume i crnog papra}}, } @mastersthesis{ptfos:2775, author = {{Hodak, Gabriela}}, title = {{Utjecaj antioksidansa na oksidacijsku stabilnost ekstra djevičanskog maslinovog ulja sorte Arbeqina, Picual i Royal iz Španjolske}}, } @mastersthesis{ptfos:2756, author = {{Baksa, Stella}}, title = {{Stavovi potrošača prema sladoledima dostupnima na tržištu Republike Hrvatske}}, } @mastersthesis{ptfos:2768, author = {{Tončić, Božica}}, title = {{Jestiva biljna ulja linoleinskog tipa}}, } @mastersthesis{ptfos:2746, author = {{Berki, Ivana}}, title = {{Optimiranje sastava i cijene brašna za proizvodnju keksa modeliranjem u programu LINDO}}, } @mastersthesis{ptfos:2750, author = {{Đukić, Katarina}}, title = {{Optimiranje sastava smjese brašna za pecivo mase 500 g primjenom linearnog programiranja u MS Excelu}}, } @mastersthesis{ptfos:2748, author = {{Puškadija, Izabela}}, title = {{Utjecaj dodatka pogače industrijske konoplje na fizikalno-kemijska svojstva sladoleda}}, } @mastersthesis{ptfos:2772, author = {{Pek, Valentina}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog bademovog ulja i stabilizacija s antioksidansima}}, } @mastersthesis{ptfos:2735, author = {{Periša, Nikolina}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog ulja kajsije i stabilizacija s antioksidansima}}, } @mastersthesis{ptfos:2734, author = {{Tuba, Elena}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog lješnjakovog ulja sorte Trabizone}}, } @mastersthesis{ptfos:2727, author = {{Džinić, Ivana}}, title = {{Tehnologija proizvodnje djevičanskog orahovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2737, author = {{Ripić, Andreja}}, title = {{Utjecaj frekvencije elektromotora, temperature glave preše i nastavka za izlaz pogače tijekom prešanja sjemenke lana na iskorištenje ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2684, author = {{Živković, Katarina}}, title = {{Vrste kvarenja biljna ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2645, author = {{Čančarević, Katarina}}, title = {{Optimiranje sastava smjese brašna za industrijsku proizvodnju peciva modeliranjem u programu LINGO}}, } @phdthesis{ptfos:2642, author = {{Cvetković, Tanja}}, title = {{Dobivanje i karakterizacija ulja sjemenki hrvatskih sorti paprike Capsicum annuum l. te njegova primjena u prehrambenoj industriji i gastronomiji}}, } @mastersthesis{ptfos:2589, author = {{Zećiri, Besar}}, title = {{Proizvodnja ulja iz sjemenki grožđa hladnim prešanjem i određivanje udjela resveratrola u pogači}}, } @mastersthesis{ptfos:2586, author = {{Petrić, Josip}}, title = {{Utjecaj vrste pužnice i parametara prešanja sjemenke konoplje sorte Santhica 70 na iskorištenje ulja i stabilizacija s antioksidansima i sinergistima}}, } @mastersthesis{ptfos:2473, author = {{Marinčić, Lara}}, title = {{Priprema uljarica za preradu u ulje}}, } @mastersthesis{ptfos:2477, author = {{Belec, Mateja}}, title = {{Priprema uljarica za skladištenje}}, } @mastersthesis{ptfos:2455, author = {{Slobođan, Matea}}, title = {{Reološke karakteristike salatne majoneze s dodatkom kaše jabuke}}, } @mastersthesis{ptfos:2475, author = {{Pavičić, Marta}}, title = {{Utjecaj kondicioniranja i ljuske suncokreta na proizvodnju jestivog repičinog ulja primjenom pužne preše}}, } @mastersthesis{ptfos:2472, author = {{Vidović, Matej}}, title = {{Tehnologija skladištenja uljarica}}, } @mastersthesis{ptfos:2467, author = {{Čogelja, Anita}}, title = {{Utjecaj klasične i ultrazvukom potpomognute maceracije na udio kanabidiola i kanabidiolne kiseline iz cvatova industrijske konoplje}}, } @mastersthesis{ptfos:2444, author = {{Salopek, Ema}}, title = {{Jestiva biljna ulja linolenskog tipa}}, } @mastersthesis{ptfos:2443, author = {{Posavac, Ivana}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog ulja koštica nara}}, } @mastersthesis{ptfos:2430, author = {{Bračić, Ana}}, title = {{Tehnologija proizvodnje hladno prešanog ulja koštica šljive}}, } @mastersthesis{ptfos:2387, author = {{Jelić, Lora}}, title = {{Utjecaj dodatka antioksidansa na održivost mješavine konopljinog i suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2384, author = {{Vidas, Klara}}, title = {{Određivanje homogenosti razdiobe tartufa u siru primjenom računalne analize slike}}, } @mastersthesis{ptfos:2380, author = {{Kušević, Tihomir}}, title = {{Proizvodnja ulja iz sjemenki paprike dvostupanjskom ekstrakcijom}}, } @mastersthesis{ptfos:2373, author = {{Leskovar, Maja}}, title = {{Tehnologija proizvodnje hladno prešanog ulja pistacije}}, } @phdthesis{ptfos:2370, author = {{Ivić, Ivana}}, title = {{Reverzna osmoza i nanofiltracija: utjecaj koncentriranja na bioaktivne komponente i arome crnog vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2350, author = {{Cikoja, Mihael}}, title = {{Sinteza biodizela iz otpadnih jestivih ulja i masti katalizirana lipazama iz bakterije Bulkholderia cepacia}}, } @phdthesis{ptfos:2398, author = {{Lukić, Marina}}, title = {{Utjecaj sorte, stupnja zrelosti plodova masline i temperature čuvanja djevičanskog maslinovog ulja na sastav i koncentracije sterola te alifatskih i triterpenskih alkohola}}, } @mastersthesis{ptfos:2329, author = {{Bagarić, Eva}}, title = {{Utjecaj parametara prešanja sjemenki crnog kima pužnom prešom na prinos i kvalitetu ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2298, author = {{Bikadi, Bernarda}}, title = {{Ispitivanje održivosti mikrobnih pripravaka na raznovrsnim prirodnim materijalima}}, } @mastersthesis{ptfos:2268, author = {{Kovačević, Sara}}, title = {{Oksidacijska stabilnost biljnih ulja i masti}}, } @mastersthesis{ptfos:2264, author = {{Rakitovac, Nikolina}}, title = {{Procesi modifikacije biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2269, author = {{Jurišak, Dominik}}, title = {{Tehnologija proizvodnje rafiniranog ulja šafranike}}, } @mastersthesis{ptfos:2297, author = {{Rakijašić, Viktorija}}, title = {{Utjecaj tipa pužne osovine i parametara prešanja sjemenke maka pužnom prešom na prinos i kvalitetu ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2300, author = {{Franjić, Monika}}, title = {{Utjecaj tipa pužne osovine i parametara prešanja sjemenke suncokreta sorte NK Neoma pužnom prešom na prinos i kvalitetu ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2295, author = {{Jureta, Dajana}}, title = {{Utjecaj vrste pužnice i procesnih parametara prešanja na iskorištenje bučinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2252, author = {{Vrebac, Anđela}}, title = {{Oksidacijska stabilnost macerata cvijeta nevena i mrkve}}, } @mastersthesis{ptfos:2254, author = {{Kelemen, Kristina}}, title = {{Rafinacija biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2247, author = {{Nikolić, Dora}}, title = {{Enzimska sinteza biodizela iz otpadnog ulja iz procesa rafinacije}}, } @mastersthesis{ptfos:2326, author = {{Hodak, Gabriela}}, title = {{Postupak proizvodnje ulja ekstrakcijom s organskim otapalima}}, } @mastersthesis{ptfos:2242, author = {{Smolković, Josip}}, title = {{Proces hidrogenacije biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2239, author = {{Dozan, Lorena}}, title = {{Sastav i primjena kokosovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2233, author = {{Ćosić, Iva}}, title = {{Važnost i kemijski sastav biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2203, author = {{Štimac, Alen}}, title = {{Tehnologija proizvodnje bademovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2191, author = {{Mijić, Ines}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog ulja podlanka (Camelina sativa L.)}}, } @mastersthesis{ptfos:2190, author = {{Mandura, Diana}}, title = {{Utjecaj hladnog prešanja sjemenke lana na proizvodnju ulja i stabilizacija ulja antioksidansima}}, } @mastersthesis{ptfos:2183, author = {{Šimošić, Ema}}, title = {{Primjena regresijskih i kemometrijskih metoda u modeliranju svojstava industrijski proizvedenih keksa}}, } @mastersthesis{ptfos:2155, author = {{Tomljenović, Stjepana}}, title = {{Utjecaj dodatka antioksidansa na održivost ulja sikavice}}, } @mastersthesis{ptfos:2075, author = {{Čop, Marija}}, title = {{Utjecaj parametara hladnog prešanja sjemenke crnog kima na proizvodnju ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2074, author = {{Jurić, Andreas}}, title = {{Utjecaj vrste pužnice i procesnih parametara prešanja na iskorištenje ulja sikavice}}, } @mastersthesis{ptfos:2130, author = {{Mutić, Jelena}}, title = {{Stabilizacija pileće masti sa antioksidansima}}, } @mastersthesis{ptfos:2128, author = {{Tot, Nikolina}}, title = {{Stabilizacija hladno prešanog ulja kukuruzne klice}}, } @mastersthesis{ptfos:2129, author = {{Miličević, Nikolina}}, title = {{Utjecaj parametara hladnog prešanja sjemenke noćurka na proizvodnju ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2043, author = {{Petrić, Josip}}, title = {{Jestiva biljna ulja oleinskog tipa}}, } @mastersthesis{ptfos:2040, author = {{Majstorović, Matea}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog ulja crnog kima}}, } @mastersthesis{ptfos:2122, author = {{Furundžija, Stjepan}}, title = {{Stabilizacija ulja sikavice s prirodnim i sintetskim antioksidansima}}, } @mastersthesis{ptfos:2064, author = {{Milos, Marija}}, title = {{Tehnologija proizvodnje djevičanskog konopljinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2041, author = {{Vojnić, Snježana}}, title = {{Tehnologija proizvodnje hladno prešanog bučinog ulja iz vrste golica}}, } @mastersthesis{ptfos:2039, author = {{Periša, Nikolina}}, title = {{Tehnologija proizvodnje hladno prešanog ulja koštice grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:2037, author = {{Čulo, Mia}}, title = {{Tehnologija proizvodnje margarina}}, } @mastersthesis{ptfos:2030, author = {{Žilić, Ana}}, title = {{Negliceridni sastojci u biljnim uljima}}, } @mastersthesis{ptfos:2031, author = {{Jakovljević, Petar}}, title = {{Tehnologija proizvodnje hladno prešanog sojinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2016, author = {{Balog, Željka}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog ulja koštica marelice}}, } @mastersthesis{ptfos:2005, author = {{Marić, Glorija}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog ulja noćurka}}, } @mastersthesis{ptfos:2004, author = {{Kegalj, Barbara}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog ulja ricinusa}}, } @mastersthesis{ptfos:2008, author = {{Cesar, Barbara}}, title = {{Tehnologija proizvodnje djevičanskog repičinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1995, author = {{Čogelja, Anita}}, title = {{Tehnologija proizvodnje sirovog ulja sa pužnom i hidrauličnom prešom}}, } @mastersthesis{ptfos:2085, author = {{Juranić, Zorica}}, title = {{Uzgoj micelija gljive Pleurotus ostreatus na različitim ostatcima iz poljoprivrede i prehrambene industrije}}, } @mastersthesis{ptfos:2071, author = {{Dundović, Silvija}}, title = {{Utjecaj dodatka antioksidansa na održivost ulja noćurka}}, } @mastersthesis{ptfos:1982, author = {{Ivković, Tina}}, title = {{Utjecaj meda na reološka svojstva majoneze}}, } @mastersthesis{ptfos:1967, author = {{Smoljan, Alen}}, title = {{Proizvodnja nerafiniranog orahovog ulja}}, } @mastersthesis{vup:2536, author = {{Mrazek, Mateja}}, title = {{KAKVOĆA HLADNO PREŠANOG ULJA SIKAVICE}}, } @mastersthesis{ptfos:1949, author = {{Jelinić, Josip}}, title = {{Primjena novih tehnologija za ekstrakciju polifenola iz komine borovnice}}, } @mastersthesis{ptfos:1945, author = {{Šnjarić, Ela}}, title = {{Utjecaj parametara hladnog prešanja sjemenke sikavice na proizvodnju ulja}}, } @mastersthesis{vup:2234, author = {{Kare, Monika}}, title = {{UTJECAJ PROCESA HOMOGENIZACIJE NA REOLOŠKA SVOJSTVA MAJONEZE}}, } @mastersthesis{vup:2284, author = {{Čepel, Silvija}}, title = {{UTJECAJ ANTIOKSIDANSA NA OKSIDACIJSKU STABILNOST MASTI JAZAVCA}}, } @mastersthesis{ptfos:1930, author = {{Pačarek, Valentina}}, title = {{Tehnološki proces proizvodnje rafiniranog repičinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1899, author = {{Čorluka, Sarah}}, title = {{Utjecaj frekvencije regulatora okretaja elektromotora i antioksidansa na