@mastersthesis{ptfos:2155, author = {{Tomljenović, Stjepana}}, title = {{Utjecaj dodatka antioksidansa na održivost ulja sikavice}}, } @mastersthesis{ptfos:1899, author = {{Čorluka, Sarah}}, title = {{Utjecaj frekvencije regulatora okretaja elektromotora i antioksidansa na iskorištenje i održivost konopljinog ulja sorte Finola}}, } @mastersthesis{ptfos:1890, author = {{Pleško, Matea}}, title = {{Utjecaj nastavka za izlaz pogače i temperature glave preše na iskorištenje konopljinog ulja sorte Finola}}, } @mastersthesis{ptfos:1880, author = {{Tomljanović, Marijana}}, title = {{Ispitivanje kakvoće sirnog namaza s dodatkom bučinih sjemenki}}, } @mastersthesis{ptfos:1908, author = {{Popijač, Dijana}}, title = {{Kontrola kakvoće fermentiranih mliječnih proizvoda i svježeg sira}}, } @mastersthesis{ptfos:1910, author = {{Pukec, Andrija}}, title = {{Kontrola kvalitete mlijeka u RH}}, } @mastersthesis{ptfos:1909, author = {{Marić, Evica}}, title = {{Mikrobiološka analiza mlijeka i mliječnih proizvoda}}, } @mastersthesis{ptfos:1865, author = {{Vilić, Ružica}}, title = {{Proizvodnja krutog i tekućeg jogurta}}, } @mastersthesis{ptfos:1887, author = {{Mihalina, Marko}}, title = {{Razvoj i ispitivanje kakvoće sirnog namaza s dodatkom bučinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1886, author = {{Puškarić, Ela}}, title = {{Utjecaj načina pripreme i udjela bučinih sjemenki na prihvatljivost sirnog namaza}}, } @mastersthesis{ptfos:1891, author = {{Hećimović, Dubravka}}, title = {{Mikrobiološke analize prehrambenih proizvoda animalnog podrijetla}}, } @mastersthesis{ptfos:1858, author = {{Tokić, Mirna}}, title = {{Utjecaj antioksidansa i sinergista na održivost konopljinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1857, author = {{Radanović, Tamara}}, title = {{Utjecaj antioksidansa na održivost ulja smeđeg lana}}, } @mastersthesis{ptfos:1903, author = {{Subotić, Marina}}, title = {{Utjecaj hladnog prešanja sjemenki šafranike pužnom prešom na iskorištenje ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1836, author = {{Tadić, Goran}}, title = {{Funkcionalna svojstva proteina sirutke}}, } @mastersthesis{ptfos:1714, author = {{Vrdoljak, Martina}}, title = {{Utjecaj kondicioniranja, ljuske suncokreta i antioksidanasa na proizvodnju i oksidacijsku stabilnost ulja kikirikija}}, } @mastersthesis{ptfos:1622, author = {{Petrić, Sofija}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija lješnjakovog ulja s prirodnim i sintetskim antioksidansima}}, } @mastersthesis{ptfos:1611, author = {{Cindrić, Korana}}, title = {{Utjecaj antioksidanasa na stabilizaciju mješavine lješnjakovog ulja i ulja koštice grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:1517, author = {{Kovačić, Marija}}, title = {{Utjecaj antioksidanasa na stabilizaciju mješavine lješnjakovog ulja i lanenog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1503, author = {{Lukac, Mateja}}, title = {{Utjecaj prešanja i ekstrakta kadulje na iskorištenje i oksidacijsku stabilnost ulja gorušice}}, } @mastersthesis{ptfos:1490, author = {{Nikolić, Nives}}, title = {{Utjecaj prešanja i ekstrakta kadulje na iskorištenje i oksidacijsku stabilnost ulja šafranike}}, } @mastersthesis{ptfos:1403, author = {{Vrban, Dino}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog ulja šafranike}}, } @mastersthesis{ptfos:1471, author = {{Milošević, Ines}}, title = {{Izolacija i upotreba mliječnih proteina}}, } @mastersthesis{ptfos:1465, author = {{Jurić, Ivona}}, title = {{Ljekovita svojstva pčelinjih proizvoda}}, } @mastersthesis{ptfos:1498, author = {{Hojka, Martina}}, title = {{Tehnologija proizvodnje polutvrdog sira}}, } @mastersthesis{ptfos:1497, author = {{Radman, Marija}}, title = {{Vrste zagađenja mlijeka}}, } @mastersthesis{ptfos:1377, author = {{Ibrišimović, Martina}}, title = {{Utjecaj prešanja i ekstrakta kadulje, ekstrakta ružmarina, ekstrakta zelenog čaja na iskorištenje i oksidacijsku stabilnost lanenog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1376, author = {{Štefančić, Sara}}, title = {{Utjecaj prešanja i ekstrakta kadulje, ružmarina, zelenog čaja na iskorištenje i oksidacijsku stabilnost lješnjakovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1365, author = {{Vila, Jadranka}}, title = {{Proizvodnja krem sira u industrijskim uvjetima}}, } @mastersthesis{ptfos:1363, author = {{Huđek, Antonia}}, title = {{Ispitivanje mogućnosti zamjene natrijevog klorida kalijevim kloridom u proizvodnji kuhanog sira}}, } @mastersthesis{ptfos:1361, author = {{Šimić, Marko}}, title = {{Tehnologija proizvodnje fermentiranog svježeg sira}}, } @mastersthesis{ptfos:1289, author = {{Zlosa, Tihana}}, title = {{Proizvodnja ulja podlanka (Camelina sativa L.) hladnim prešanjem i utjecaj mikrovalnog zagrijavanja i antioksidanasa na stabilizaciju ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1223, author = {{Banovac, Anamaria}}, title = {{Utjecaj dodatka prirodnih antioksidanasa različite koncentracije na oksidacijsku stabilnost suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1305, author = {{Jurić, Ivana}}, title = {{Higijenska ispravnost mlijeka i mliječnih proizvoda u RH}}, } @mastersthesis{ptfos:1206, author = {{Cikoš, Ana-Marija}}, title = {{Utjecaj parametara prešanja i dodatka antioksidanasa na iskorištenje i stabilnost ulja koštice šljive}}, } @mastersthesis{ptfos:1229, author = {{Markoljević, Ivana}}, title = {{Određivanje mikološke populacije u prostorima i kućanstvima poplavljenih područja Gunje}}, } @mastersthesis{ptfos:1330, author = {{Jurkić, Marijana}}, title = {{Terapijski mliječni proizvodi - probiotici}}, } @mastersthesis{ptfos:1208, author = {{Tomas, Ivan}}, title = {{Ispitivanje kakvoće zrna kukuruza uzgojenog uz dodatak korisnih mikroorganizama}}, } @mastersthesis{ptfos:1197, author = {{Jager, Nina}}, title = {{Ispitivanje mikrobiološke ispravnosti proizvoda organski uzgojenih uljarica}}, } @mastersthesis{ptfos:1177, author = {{Kalšan, Melita}}, title = {{Utjecaj frekvencije elektromotora, nastavka za izlaz pogače i temperature glave preše na proizvodnju bučinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1174, author = {{Tutić, Antonio}}, title = {{Utjecaj nastavka za izlaz pogače i temperature glave preše te dodatka antioksidanasa na iskorištenje i stabilnost ulja koštice marelice}}, } @mastersthesis{ptfos:1158, author = {{Novaković, Jovana}}, title = {{Utjecaj vrste koagulanta na kemijska, senzorska i teksturalna svojstva dimljenog kuhanog sira}}, } @mastersthesis{ptfos:1155, author = {{Kojić, Nataša}}, title = {{Kiselinsko-toplinska koagulacija mlijeka pomoću različitih organskih kiselina}}, } @mastersthesis{ptfos:1303, author = {{Jelić, Josipa}}, title = {{Aflatoksini u mlijeku i mliječnim proizvodima}}, } @mastersthesis{ptfos:1154, author = {{Sukačić, Jelena}}, title = {{Utjecaj temperature vrhnja i dodataka na prinos i kakvoću maslaca}}, } @mastersthesis{ptfos:1140, author = {{Šajatović, Tena}}, title = {{Mogućnost primjene različitih voćnih sokova za koagulaciju mlijeka u proizvodnji kuhanog sira}}, } @mastersthesis{ptfos:1025, author = {{Foruglaš, Diana}}, title = {{Utjecaj hladnog prešanja oraha na iskorištenje ulja i reološka svojstva namaza od orahove pogače}}, } @mastersthesis{ptfos:1023, author = {{Gajšek, Maja}}, title = {{Utjecaj parametara hladnog prešanja bučine koštice (golice) na iskorištenje bučinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1022, author = {{Stuparić, Ana}}, title = {{Utjecaj udjela soli na parametre kakvoće sira tipa Feta}}, } @mastersthesis{ptfos:1017, author = {{Lacković, Ines}}, title = {{Mogućnost iskorištenja sirutke u proizvodnji grčkog tipa albuminskog sira}}, } @mastersthesis{ptfos:1014, author = {{Jurić, Tena}}, title = {{Utjecaj prešanja koštica buče i dodatka antioksidanasa na iskorištenje i održivost hladno prešanog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1052, author = {{Andrašek, Allen}}, title = {{Utjecaj ß-glukana na kakvoću piva}}, } @mastersthesis{ptfos:1013, author = {{Devčić, Antonia}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog konopljinog ulja s dodatkom antioksidanasa i sinergista}}, } @mastersthesis{ptfos:1373, author = {{Rašić, Anđela}}, title = {{Mikrobiološka analiza namirnica animalnog podrijetla u RH}}, } @mastersthesis{ptfos:1071, author = {{Mandarić, Jelena}}, title = {{Mlijeko u prahu}}, } @mastersthesis{ptfos:1026, author = {{Vidaček, Štefica}}, title = {{Primjena odabranih mješovitih starter kultura u proizvodnji sira tipa Feta}}, } @mastersthesis{ptfos:1077, author = {{Ivanković, Ana}}, title = {{Proizvodnja polutvrdog i tvrdog sira}}, } @mastersthesis{ptfos:1098, author = {{Veljković, Vladimir}}, title = {{Tehnologija proizvodnje tekućeg jogurta}}, } @mastersthesis{ptfos:1099, author = {{Babić, Ingrid}}, title = {{Upotreba meda u prehrambenoj i drugim industrijama}}, } @mastersthesis{ptfos:990, author = {{Djurdjević, Ivana}}, title = {{Ispitivanje kakvoće zrna soje uzgojene uz dodatak korisnih mikroorganizama}}, } @mastersthesis{ptfos:989, author = {{Prolić, Antonela}}, title = {{Ispitivanje mogućnosti zamjene natrijevog klorida kalijevim kloridom u proizvodnji bijelog sira}}, } @mastersthesis{ptfos:984, author = {{Kurečić, Ines}}, title = {{Utjecaj hladnog prešanja i dodatka antioksidanasa na održivost ulja iz koštice marelice}}, } @mastersthesis{ptfos:982, author = {{Martinović, Slaviša}}, title = {{Primjena mliječnih proteina u prehrambenoj industriji}}, } @mastersthesis{ptfos:979, author = {{Karzalko, Sabina}}, title = {{Utjecaj parametara prešanja i skladištenja na iskorištenje i oksidacijsku stabilnost hladno prešanog ulja podlanka (Camelina sativa L.)