iskorištenje i održivost konopljinog ulja sorte Finola}}, } @mastersthesis{ptfos:1890, author = {{Pleško, Matea}}, title = {{Utjecaj nastavka za izlaz pogače i temperature glave preše na iskorištenje konopljinog ulja sorte Finola}}, } @mastersthesis{ptfos:1878, author = {{Bagarić, Eva}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog ulja sikavice}}, } @mastersthesis{ptfos:1873, author = {{Franjić, Monika}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija repičinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1858, author = {{Tokić, Mirna}}, title = {{Utjecaj antioksidansa i sinergista na održivost konopljinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1857, author = {{Radanović, Tamara}}, title = {{Utjecaj antioksidansa na održivost ulja smeđeg lana}}, } @mastersthesis{ptfos:1903, author = {{Subotić, Marina}}, title = {{Utjecaj hladnog prešanja sjemenki šafranike pužnom prešom na iskorištenje ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1876, author = {{Patljak, Mićo}}, title = {{Proces proizvodnje sojinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1828, author = {{Lipinčić, Josip}}, title = {{Proizvodnja lješnjakovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1819, author = {{Mađerić, Diana}}, title = {{Proizvodnja maslinovog ulja diskontinuiranim postupkom}}, } @mastersthesis{vup:1992, author = {{Turk, Anamarija}}, title = {{POTROŠNJA RAZLIČITIH VRSTA ULJA U KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI}}, } @mastersthesis{vup:1994, author = {{Berović, Nina}}, title = {{PROIZVODNJA ULJA KONOPLJE SORTE FINOLA SA PUŽNOM PREŠOM}}, } @mastersthesis{vup:1996, author = {{Hohnjec, Željka}}, title = {{UTJECAJ ANTIOKSIDANSA I MIKROVALNOG ZAGRIJAVANJA NA ODRŽIVOST MJEŠAVINE SUNCOKRETOVOG I LANENOG ULJA}}, } @mastersthesis{vup:1998, author = {{Kelnerić, Lana}}, title = {{UTJECAJ MIKROVALNOG ZAGRIJAVANJA I ANTIOKSIDANSA NA ODRŽIVOST ULJA KONOPLJE SORTE FINOLA}}, } @mastersthesis{vup:2002, author = {{Pelko, Veronika}}, title = {{UTJECAJ MIKROVALNOG ZAGRIJAVANJA I ANTIOKSIDANSA NA OKSIDACIJSKU STABILNOST ULJA SIKAVICE}}, } @mastersthesis{ptfos:1808, author = {{Šabić, Irena}}, title = {{Mogućnosti iskorištenja otpada iz industrije ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1796, author = {{Pastor, Iva}}, title = {{Proces proizvodnje makovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1776, author = {{Drempetić, Ana-Marija}}, title = {{Održivost hladno prešanog ulja koštice šljive}}, } @mastersthesis{ptfos:1782, author = {{Trbljanić, Martina}}, title = {{Utjecaj kondicioniranja i ljuske suncokreta na proizvodnju ulja koštice marelice primjenom pužne preše}}, } @mastersthesis{ptfos:1714, author = {{Vrdoljak, Martina}}, title = {{Utjecaj kondicioniranja, ljuske suncokreta i antioksidanasa na proizvodnju i oksidacijsku stabilnost ulja kikirikija}}, } @mastersthesis{ptfos:1622, author = {{Petrić, Sofija}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija lješnjakovog ulja s prirodnim i sintetskim antioksidansima}}, } @mastersthesis{ptfos:1611, author = {{Cindrić, Korana}}, title = {{Utjecaj antioksidanasa na stabilizaciju mješavine lješnjakovog ulja i ulja koštice grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:1517, author = {{Kovačić, Marija}}, title = {{Utjecaj antioksidanasa na stabilizaciju mješavine lješnjakovog ulja i lanenog ulja}}, } @phdthesis{ptfos:1513, author = {{Popović, Kristina}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesima na tvari boje i arome soka od aronije}}, } @book{vup:2194, author = {{Marčetić, Helena}}, title = {{Higijena i sanitacija}}, } @book{vup:2193, author = {{Mrgan, Ana}}, title = {{Hrvatski autohtoni prehrambeni proizvodi : interna skripta}}, } @article{vup:1392, author = {{Moslavac, Tihomir and Jokić, Stela and Šubarić, Drago and Babić, Jurislav and Jozinović, Antun and Grgić, Štefica and Mrgan, Ana}}, title = {{Utjecaj dodatka antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost goveđeg loja}}, } @mastersthesis{ptfos:1503, author = {{Lukac, Mateja}}, title = {{Utjecaj prešanja i ekstrakta kadulje na iskorištenje i oksidacijsku stabilnost ulja gorušice}}, } @mastersthesis{ptfos:1490, author = {{Nikolić, Nives}}, title = {{Utjecaj prešanja i ekstrakta kadulje na iskorištenje i oksidacijsku stabilnost ulja šafranike}}, } @mastersthesis{ptfos:1488, author = {{Kolarić, Barbara}}, title = {{Prehrana oboljelih od Parkinsonove bolesti}}, } @mastersthesis{ptfos:1403, author = {{Vrban, Dino}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog ulja šafranike}}, } @mastersthesis{ptfos:1496, author = {{Dundović, Silvija}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija suncokretovog ulja linolnog tipa}}, } @mastersthesis{ptfos:1469, author = {{Marko, Ana}}, title = {{Tehnologija proizvodnje orahovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1396, author = {{Galović, Maja}}, title = {{Utjecaj prešanja i ekstrakta kadulje na iskorištenje i oksidacijsku stabilnost ulja biljke Camelina sativa}}, } @mastersthesis{ptfos:1419, author = {{Miličević, Nikolina}}, title = {{Utjecaj kondicioniranja i dodatka ljuske suncokreta na iskorištenje ulja Camelina sativa L.}}, } @mastersthesis{ptfos:1413, author = {{Furundžija, Stjepan}}, title = {{Reološka svojstva rafiniranih, nerafiniranih i hladno prešanih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1414, author = {{Jurić, Andreas}}, title = {{Utjecaj kondicioniranja i ljuske suncokreta na proizvodnju hladno prešanog ulja šafranike}}, } @mastersthesis{ptfos:1409, author = {{Katić, Marija}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog sezamovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1377, author = {{Ibrišimović, Martina}}, title = {{Utjecaj prešanja i ekstrakta kadulje, ekstrakta ružmarina, ekstrakta zelenog čaja na iskorištenje i oksidacijsku stabilnost lanenog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1376, author = {{Štefančić, Sara}}, title = {{Utjecaj prešanja i ekstrakta kadulje, ružmarina, zelenog čaja na iskorištenje i oksidacijsku stabilnost lješnjakovog ulja}}, } @book{ptfos:1538, author = {{Alibabić, Vildana and Angelkov, Boris and Angelovska, Biljana and Banjari, Ines and Banović, Mara and Beljan, Kristina and Bezić, Ana Blažević and Blazevska, Zagorka and Brzović, Petra and Budimir, Draženko and Bujas, Lidija and Ćakarun, Miletić Josipa and Ćorić, Nevena and Cikoš, Ana-Marija and Cobanova Vasilevska, Radmila and Colić Barić, Irena and Crnković, Matea and Cvijetić, Selma and Dedić, Samira and Diminic, Janko and Dimitrovski, Darko and Djukic Ratkovic, Davorka and Dropulić, Ana Marija and Đulović, Azra and Džafić, Natalija and Fišteš, Aleksandar and Generalić Mekinić, Ivana and Gežin, Laura and Habuda-Stanić, Mirna and Hadzic, Azra and Hadžić, Lana and Ilić, Marko and Ivandić, Luka and Jokić, Stela and Jukić, Huska and Jurković, Ivana and Jusufhodžić, Zlatko and Kajtar, Darija and Karahmet, Enver and Keser, Irena and Kliko, Magda-Lena and Kokeza, Ana and Kolak, Ela and Kvrgić, Kristina and Ljubenkov, Ivica and Lončarević, Ivana and Lončarić, Melita and Maletić, Milica and Melvan, Ena and Mišetić Ostojić, Dijana and Misir, Andreja and Moslavac, Tihomir and Mrgan, Ana and Mujić, Ibrahim and Niseteo, Tena 15 and Nižetić, Lina and Oraščanin, Melisa and Oros, Damir 65 and Pajin, Biljana and Pavlić, Martina and Penava, Ariana 164 and Perić, Katarina and Pervan, Ivana and Pešić, Petra and Petrić, Sofija and Pleadin, Jelka and Popova Ramova, Elizabeta and Ramov, Leonid and Rodić, Miloš and Rumbak, Ivana and Rumora Samarin, Ivana and Salkić, Senita and Simovska, Vesna and Skračić, Živko and Skroza, Danijela and Sokolić, Darja and Soldo, Barbara and Starcevic, Antonio and Šertović, Edina and Šubarić, Drago and Šutalo, Martina 186 and Taljic, Irzada and Tešija Kuna, Andrea and Torbica, Aleksandra and Toroman, Almir and Tripičić, Bruna and Tumbas Šaponjac, Vesna and Unić Klarin, Branka and Vrkić, Nada and Zarić, Danica and Zlosa, Tihana and Zorić, Marina and Zrinšćak, Stanko and Zucko, Jurica and Žaja, Orjena}}, title = {{Hranom do zdravlja : zbornik radova s 10. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa}}, } @inproceedings{ptfos:1580, author = {{Moslavac, Tihomir and Jokić, Stela and Šubarić, Drago and Cikoš, Ana-Marija and Lončarić, Melita}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog ulja koštice šljive}}, } @inproceedings{ptfos:1581, author = {{Moslavac, Tihomir and Šubarić, Drago and Petrić, Sofija and Zlosa, Tihana}}, title = {{Utjecaj homogenizacije i sastojaka na reološka svojstva salatne majoneze s dodatkom pulpe manga}}, } @mastersthesis{ptfos:1294, author = {{Lasić, Katarina}}, title = {{Planiranje jelovnika za oboljele od dijabetesa tipa 2}}, } @mastersthesis{ptfos:1289, author = {{Zlosa, Tihana}}, title = {{Proizvodnja ulja podlanka (Camelina sativa L.) hladnim prešanjem i utjecaj mikrovalnog zagrijavanja i antioksidanasa na stabilizaciju ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1225, author = {{Krnić, Mija}}, title = {{Otpad iz industrije ulja kao supstrat za proizvodnju lipaze u sintezi biodizela}}, } @mastersthesis{ptfos:1223, author = {{Banovac, Anamaria}}, title = {{Utjecaj dodatka prirodnih antioksidanasa različite koncentracije na oksidacijsku stabilnost suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1218, author = {{Fabjanović, Marija}}, title = {{Edukacija o prehrani osoba s dijagnozom kronične boli}}, } @mastersthesis{ptfos:1222, author = {{Bašnec, Anja}}, title = {{Prehrana oboljelih od Alzheimerove bolesti}}, } @mastersthesis{ptfos:1347, author = {{Matić, Dajana}}, title = {{Proces rafinacije biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1304, author = {{Jurašinović, Marijana}}, title = {{Proizvodnja majoneze i reološka svojstva}}, } @mastersthesis{ptfos:1306, author = {{Kovačić, Azra}}, title = {{Utjecaj antioksidanasa na održivost maslinovog ulja sorte Istarska črnica}}, } @mastersthesis{ptfos:1206, author = {{Cikoš, Ana-Marija}}, title = {{Utjecaj parametara prešanja i dodatka antioksidanasa na iskorištenje i stabilnost ulja koštice šljive}}, } @mastersthesis{ptfos:1319, author = {{Tomljanović, Marijana}}, title = {{Utjecaj pripreme sjemenke lana na iskorištenje hladno prešanog lanenog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1307, author = {{Liška, Matea}}, title = {{Utjecaj ugljikohidrata, mliječne komponente i žumanjka jajeta na reološka svojstva majoneze s dodatkom pulpe maline}}, } @mastersthesis{ptfos:1197, author = {{Jager, Nina}}, title = {{Ispitivanje mikrobiološke ispravnosti proizvoda organski uzgojenih uljarica}}, } @mastersthesis{ptfos:1187, author = {{Longin, Lucija}}, title = {{Utjecaj parametara mikrovalnog zagrijavanja i dodatka antioksidanasa na održivost maslinovog ulja sorte Oblica}}, } @mastersthesis{ptfos:1177, author = {{Kalšan, Melita}}, title = {{Utjecaj frekvencije elektromotora, nastavka za izlaz pogače i temperature glave preše na proizvodnju bučinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1173, author = {{Malenica, Josip}}, title = {{Utjecaj dodatka pogače lješnjaka na svojstva kukuruznih ekstrudata dobivenih superkritičnom \(CO_{2}\) ekstruzijom}}, } @mastersthesis{ptfos:1172, author = {{Banović, Marija}}, title = {{Utjecaj emulgatora poliglicerol poliricinoleata na svojstva krem namaza od kikirikija}}, } @mastersthesis{ptfos:1174, author = {{Tutić, Antonio}}, title = {{Utjecaj nastavka za izlaz pogače i temperature glave preše te dodatka antioksidanasa na iskorištenje i stabilnost ulja koštice marelice}}, } @mastersthesis{ptfos:1184, author = {{Iljkić, Ružica}}, title = {{Oksidacijska stabilnost hladno prešanog repičinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1163, author = {{Martinović, Andrijana}}, title = {{Tehnologija proizvodnje hladno prešanog lanenog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1151, author = {{Grgurić, Gabrijela}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog repičinog ulja}}, } @book{ptfos:1584, author = {{Aladić, Krunoslav and Andrić, Edita and Bilandžija, Andrea and Colić Barić, Irena and Dedić, Samira and Džaferović, Aida and Galović, Maja and Hasukić, Begzada and Hudler, Kristina and Ibrišimović, Martina and Ivanišević, Ljerka and Jokić, Stela and Josipović, Ana and Jukić, Huska and Juriša, Tajana and Jusufhodžić, Zlatko and Karakaš, Sead and Kosalec, Nives and Kukić, Ermina and Kunić, Tihana and Levanić, Davor and Lončarić, Ante and Maras, Marin and Markulj Kulundžić, Antonela and Matoša Kočar, Maja and Mehmedagić, Indira and Mehmedbegović-Živanović, Amra and Moslavac, Tihomir and Mrgan, Ana and Mulić, Maida and Nedić Tiban, Nela and Niseteo, Tena and Paklarčić, Mateja and Pasić, Fuad and Pavlović, Boris and Pehlić, Ekrem and Piližota, Vlasta and Redžić, Safeta and Rodić, Miloš and Rumbak, Ivana and Sajko, Melita and Salkić, Kemal and Simonič, Marjana and Sokolić, Darja and Sudarić, Aleksandra and Šalamon, Dean and Šapčanin, Aida and Štedul, Ivan and Šubarić, Drago and Tkalec, Davor and Urbancl, Danijela and Uršulin-Trstenjak, Natalija and Vrbanc, Andrija and Vukman, Diana and Zrinšćak, Stanko and Ždralović, Nermina}}, title = {{Hranom do zdravlja : zbornik radova 9. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa}}, } @inproceedings{ptfos:1607, author = {{Moslavac, Tihomir and Jokić, Stela and Aladić, Krunoslav and Galović, Maja and Šubarić, Drago}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog makovog ulja}}, } @inproceedings{ptfos:1608, author = {{Moslavac, Tihomir and Jokić, Stela and Ibrišimović, Martina and Šubarić, Drago}}, title = {{Utjecaj sastojaka na reološka svojstva majoneze s dodatkom pulpe marelice}}, } @mastersthesis{ptfos:1043, author = {{Bušić, Nives}}, title = {{Fizikalno-kemijska svojstva i sastav masnih kiselina slavonske šunke}}, } @mastersthesis{ptfos:1025, author = {{Foruglaš, Diana}}, title = {{Utjecaj hladnog prešanja oraha na iskorištenje ulja i reološka svojstva namaza od orahove pogače}}, } @mastersthesis{ptfos:1023, author = {{Gajšek, Maja}}, title = {{Utjecaj parametara hladnog prešanja bučine koštice (golice) na iskorištenje bučinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1014, author = {{Jurić, Tena}}, title = {{Utjecaj prešanja koštica buče i dodatka antioksidanasa na iskorištenje i održivost hladno prešanog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1013, author = {{Devčić, Antonia}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog konopljinog ulja s dodatkom antioksidanasa i sinergista}}, } @mastersthesis{ptfos:1085, author = {{Cindrić, Korana}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog konopljinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1080, author = {{Galović, Maja}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog makovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1068, author = {{Maslarević, Nenad}}, title = {{Proizvodnja ulja iz koštica marelice}}, } @mastersthesis{ptfos:1055, author = {{Ibrišimović, Martina}}, title = {{Reološke karakteristike salatne majoneze s dodatkom pulpe marelice}}, } @mastersthesis{ptfos:1086, author = {{Bunjik, Ivona}}, title = {{Utjecaj hladnog prešanja na iskorištenje makovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1064, author = {{Petrić, Sofija}}, title = {{Utjecaj homogenizacije na reološka svojstva salatne majoneze s dodatkom pulpe manga}}, } @mastersthesis{ptfos:1054, author = {{Posavec, Sara}}, title = {{Utjecaj homogenizacije na reološke karakteristike salatne majoneze s dodatkom pulpe marelice}}, } @mastersthesis{ptfos:1041, author = {{Jovičić, Daria}}, title = {{Utjecaj procesnih parametara i sastojaka na reološka svojstva emulzije ulja i vode}}, } @mastersthesis{vup:183, author = {{Vukina, Tajana}}, title = {{UTJECAJ HOMOGENIZACIJE NA REOLOŠKA SVOJSTVA SALATNE MAJONEZE S DODATKOM PULPE KIVIJA}}, } @mastersthesis{vup:191, author = {{Pazman, Ante}}, title = {{UTJECAJ SASTOJAKA NA REOLOŠKA SVOJSTVA MAJONEZE}}, } @mastersthesis{ptfos:1102, author = {{Piskać, Mateja}}, title = {{Proizvodnja konopljinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:997, author = {{Džakić, Mirela}}, title = {{Utjecaj lecitina na svojstva namaza od kikirikija}}, } @mastersthesis{vup:125, author = {{Stipešević, Nikola}}, title = {{PROIZVODNJA I STABILIZACIJA HLADNO PREŠANOG SUNCOKRETOVOG ULJA}}, } @mastersthesis{ptfos:984, author = {{Kurečić, Ines}}, title = {{Utjecaj hladnog prešanja i dodatka antioksidanasa na održivost ulja iz koštice marelice}}, } @mastersthesis{ptfos:979, author = {{Karzalko, Sabina}}, title = {{Utjecaj parametara prešanja i skladištenja na iskorištenje i oksidacijsku stabilnost hladno prešanog ulja podlanka (Camelina sativa L.)}}, } @mastersthesis{ptfos:969, author = {{Lijić, Andrea}}, title = {{Utjecaj dodatka antioksidanasa i sinergista na oksidacijsku stabilnost ulja pistacije}}, } @mastersthesis{ptfos:855, author = {{Šilipetar, Marijana}}, title = {{Djelovanje žumanjka jajeta patke i proteina mlijeka na reološka svojstva i oksidacijsku stabilnost majoneze}}, } @mastersthesis{ptfos:867, author = {{Kovačić, Marija}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog ulja chie (Salvia hispanica L.)}}, } @mastersthesis{ptfos:927, author = {{Mađarević Pavetić, Tanja}}, title = {{Utjecaj uvjeta prerade koštice buče na iskorištenje i oksidacijsku stabilnost ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:844, author = {{Bilić, Lucija}}, title = {{Održivost proizvedenog hladno prešanog ulja chie (Salvia hispanica L.)}}, } @mastersthesis{ptfos:847, author = {{Stanković, Jelena}}, title = {{Utjecaj mikrovalnog zagrijavanja i dodatka antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost hladno prešanog ulja iz koštice marelice}}, } @mastersthesis{ptfos:852, author = {{Konjević, Sanja}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog i nerafiniranog repičinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:685, author = {{Zlosa, Tihana}}, title = {{Reološke karakteristike majoneze s pulpom manga proizvedene rotor-stator sustavom homogenizacije}}, } @mastersthesis{ptfos:671, author = {{Kalšan, Melita}}, title = {{Proizvodnja bučinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:673, author = {{Majstorović, Tamara}}, title = {{Utjecaj sastojaka na reološka svojstva salatne majoneze s dodatkom pulpe manga}}, } @mastersthesis{ptfos:344, author = {{Mitrović, Marijana}}, title = {{Utjecaj mikrovalnog zagrijavanja i dodatka antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost lješnjakovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:937, author = {{Palameta, Anđelka}}, title = {{Utjecaj dodatka antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost palmine masti}}, } @mastersthesis{ptfos:340, author = {{Dominković, Irena}}, title = {{Utjecaj mikrovalnog zagrijavanja i dodatka antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost ulja pistacije}}, } @mastersthesis{ptfos:157, author = {{Marjanović, Mirjana}}, title = {{Utjecaj antioksidanasa i sinergista na održivost hladno prešanog ulja šafranike}}, } @mastersthesis{ptfos:155, author = {{Tolić, Danijela}}, title = {{Utjecaj lokacije maslinika i dodatka antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost ulja maslina sorte Oblica}}, } @mastersthesis{ptfos:173, author = {{Bošnjak, Andreja}}, title = {{Optimizacija procesa dobivanja orahovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1012, author = {{Ljiljanić, Tea}}, title = {{Utjecaj antiokisidanasa i sinergista na oksidacijsku stabilnost proizvedenog hladno prešanog lješnjakovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:166, author = {{Baotić, Monika}}, title = {{Proizvodnja i održivost hladno prešanog lješnjakovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:161, author = {{Karimović, Marina}}, title = {{Utjecaj dodatka antioksidanasa na održivost makovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:171, author = {{Žuljević, Romana}}, title = {{Utjecaj procesnih parametara hladnog prešanja sjemenki maka na iskorištenje i kvalitetu ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:167, author = {{Matić, Mateja}}, title = {{Utjecaj antioksidanasa i mikrovalnog zagrijavanja na održivost ulja chie (Salvia hispanica L.)}}, } @mastersthesis{ptfos:162, author = {{Rot, Tomislav}}, title = {{Optimizacija procesa proizvodnje lješnjakovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:149, author = {{Panzalović, Valentina}}, title = {{Reološke karakteristike salatne majoneze sa žumanjkom jajeta kokoši i prepelice}}, } @phdthesis{ptfos:655, author = {{Aladić, Krunoslav}}, title = {{Optimizacija procesa ekstrakcije konopljinog (Cannabis sativa L.) ulja superkritičnim CO2 iz pogače nakon hladnog prešanja}}, } @mastersthesis{ptfos:144, author = {{Škof, Barbara}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog bučinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:143, author = {{Balentović, Martina}}, title = {{Utjecaj mikrovalnog zagrijavanja, antioksidanasa i skladištenja na oksidacijsku stabilnost hladno prešanog ulja podlanka (Camelina sativa L.)}}, } @mastersthesis{ptfos:816, author = {{Lijić, Martina}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog ulja chie (Salvia hispanica L.)}}, } @mastersthesis{ptfos:142, author = {{Kostelac, Ivana}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog ulja iz koštice marelice}}, } @mastersthesis{ptfos:7, author = {{Devčić, Antonia}}, title = {{Utjecaj homogenizacije na reološka svojstva majoneze}}, } @mastersthesis{ptfos:8, author = {{Foruglaš, Diana}}, title = {{Utjecaj sastojaka na reološka svojstva majoneze}}, } @mastersthesis{ptfos:11, author = {{Pastuović, Josipa}}, title = {{Proizvodnja repičinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:13, author = {{Zobundžija, Dora}}, title = {{Biljna ulja linolnog tipa}}, } @mastersthesis{ptfos:14, author = {{Stuparić, Ana}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:136, author = {{Cik, Martina}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog orahovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:25, author = {{Živanović, Dalibor}}, title = {{Utjecaj parametara homogenizacije na reološka svojstva salatne majoneze s dodatkom pulpe dinje}}, } @mastersthesis{ptfos:122, author = {{Panak, Jelena}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog lanenog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:103, author = {{Marković, Tanja}}, title = {{Utjecaj sastojaka i homogenizacije na reološka svojstva salatne majoneze s kašom banane}}, } @mastersthesis{ptfos:102, author = {{Prce, Vjeran}}, title = {{Sadržaj antocijana, polifenola, flavonoida i antioksidativna aktivnost u crnim vinima slovačkih vinogorja}}, } @mastersthesis{ptfos:98, author = {{Bigić, Tamara}}, title = {{Utjecaj dodataka mješavine antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost repičinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:99, author = {{Gnjatović, Luka}}, title = {{Utjecaj dodatka mješavine antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost suncokretovog ulja}}, } @phdthesis{ptfos:661, author = {{Šarolić, Mladenka}}, title = {{Karakterizacija ulja dalmatinskih sorti maslina}}, } @mastersthesis{ptfos:819, author = {{Mikec, Darko}}, title = {{Utjecaj sastojaka i homogenizacije na reološka svojstva salatne majoneze s dodatkom kaše bundeve}}, } @mastersthesis{ptfos:91, author = {{Pavlović, Dajana}}, title = {{Utjecaj mikrovalnog zagrijavanja i dodatka antioksidansa na promjenu održivosti biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:76, author = {{Havaši, Filip}}, title = {{Proizvodnja biodizela iz biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:404, author = {{Blažević, Petar}}, title = {{Utjecaj temperature i tlaka na kakvoću soka aronije kod koncentriranja reverznom osmozom}}, } @mastersthesis{ptfos:80, author = {{Drljepan, Andrea}}, title = {{Postupci prerade maslina u ulje}}, } @book{ptfos:2098, author = {{Altamirano-Fortoul, Rossana and Avdić, Gordan and Al-Dmoor, Hanee M. and Babić, Jurislav and Balaž, Davor and Balestra, Federica and Banjac, Vojislav and Banjari, Ines and Bartkiene, Elena and Beganović, I. and Bituh, Martina and Błaszczak, Wioletta and Bodroža-Solarov, Marija and Bosiljkov, Tomislav and Brnčić, Mladen and Budžaki, Sandra and Calviño, Adelina and Cizeikiene, Dalia and Colić Barić, Irena and Cvetković, Biljana and Čačić, Frane and Čukelj, Nikolina and Ćatović, Adnan and Ćurić, Duška and Dapčević Hadnađev, Tamara and Demin, Mirjana and Dimić, Gordana and Divković, Ivana and Dokić, Ljubica and Drezner, Georg and Dujmić, Filip and Dukić, Branimir and Dukić, Stojanka and Dura, Angela. and Dvojković, Krešimir and Filipčev, Bojana and Fišteš, Aleksandar and Fontana, Vedrana and Gadanec, Martina and Garzón, Raquel and Gianotti, Andrea and Grbić, Jasna and Habschied, Kristina and Hassan, Chek Zaini and Horvat, Daniela and Hrušková, Marie and Ismail, S. and Jamal, A. F. and Jambrec, Dubravka and Jovanov, Pavle and Jukić, Marko and Juodeikiene, Grazina and Jurković, Martina and Jurković, Zorica and Juul, Nils and Kal-Kausar, Mohd Amin and Karnaš, Maja and Keleković, Snježana and Kenjerić, Daniela and Keser, Irena and Klupsaite, Dovile and Koceva Komlenić, Daliborka and Kosović, Indira and Kovačević, Dragan and Kramarić, Matija and Krešić, Greta and Krstanović, Vinko and Krstonošić, Veljko and Kuleš, Anđa and Lončarević, Ivana and Lukinac, Jasmina and Lutrov, Kristina and Maksimović, Jovana and Mandić, Anamarija and Mandić, Milena Lela and Mankeviciene, Audrone and Marijanović-Vincetić, Dubravka and Mastanjević, Krešimir and Mastilović, Jasna and Mehić, D. and Mesarić, Josip and Meuser, F. and Miličević, Dijana and Milovanović, Ivan and Mišan, Aleksandra and Moslavac, Tihomir and Mrduljaš, Nikolina and Nedeljković, Nataša and Nikolić, Ivana and Nježić, Zvonko and Nosić, Tonka and Novotni, Dubravka and Pajin, Biljana and Panjkota Krbavčić, Ines and Pestorić, Mladenka and Pichler, Anita and Pinnavaia, Gian Gaetano and Plavšić, Dragana and Pojić, Milica and Pozderović, Andrija and Psodorov, Dragan and Psodorov, Đorđe and Ramli, K. and Ranilović, Jasmina and Regušić, Lidija and Rosell, Cristina Molina and Rumbak, Ivana and Rumora Samarin, Ivana and Sakač, Marijana and Sakač, Nikola and Selimović, Amel and Semaskiene, Roma and Slačanac, Vedran and Smerdel, Bojana and Sokolić-Mihalak, Darja and Sudar, Rezica and Suproniene, Skaidre and Suzila, I. and Šarić, Ljubiša and Šarkanj, Bojan and Šereš, Zita and Šimurina, Olivera and Šoronja Simović, Dragana and Šubarić, Drago and Šušnić, Saša and Švec, Ivan and Taneyo Saa, Danielle and Tišma, Marina and Torbica, Aleksandra and Ugarčić, Žaneta and Varga, Ana and Vidmantiene, Daiva. and Višekruna, I. and Vrana Špoljarić, Ivna and Vukić, Milan and Zavariz de Miranda, Martha and Zmaić, Krunoslav and Živković, Jasmina and Žižić, Vesna}}, title = {{Flour - Bread '13 : Proceedings of the 7th International Congress Flour - Bread '13 and 9th Croatian Congress of Cereal Technologists}}, } @inproceedings{ptfos:2141, author = {{Moslavac, Tihomir and Pozderović, Andrija and Pichler, Anita and Nosić, Tonka}}, title = {{Influence of antioxidants addition on the oxidative stability of a mixture of sunflower and corn oils}}, } @mastersthesis{ptfos:690, author = {{Dominković, Olivera}}, title = {{Utjecaj antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost suncokretovog i maslinovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:692, author = {{Besten, Valentina}}, title = {{Utjecaj procesnih parametara prešanja na iskorištenje i kvalitetu hladno prešanog suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:695, author = {{Đurkan, Sanja}}, title = {{Utjecaj antioksidansa na oksidacijsku stabilnost ulja koštica grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:188, author = {{Vukičević, Andrea}}, title = {{Sirovine za proizvodnju biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:193, author = {{Lijić, Andrea}}, title = {{Utjecaj sastojaka na reološka svojstva salatne majoneze s dodatkom pulpe dinje}}, } @mastersthesis{ptfos:720, author = {{Odak, Ivana}}, title = {{Utjecaj antioksidansa na oksidacijsku stabilnost ulja konoplje}}, } @mastersthesis{ptfos:719, author = {{Vučić, Ružica}}, title = {{Utjecaj mikrovalnog zagrijavanja na oksidacijsku stabilnost ulja konoplje}}, } @mastersthesis{ptfos:721, author = {{Palac, Borka}}, title = {{Utjecaj antoksidansa na oksidacijsku stabilnost rižinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:696, author = {{Tomić, Ivana}}, title = {{Utjecaj temperature i tlaka na protok permeata kod koncentriranja soka aronije reverznom osmozom}}, } @mastersthesis{ptfos:722, author = {{Smiljanić, Jelena}}, title = {{Utjecaj temperature i tlaka na protok permeata kod koncentriranja soka aronije nanofiltracijom}}, } @mastersthesis{ptfos:723, author = {{Šutalo, Helena}}, title = {{Utjecaj sastojaka i homogenizacije na reološka svojstva salatne majoneze s dodatkom kaše jabuke}}, } @mastersthesis{ptfos:699, author = {{Pavasović, Željana}}, title = {{Promjena redoks potencijala vina sorte Graševina tijekom odležavanja u cisterni, drvenoj bačvi i boci}}, } @mastersthesis{ptfos:728, author = {{Nosić, Tonka}}, title = {{Utjecaj sastojaka na reološke karakteristike namaza od suncokreta}}, } @mastersthesis{ptfos:703, author = {{Tomičić, Tea}}, title = {{Utjecaj skladištenja nakon membranske filtracije na kemijski sastav i kvalitetu vina sorte Graševina}}, } @mastersthesis{ptfos:197, author = {{Bilić, Lucija}}, title = {{Negliceridni sastojci biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:709, author = {{Albert, Adela}}, title = {{Utjecaj procesa homogenizacije na reološke karakteristike salatne majoneze}}, } @mastersthesis{ptfos:361, author = {{Vadas, Josipa}}, title = {{Djelovanje različitih antioksidansa na oksidacijsku stabilnost smjese biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:820, author = {{Drčec (udana Kralj), Marika}}, title = {{Utjecaj različitih sastojaka na reološka svojstva namaza od bučinih koštica}}, } @mastersthesis{ptfos:718, author = {{Tomić, Aleksandra}}, title = {{Promjena oksidacijske stabilnosti biljnih ulja tijekom mikrovalnog zagrijavanja}}, } @mastersthesis{ptfos:713, author = {{Mladenović, Maja}}, title = {{Utjecaj dodatka ekstrakta ružmarina i maslinovog lista na oksidacijsku stabilnost mješavine sezamovog i suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:688, author = {{Sović, Vedrana}}, title = {{Utjecaj membranske filtracije na kemijski sastav i kvalitetu vina sorte Graševina}}, } @mastersthesis{ptfos:285, author = {{Kostelac, Ivana}}, title = {{Utjecaj procesnih parametara na reološka svojstva salatne majoneze}}, } @mastersthesis{ptfos:286, author = {{Lijić, Martina}}, title = {{Utjecaj sastojaka na reološka svojstva salatne majoneze}}, } @mastersthesis{ptfos:284, author = {{Mitrović, Marijana}}, title = {{Biljna ulja oleinskog tipa}}, } @mastersthesis{ptfos:259, author = {{Škof, Barbara}}, title = {{Deguminacija sirovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:744, author = {{Drobac, Sanja}}, title = {{Utjecaj parametara mikrovalnog zagrijavanja na oksidacijsku stabilnost biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:445, author = {{Grgurovac, Zrinka}}, title = {{Utjecaj antioksidansa na promjenu oksidacijske stabilnosti smjese biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:757, author = {{Sršan, Mirjana}}, title = {{Utjecaj skladištenja na termofizikalna svojstva paste od maline sa dodatkom šećera, modificiranih škrobova i hidrokoloida}}, } @mastersthesis{ptfos:759, author = {{Zagorščak, Mateja}}, title = {{Utjecaj sorte i vinogorja na sadržaj antocijana i polifenola u crnim vinima}}, } @mastersthesis{ptfos:769, author = {{Labrović, Ivana}}, title = {{Utjecaj mikrovalnog zagrijavanja na održivost biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:946, author = {{Gnjatović, Luka}}, title = {{Proizvodnja sirovih biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:280, author = {{Bigić, Tamara}}, title = {{Rafinacija sirovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:775, author = {{Prpić, Iva}}, title = {{Utjecaj sastojaka na reološka svojstva namaza od lješnjaka}}, } @mastersthesis{ptfos:788, author = {{Drčec, Marika}}, title = {{Utjecaj mikrovalnog i konvekcijskog zagrijavanja na oksidacijsku stabilnost bučinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:483, author = {{Gložinić, Ivana}}, title = {{Oksidacijska stabilnost smjese biljnih ulja praćena Oven testom}}, } @mastersthesis{ptfos:827, author = {{Toth, Zvonimir}}, title = {{Promjena mikrobne populacije tijekom proizvodnje suncokretove pogače}}, } @mastersthesis{ptfos:954, author = {{Sikra, Suzana}}, title = {{Utjecaj vrste ulja, ugljikohidrata i žumanjaka na reološka svojstva majoneze}}, } @mastersthesis{ptfos:798, author = {{Klenkar, Jelena}}, title = {{Utjecaj skladištenja na aromu pasta maline sa dodatkom modificiranih škrobova}}, } @mastersthesis{ptfos:491, author = {{Vuković, Danijela}}, title = {{Utjecaj antioksidansa na održivost smjese biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:800, author = {{Juričak, Vlatka}}, title = {{Utjecaj odležavanja na aromu vina sorte Graševina}}, } @mastersthesis{ptfos:829, author = {{Šupuković, Dijana}}, title = {{Utjecaj udjela sastojaka na reološka svojstva i prihvatljivost namaza od lješnjaka}}, } @mastersthesis{ptfos:395, author = {{Miljević, Duška}}, title = {{Proizvodnja maslinovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:399, author = {{Stuparić, Maria}}, title = {{Proizvodnja suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:504, author = {{Kalić, Sandra}}, title = {{Razvoj paste za pranje ruku s dodatkom infuzorijske zemlje iz procesa rafinacije suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:830, author = {{Horvat (udano Pašić), Melita}}, title = {{Oksidacijska stabilnost biljnih ulja s dodatkom tert-butilhidrokinona i prirodnih antioksidansa}}, } @mastersthesis{ptfos:507, author = {{Lučić, Slađana-Marija}}, title = {{Utjecaj modifikacije smjesom adipinske kiseline i acetanhidrida na udio rezistentnog škroba i stabilnost škroba pšenice}}, } @mastersthesis{ptfos:831, author = {{Volmut, Katica}}, title = {{Oksidacijska stabilnost biljnih ulja s dodatkom propil galata i ekstrakta ružmarina}}, } @phdthesis{ptfos:918, author = {{Gugić, Mirko}}, title = {{Biološka vrijednost i kvaliteta ulja masline sorte Oblica u odnosu na područje uzgoja}}, } @mastersthesis{ptfos:470, author = {{Drčec, Marika}}, title = {{Hidrogenacija ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:466, author = {{Prpić, Iva}}, title = {{Dekoloracija sirovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:467, author = {{Vinko, Ljiljana}}, title = {{Neutralizacija sirovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:591, author = {{Vrdoljak, Ivana}}, title = {{Utjecaj membranske filtracije na aromu i kemijski sastav vina sorte Graševina}}, } @mastersthesis{ptfos:594, author = {{Vranić, Ivana}}, title = {{Reološka i senzorska svojstva kisele sirutke s dodatcima}}, } @mastersthesis{ptfos:619, author = {{Rusman, Štefica}}, title = {{Utjecaj vrste deguminacije na reološka svojstva sirovog suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:622, author = {{Hrastić, Romina}}, title = {{Reološko ponašanje emulzije ulje/voda izrađene različitim žumanjkom jajeta i dodacima}}, } @mastersthesis{ptfos:2800, author = {{Baković, Ivanka}}, title = {{Praćenje stupnja sinereze tijekom čuvanja fermentiranih mliječnih proizvoda}}, } @mastersthesis{ptfos:2802, author = {{Pastor, Rahela}}, title = {{Utjecaj uljne faze i dodataka na reološka svojstva i oksidacijsku stabilnost umaka}}, } @mastersthesis{ptfos:625, author = {{Dvoržak, Doroteja}}, title = {{Utjecaj sastava uljne faze, žumanjka jajeta guske i proteina mlijeka na reološka svojstva i oksidacijsku stabilnost majoneze}}, } @phdthesis{ptfos:924, author = {{Škrabal, Svjetlana}}, title = {{Utjecaj sastojaka na reološko ponašanje čokoladnih masa i stabilnost čokolada}}, } @mastersthesis{ptfos:628, author = {{Švenda, Marijeta}}, title = {{Utjecaj žumanjka jajeta i dodataka na reološko ponašanje emulzije ulje/voda}}, }