}}, } @mastersthesis{ptfos:969, author = {{Lijić, Andrea}}, title = {{Utjecaj dodatka antioksidanasa i sinergista na oksidacijsku stabilnost ulja pistacije}}, } @mastersthesis{ptfos:855, author = {{Šilipetar, Marijana}}, title = {{Djelovanje žumanjka jajeta patke i proteina mlijeka na reološka svojstva i oksidacijsku stabilnost majoneze}}, } @mastersthesis{ptfos:859, author = {{Šimunović, Ivan}}, title = {{Ispitivanje kinetike kiselinske hidrolize otpadnog pivskog kvasca}}, } @book{ptfos:1723, author = {{Ajredini, Saša and Andrejaš, Martina and Avdić, Azem and Avdić, Gordan and Babić, Hrvoje and Barišić, Nada and Bartalné-Berceli, Monika and Bliznikas, Saulius and Bodroža-Solarov, Marija and Borges, Saulo and Brkljača, Jovana and Čabarkapa, Ivana and Čačić Kenjerić, Frane and Cesnuleviciene, Ruta and Cinkmanis, Ingmars and Colić Barić, Irena and Čukelj, Nikolina and Ćurić, Duška and Czyż, Jaroslav and Dimić, Gordana and Domin, Marek and Dukić, Branimir and Dukić, Stojanka and Durak, Agata and Dziki, Dariusz and Efendić, Tamara and Filipčev, Bojana and Fonovich, Teresa and Gagula, Goran and Galoburda, Ruta and Gawlik-Dziki, Urszula and Gergely, Szilveszter and Grgić, Marija and Guberac, Sunčica and Guberac, Vlado and Hadžiomerović, Edina and Hruškar, Mirjana and Hrušková, Marie and Ištvanić, Tea and Ivić, Marko and Izsó, Eszter and Jablonskyte-Rasce, Danute and Jambrec, Dubravka and Janaviciene, Sigita and Jovanov, Pavle and Jukić, Marko and Karklina, Daina and Karnaš, Maja and Keriene, Ilona and Klava, Dace and Koceva Komlenić, Daliborka and Kolak, Paola and Kozłowicz, Katarzyna and Kronberga, Arta and Krpan, Marina and Krstanović, Vinko and Krulj, Jelena and Krzysiak, Zbigniew and Kunić, Tihana and Lalić, Alojzije and Lukinac, Jasmina and Mandić, Anamarija and Mankeviciene, Audrone and Marić, Sonja and Maričić, Nikola and Mastanjević, Krešimir and Mastanjević, Kristina and Miličević, Dijana and Mujdanović, Selma and Mujkić, Nedreta and Nedeljković, Nataša and Novotni, Dubravka and Pavičić, Josipa and Pérez-Coll, Cristina and Pestorić, Mladenka and Petrčić, Kristina and Petrović, Sonja and Plavšić, Dragana and Polimac, Mirjana and Psodorov, Đorđe and Rakcejeva, Tatjana and Réka, Juhasz and Rumbak, Ivana and Ružić, Ivan and Sakač, Marijana and Sakač, Nikola and Salgó, Andras and Sęczyk, Łukasz and Selmić, Maida and Sfara, Valeria and Šarić, Ljubiša and Šimić, Gordana and Šimurina, Olivera and Skudra, Liga and Slačanac, Vedran and Straumite, Evita and Strelec, Ivica and Švec, Ivan and Świeca, Michal and Tudor, Petra and Vacek, Kristina and Vecstaudza, Agnese and Velić, Natalija and Voučko, Bojana and Vrana Špoljarić, Ivna and Vukobratović, Marija and Zagorska, Jelena and Živoder, Dubravka}}, title = {{Flour - Bread '15 : Proceedings of the 8th International Congress Flour - Bread '15}}, } @inproceedings{ptfos:1745, author = {{Krstanović, Vinko and Mastanjević, Krešimir and Velić, Natalija and Slačanac, Vedran and Vacek, Kristina and Gagula, Goran and Mastanjević, Kristina}}, title = {{Influence of malting procedure on the quality of hulless barley malt}}, } @mastersthesis{ptfos:844, author = {{Bilić, Lucija}}, title = {{Održivost proizvedenog hladno prešanog ulja chie (Salvia hispanica L.)}}, } @mastersthesis{ptfos:847, author = {{Stanković, Jelena}}, title = {{Utjecaj mikrovalnog zagrijavanja i dodatka antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost hladno prešanog ulja iz koštice marelice}}, } @mastersthesis{ptfos:414, author = {{Maretić, Nela}}, title = {{Optimizacija tehnološkog procesa proizvodnje tradicionalnog kuhanog sira u laboratorijskim uvjetima}}, } @mastersthesis{ptfos:851, author = {{Larma, Krunoslav}}, title = {{Prebiotici i sinbiotici u mljekarskoj industriji}}, } @mastersthesis{ptfos:682, author = {{Špoljarić, Maja}}, title = {{Primarna prerada mlijeka i proizvodnja svježeg sira u mljekarama srednjeg kapaciteta}}, } @mastersthesis{ptfos:675, author = {{Mijić, Darko}}, title = {{Intolerancija na laktozu}}, } @mastersthesis{ptfos:349, author = {{Dobrijević, Zorana}}, title = {{Spektrofluorimetrijska analiza kiselo topljivih proteina kravljeg i kozjeg mlijeka}}, } @mastersthesis{ptfos:344, author = {{Mitrović, Marijana}}, title = {{Utjecaj mikrovalnog zagrijavanja i dodatka antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost lješnjakovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:346, author = {{Bošnjaković, Goran}}, title = {{Obrada otpadne vode iz kućanstva tehnologijom efektivnih mikroorganizama}}, } @mastersthesis{ptfos:937, author = {{Palameta, Anđelka}}, title = {{Utjecaj dodatka antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost palmine masti}}, } @mastersthesis{ptfos:343, author = {{Ižaković, Maja}}, title = {{Obrada otpada organskog podrijetla iz kućanstva tehnologijom efektivnih mikroorganizama}}, } @mastersthesis{ptfos:341, author = {{Radić, Mato}}, title = {{Određivanje udjela β-glukana u domaćim sortama pivarskog ječma iz žetve 2013.}}, } @mastersthesis{ptfos:340, author = {{Dominković, Irena}}, title = {{Utjecaj mikrovalnog zagrijavanja i dodatka antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost ulja pistacije}}, } @mastersthesis{ptfos:157, author = {{Marjanović, Mirjana}}, title = {{Utjecaj antioksidanasa i sinergista na održivost hladno prešanog ulja šafranike}}, } @mastersthesis{ptfos:155, author = {{Tolić, Danijela}}, title = {{Utjecaj lokacije maslinika i dodatka antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost ulja maslina sorte Oblica}}, } @mastersthesis{ptfos:1012, author = {{Ljiljanić, Tea}}, title = {{Utjecaj antiokisidanasa i sinergista na oksidacijsku stabilnost proizvedenog hladno prešanog lješnjakovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:166, author = {{Baotić, Monika}}, title = {{Proizvodnja i održivost hladno prešanog lješnjakovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:164, author = {{Mišlov, Martina}}, title = {{Kemijski sastav i svojstva kuhanog sira s područja Slavonije}}, } @mastersthesis{ptfos:161, author = {{Karimović, Marina}}, title = {{Utjecaj dodatka antioksidanasa na održivost makovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:171, author = {{Žuljević, Romana}}, title = {{Utjecaj procesnih parametara hladnog prešanja sjemenki maka na iskorištenje i kvalitetu ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:149, author = {{Panzalović, Valentina}}, title = {{Reološke karakteristike salatne majoneze sa žumanjkom jajeta kokoši i prepelice}}, } @mastersthesis{ptfos:144, author = {{Škof, Barbara}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog bučinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:143, author = {{Balentović, Martina}}, title = {{Utjecaj mikrovalnog zagrijavanja, antioksidanasa i skladištenja na oksidacijsku stabilnost hladno prešanog ulja podlanka (Camelina sativa L.)}}, } @mastersthesis{ptfos:142, author = {{Kostelac, Ivana}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog ulja iz koštice marelice}}, } @mastersthesis{ptfos:1, author = {{Đurđa, Ivona}}, title = {{Upotreba mliječnih komponenata za proizvodnju dječje hrane}}, } @mastersthesis{ptfos:6, author = {{Marković, Marko}}, title = {{Upotreba meda u prehrambenoj industriji}}, } @mastersthesis{ptfos:16, author = {{Grgurovac, Maja}}, title = {{Patogeni mikroorganizmi u mlijeku i mliječnim proizvodima}}, } @mastersthesis{ptfos:136, author = {{Cik, Martina}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog orahovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:128, author = {{Martinov, Davor}}, title = {{Utjecaj postupka slađenja pšenice na veličinu i strukturu gubitaka suhe tvari slada}}, } @mastersthesis{ptfos:35, author = {{Šajatović, Tena}}, title = {{Tehnološki postupak proizvodnje jogurta}}, } @mastersthesis{ptfos:56, author = {{Vidaček, Štefica}}, title = {{Sustav kontrole kakvoće mlijeka i mliječnih proizvoda u RH}}, } @mastersthesis{ptfos:67, author = {{Sukačić, Jelena}}, title = {{Određivanje teških metala i aflatoksina u mlijeku}}, } @mastersthesis{ptfos:122, author = {{Panak, Jelena}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog lanenog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:103, author = {{Marković, Tanja}}, title = {{Utjecaj sastojaka i homogenizacije na reološka svojstva salatne majoneze s kašom banane}}, } @phdthesis{ptfos:658, author = {{Lučan, Mirela}}, title = {{Utjecaj dodatka meda na kinetiku fermentacije i antibakterijska svojstva probiotičkih fermentiranih mlijeka}}, } @mastersthesis{ptfos:98, author = {{Bigić, Tamara}}, title = {{Utjecaj dodataka mješavine antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost repičinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:99, author = {{Gnjatović, Luka}}, title = {{Utjecaj dodatka mješavine antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:93, author = {{Dujković, Bojan}}, title = {{Ispitivanje aktivnosti alfa-amilaze u domaćim pivarskim sortama ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:819, author = {{Mikec, Darko}}, title = {{Utjecaj sastojaka i homogenizacije na reološka svojstva salatne majoneze s dodatkom kaše bundeve}}, } @mastersthesis{ptfos:91, author = {{Pavlović, Dajana}}, title = {{Utjecaj mikrovalnog zagrijavanja i dodatka antioksidansa na promjenu održivosti biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:323, author = {{Juras, Linda}}, title = {{Inhibicija Listeria monocytogenes probiotičkim bakterijama Bifidobacterium longum tijekom čuvanja fermentiranih mlijeka}}, } @book{ptfos:2098, author = {{Altamirano-Fortoul, Rossana and Avdić, Gordan and Al-Dmoor, Hanee M. and Babić, Jurislav and Balaž, Davor and Balestra, Federica and Banjac, Vojislav and Banjari, Ines and Bartkiene, Elena and Beganović, I. and Bituh, Martina and Błaszczak, Wioletta and Bodroža-Solarov, Marija and Bosiljkov, Tomislav and Brnčić, Mladen and Budžaki, Sandra and Calviño, Adelina and Cizeikiene, Dalia and Colić Barić, Irena and Cvetković, Biljana and Čačić, Frane and Čukelj, Nikolina and Ćatović, Adnan and Ćurić, Duška and Dapčević Hadnađev, Tamara and Demin, Mirjana and Dimić, Gordana and Divković, Ivana and Dokić, Ljubica and Drezner, Georg and Dujmić, Filip and Dukić, Branimir and Dukić, Stojanka and Dura, Angela. and Dvojković, Krešimir and Filipčev, Bojana and Fišteš, Aleksandar and Fontana, Vedrana and Gadanec, Martina and Garzón, Raquel and Gianotti, Andrea and Grbić, Jasna and Habschied, Kristina and Hassan, Chek Zaini and Horvat, Daniela and Hrušková, Marie and Ismail, S. and Jamal, A. F. and Jambrec, Dubravka and Jovanov, Pavle and Jukić, Marko and Juodeikiene, Grazina and Jurković, Martina and Jurković, Zorica and Juul, Nils and Kal-Kausar, Mohd Amin and Karnaš, Maja and Keleković, Snježana and Kenjerić, Daniela and Keser, Irena and Klupsaite, Dovile and Koceva Komlenić, Daliborka and Kosović, Indira and Kovačević, Dragan and Kramarić, Matija and Krešić, Greta and Krstanović, Vinko and Krstonošić, Veljko and Kuleš, Anđa and Lončarević, Ivana and Lukinac, Jasmina and Lutrov, Kristina and Maksimović, Jovana and Mandić, Anamarija and Mandić, Milena Lela and Mankeviciene, Audrone and Marijanović-Vincetić, Dubravka and Mastanjević, Krešimir and Mastilović, Jasna and Mehić, D. and Mesarić, Josip and Meuser, F. and Miličević, Dijana and Milovanović, Ivan and Mišan, Aleksandra and Moslavac, Tihomir and Mrduljaš, Nikolina and Nedeljković, Nataša and Nikolić, Ivana and Nježić, Zvonko and Nosić, Tonka and Novotni, Dubravka and Pajin, Biljana and Panjkota Krbavčić, Ines and Pestorić, Mladenka and Pichler, Anita and Pinnavaia, Gian Gaetano and Plavšić, Dragana and Pojić, Milica and Pozderović, Andrija and Psodorov, Dragan and Psodorov, Đorđe and Ramli, K. and Ranilović, Jasmina and Regušić, Lidija and Rosell, Cristina Molina and Rumbak, Ivana and Rumora Samarin, Ivana and Sakač, Marijana and Sakač, Nikola and Selimović, Amel and Semaskiene, Roma and Slačanac, Vedran and Smerdel, Bojana and Sokolić-Mihalak, Darja and Sudar, Rezica and Suproniene, Skaidre and Suzila, I. and Šarić, Ljubiša and Šarkanj, Bojan and Šereš, Zita and Šimurina, Olivera and Šoronja Simović, Dragana and Šubarić, Drago and Šušnić, Saša and Švec, Ivan and Taneyo Saa, Danielle and Tišma, Marina and Torbica, Aleksandra and Ugarčić, Žaneta and Varga, Ana and Vidmantiene, Daiva. and Višekruna, I. and Vrana Špoljarić, Ivna and Vukić, Milan and Zavariz de Miranda, Martha and Zmaić, Krunoslav and Živković, Jasmina and Žižić, Vesna}}, title = {{Flour - Bread '13 : Proceedings of the 7th International Congress Flour - Bread '13 and 9th Croatian Congress of Cereal Technologists}}, } @inproceedings{ptfos:2149, author = {{Sakač, Nikola and Habschied, Kristina and Karnaš, Maja and Regušić, Lidija and Slačanac, Vedran}}, title = {{Starch characterization using spectrophotometry and direct potentiometry}}, } @mastersthesis{ptfos:690, author = {{Dominković, Olivera}}, title = {{Utjecaj antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost suncokretovog i maslinovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:692, author = {{Besten, Valentina}}, title = {{Utjecaj procesnih parametara prešanja na iskorištenje i kvalitetu hladno prešanog suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:186, author = {{Cah, Goranka}}, title = {{Med i njegova ljekovita svojstva}}, } @mastersthesis{ptfos:695, author = {{Đurkan, Sanja}}, title = {{Utjecaj antioksidansa na oksidacijsku stabilnost ulja koštica grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:720, author = {{Odak, Ivana}}, title = {{Utjecaj antioksidansa na oksidacijsku stabilnost ulja konoplje}}, } @mastersthesis{ptfos:719, author = {{Vučić, Ružica}}, title = {{Utjecaj mikrovalnog zagrijavanja na oksidacijsku stabilnost ulja konoplje}}, } @mastersthesis{ptfos:721, author = {{Palac, Borka}}, title = {{Utjecaj antoksidansa na oksidacijsku stabilnost rižinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:723, author = {{Šutalo, Helena}}, title = {{Utjecaj sastojaka i homogenizacije na reološka svojstva salatne majoneze s dodatkom kaše jabuke}}, } @mastersthesis{ptfos:228, author = {{Dominković, Irena}}, title = {{Fermentirani mliječni proizvodi}}, } @mastersthesis{ptfos:728, author = {{Nosić, Tonka}}, title = {{Utjecaj sastojaka na reološke karakteristike namaza od suncokreta}}, } @mastersthesis{ptfos:701, author = {{Turi, Jelena}}, title = {{Utvrđivanje parametara proizvodnje i kakvoće autohtonog sira "Prga" iz Prekodravlja}}, } @mastersthesis{ptfos:709, author = {{Albert, Adela}}, title = {{Utjecaj procesa homogenizacije na reološke karakteristike salatne majoneze}}, } @mastersthesis{ptfos:361, author = {{Vadas, Josipa}}, title = {{Djelovanje različitih antioksidansa na oksidacijsku stabilnost smjese biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:820, author = {{Drčec (udana Kralj), Marika}}, title = {{Utjecaj različitih sastojaka na reološka svojstva namaza od bučinih koštica}}, } @mastersthesis{ptfos:718, author = {{Tomić, Aleksandra}}, title = {{Promjena oksidacijske stabilnosti biljnih ulja tijekom mikrovalnog zagrijavanja}}, } @mastersthesis{ptfos:713, author = {{Mladenović, Maja}}, title = {{Utjecaj dodatka ekstrakta ružmarina i maslinovog lista na oksidacijsku stabilnost mješavine sezamovog i suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:711, author = {{Nieder, Daria}}, title = {{Procjena prikladnosti fermentiranih mliječnih proizvoda za prehranu osoba s intolerancijom na laktozu}}, } @mastersthesis{ptfos:332, author = {{Vacek, Kristina}}, title = {{Proizvodnja topljenog sira}}, } @mastersthesis{ptfos:375, author = {{Vidmar, Jelena}}, title = {{Proizvodnja novih tipova sireva na obiteljskom gospodarstvu Vidmar u Hrvatskoj Dubici}}, } @mastersthesis{ptfos:744, author = {{Drobac, Sanja}}, title = {{Utjecaj parametara mikrovalnog zagrijavanja na oksidacijsku stabilnost biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:380, author = {{Čuljak, Marijana}}, title = {{Ispitivanje fermentacije kravljeg, kozjeg i sojinog mlijeka probiotičkom bakterijom Lactobacillus casei Lc-01}}, } @mastersthesis{ptfos:382, author = {{Koić, Ivana}}, title = {{Odnos koncentracija selena u kozjem mesu prema razinama u iznutricama i mlijeku}}, } @mastersthesis{ptfos:445, author = {{Grgurovac, Zrinka}}, title = {{Utjecaj antioksidansa na promjenu oksidacijske stabilnosti smjese biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:753, author = {{Juranić, Sanja}}, title = {{Antiaflatoksikogeni utjecaj odabranih inhibitora glutation S-transferaze}}, } @mastersthesis{ptfos:233, author = {{Pehar, Danijela}}, title = {{Sastav mliječnih formula za prehranu djece predškolske dobi}}, } @mastersthesis{ptfos:451, author = {{Rušnov, Krešimir}}, title = {{Razvoj enzimske aktivnosti zrna tijekom klijanja pšenice u kontroliranim uvjetima}}, } @mastersthesis{ptfos:309, author = {{Bartolec, Vida}}, title = {{Prehrambeni proizvodi na bazi meda}}, } @mastersthesis{ptfos:945, author = {{Novak, Maša}}, title = {{Pčelinji proizvodi s terapijskim djelovanjem}}, } @mastersthesis{ptfos:283, author = {{Pokrivač, Samanta}}, title = {{Terapijska svojstva propolisa}}, } @mastersthesis{ptfos:769, author = {{Labrović, Ivana}}, title = {{Utjecaj mikrovalnog zagrijavanja na održivost biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:773, author = {{Jalšić, Valentina}}, title = {{Optimiranje sastava probiotičkih mliječnih deserata s kesten pireom}}, } @mastersthesis{ptfos:775, author = {{Prpić, Iva}}, title = {{Utjecaj sastojaka na reološka svojstva namaza od lješnjaka}}, } @mastersthesis{ptfos:774, author = {{Kvesić, Ivana}}, title = {{Utvrđivanje proizvodnih parametara autohtonih mliječnih proizvoda obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva}}, } @mastersthesis{ptfos:781, author = {{Tadić, Ivana}}, title = {{Izrada novih tipova namaza na osnovi svježeg sira i vrhnja}}, } @mastersthesis{ptfos:780, author = {{Tomas, Ana}}, title = {{Karakterizacija proizvodnje autohtonih sireva na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu}}, } @mastersthesis{ptfos:949, author = {{Gubijan, Marina}}, title = {{Proizvodnja novih tipova polutvrdih sireva s dodacima na obiteljskom gospodarstvu}}, } @mastersthesis{ptfos:784, author = {{Biškup, Nikola}}, title = {{Razvoj novih proizvoda sa sirnim namazom}}, } @mastersthesis{ptfos:788, author = {{Drčec, Marika}}, title = {{Utjecaj mikrovalnog i konvekcijskog zagrijavanja na oksidacijsku stabilnost bučinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:458, author = {{Čolović, Bojana}}, title = {{Modifikacija škroba izoliranog iz pšenice sorte "Srpanjka" epiklorhidrinom}}, } @mastersthesis{ptfos:964, author = {{Plavšić, Josipa}}, title = {{Parametri proizvodnje i svojstva kozjeg sira proizvedenog na obiteljskom gospodarstvu u Bošnjacima}}, } @mastersthesis{ptfos:797, author = {{Gradinjan, Maja}}, title = {{Proizvodnja novih vrsta svježeg zrnatog sira}}, } @mastersthesis{ptfos:796, author = {{Gvozdanović, Andrea}}, title = {{Proizvodnja novog tipa Feta sira}}, } @mastersthesis{ptfos:483, author = {{Gložinić, Ivana}}, title = {{Oksidacijska stabilnost smjese biljnih ulja praćena Oven testom}}, } @mastersthesis{ptfos:826, author = {{Kišmartin, Irena}}, title = {{Uvođenje HACCP sustava u proizvodnju svježih krem sireva}}, } @mastersthesis{ptfos:954, author = {{Sikra, Suzana}}, title = {{Utjecaj vrste ulja, ugljikohidrata i žumanjaka na reološka svojstva majoneze}}, } @mastersthesis{ptfos:491, author = {{Vuković, Danijela}}, title = {{Utjecaj antioksidansa na održivost smjese biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:493, author = {{Meteš, Ivan}}, title = {{Modulacija uvjeta ultrazvučne homogenizacije u razaranju micelija Aspergillus flavusa}}, } @mastersthesis{ptfos:799, author = {{Eškit, Marina}}, title = {{Fluorescencija peptidne frakcije kravljeg i kozjeg mlijeka}}, } @mastersthesis{ptfos:497, author = {{Đurkan, Tomislav}}, title = {{Utjecaj prirodnih antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost bučinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:498, author = {{Prka, Marija}}, title = {{Stabilnost enzima katalaze i glutation S-transferaze kod različitih uvjeta čuvanja micelija Aspergillus flavusa}}, } @mastersthesis{ptfos:410, author = {{Andrić, Kristina}}, title = {{Terapijski učinak mliječnih proizvoda}}, } @mastersthesis{ptfos:418, author = {{Mladenović, Maja}}, title = {{Probiotici u mljekarskoj industriji}}, } @mastersthesis{ptfos:405, author = {{Albert, Adela}}, title = {{Linija svježih krem sireva}}, } @mastersthesis{ptfos:829, author = {{Šupuković, Dijana}}, title = {{Utjecaj udjela sastojaka na reološka svojstva i prihvatljivost namaza od lješnjaka}}, } @mastersthesis{ptfos:419, author = {{Sović, Vedrana}}, title = {{Linija topljenih sireva}}, } @mastersthesis{ptfos:398, author = {{Pavasović, Željana}}, title = {{Linija polutvrdih sireva}}, } @mastersthesis{ptfos:396, author = {{Manić, Vedrana}}, title = {{Linija proizvodnje polutvrdih sireva}}, } @mastersthesis{ptfos:503, author = {{Žukić, Branka}}, title = {{Modifikacija škroba pšenice smjesom azelainske kiseline i acetanhidrida}}, } @mastersthesis{ptfos:577, author = {{Janči, Marijana}}, title = {{Određivanje proteina u prehrambenim proizvodima}}, } @mastersthesis{ptfos:830, author = {{Horvat (udano Pašić), Melita}}, title = {{Oksidacijska stabilnost biljnih ulja s dodatkom tert-butilhidrokinona i prirodnih antioksidansa}}, } @mastersthesis{ptfos:505, author = {{Presečan, Senka}}, title = {{Prebiotički učinak meda i antagonizam probiotičke bakterije Lactobacillus casei prema Listeria monocytogenes tijekom čuvanja fermentiranih mlijeka}}, } @mastersthesis{ptfos:271, author = {{Boc, Martina}}, title = {{Razlike u sastavu kozjeg i kravljeg mlijeka i terapeutska primjena kozjeg mlijeka}}, } @mastersthesis{ptfos:578, author = {{Janči, Sanela}}, title = {{Ispitivanje pesticida u hrani}}, } @mastersthesis{ptfos:369, author = {{Ćakarun, Josipa}}, title = {{Primjena mliječnih kultura u prehrambenoj industriji}}, } @mastersthesis{ptfos:421, author = {{Džambo, Ana}}, title = {{Proizvodnja fermentiranih mliječnih proizvoda}}, } @mastersthesis{ptfos:508, author = {{Gagula, Goran}}, title = {{Utjecaj promjene procesnih parametara tijekom slađenja na topljivost proteina pšenice}}, } @mastersthesis{ptfos:362, author = {{Plazibat, Vanja}}, title = {{Terapijska svojstva propolisa}}, } @mastersthesis{ptfos:510, author = {{Marketanović, Marija}}, title = {{Analiza teksture hrvatskih autohtonih ovčjih sireva}}, } @mastersthesis{ptfos:509, author = {{Marketanović, Željka}}, title = {{Analiza teksture polutvrdih sireva različitih proizvođača na hrvatskom tržištu}}, } @mastersthesis{ptfos:787, author = {{Berger, Natalia}}, title = {{Proizvodnja polutvrdih sireva na obiteljskom gospodarstvu Berger iz Varaždina}}, } @mastersthesis{ptfos:782, author = {{Fundak, Tamara}}, title = {{Proizvodnja sirne mozaik rolade sa šunkom}}, } @mastersthesis{ptfos:785, author = {{Kocijan, Ivana}}, title = {{Proizvodnja sirne rolade sa šunkom}}, } @mastersthesis{ptfos:831, author = {{Volmut, Katica}}, title = {{Oksidacijska stabilnost biljnih ulja s dodatkom propil galata i ekstrakta ružmarina}}, } @mastersthesis{ptfos:512, author = {{Grozaj, Krunoslav}}, title = {{Ispitivanje sladarske kakvoće sorte pšenice Adriana}}, } @mastersthesis{ptfos:853, author = {{Tosenberger, Mihaela}}, title = {{Utjecaj promjene procesnih parametara tijekom fermentacije kiselog tijesta na parametre kvalitete kruha}}, } @mastersthesis{ptfos:513, author = {{Sekulić, Andrej}}, title = {{Ispitivanje utjecaja izgleda ambalaže prehrambenih proizvoda na percepciju kod potencijalnih kupaca}}, } @mastersthesis{ptfos:778, author = {{Ljubas, Igor}}, title = {{Reološka i termofizikalna svojstva različitih škrobova modificiranih natrij tripolifosfatom}}, } @mastersthesis{ptfos:518, author = {{Hadrović, Ivan}}, title = {{Modifikacija škroba izoliranog iz pšenice sorte „Golubica“ smjesom adipinske kiseline i acetanhidrida}}, } @mastersthesis{ptfos:360, author = {{Mašić, Jurka}}, title = {{Toplinski postupci obrade mlijeka}}, } @mastersthesis{ptfos:521, author = {{Zlatar, Dragana}}, title = {{Korelacija aktivnosti katalaze i sinteze aflatoksina Aspergillus flavusa}}, } @mastersthesis{ptfos:531, author = {{Gregurek, Dijana}}, title = {{Modifikacija kukuruznog škroba smjesama jantarne kiseline i acetanhidrida te glutarne keseline i acetanhidrida}}, } @mastersthesis{ptfos:833, author = {{Milosavljević, Dragana}}, title = {{Ispitivanje znanja o prehrani i prehrambenih navika srednjoškolske populacije}}, } @mastersthesis{ptfos:548, author = {{Babić, Monika}}, title = {{Utjecaj dodatka meda na fermentaciju kravljeg, kozjeg i sojinog mlijeka bakterijom Lactobacillus casei-01}}, } @mastersthesis{ptfos:835, author = {{Dorbić, Ivo}}, title = {{Senzorska kvaliteta polupečenih pekarskih proizvoda s dodatkom pšeničnog kiselog tijesta}}, } @mastersthesis{ptfos:553, author = {{Buljević, Marina}}, title = {{Domaći kozji sir obiteljskog gospodarstva Buljević iz Osijeka}}, } @mastersthesis{ptfos:554, author = {{Holubec, Ivana}}, title = {{Novi tip Paškog sira}}, } @mastersthesis{ptfos:585, author = {{Perak, Silvija}}, title = {{Izolacija i karakterizacija škroba iz različitih sorti pšenice}}, } @mastersthesis{ptfos:950, author = {{Knežević, Ivana}}, title = {{Linija proizvodnje polutvrdih sireva}}, } @mastersthesis{ptfos:586, author = {{Kanižaj, Marijana}}, title = {{Inhibicija bakterije Yersinia enterocolitica bifidogenim kravljim, kozjim i sojinim mlijekom s dodatkom meda tijekom čuvanja}}, } @mastersthesis{ptfos:516, author = {{Labrović, Ivana}}, title = {{Linija topljenih sireva}}, } @mastersthesis{ptfos:473, author = {{Varga, Lana}}, title = {{Određivanje udjela minerala u prehrambenim proizvodima}}, } @mastersthesis{ptfos:952, author = {{Pavlović, Dajana}}, title = {{Proteini sirutke}}, } @mastersthesis{ptfos:514, author = {{Divković, Ivana}}, title = {{Kemijski sastav i svojstva meda i propolisa}}, } @mastersthesis{ptfos:588, author = {{Šoštarec, Ana}}, title = {{Modifikacija škroba ječma smjesama organskih dikiselina i acetanhidrida}}, } @mastersthesis{ptfos:590, author = {{Buzjak, Vlatka}}, title = {{Optimiranje jelovnika za djecu s posebnim potrebama}}, } @mastersthesis{ptfos:462, author = {{Tomas, Ana}}, title = {{Kontrola i ocjenjivanje kakvoće mlijeka}}, } @mastersthesis{ptfos:594, author = {{Vranić, Ivana}}, title = {{Reološka i senzorska svojstva kisele sirutke s dodatcima}}, } @mastersthesis{ptfos:596, author = {{Hanjš, Petra}}, title = {{Inhibicija bakterije Yersinia enterocolitica tijekom čuvanja fermentiranih mlijeka s dodatkom meda pomoću Lactobacillus casei}}, } @mastersthesis{ptfos:607, author = {{Blažek, Hrvoje}}, title = {{Kvaliteta pšeničnog kruha s dodatkom kiselog tijesta, mliječne kiseline i karboksimetilceluloze}}, } @mastersthesis{ptfos:598, author = {{Plavšić, Amalija}}, title = {{Mikrobna populacija krušnih mrvica}}, } @mastersthesis{ptfos:615, author = {{Logožar, Maja}}, title = {{Stimulacija rasta mješovite probiotičke ABT-5 kulture dodatkom različitih šećera}}, } @mastersthesis{ptfos:618, author = {{Vitić, Jelena}}, title = {{Socioekonomska i senzorska analiza čaja od peršina}}, } @mastersthesis{ptfos:619, author = {{Rusman, Štefica}}, title = {{Utjecaj vrste deguminacije na reološka svojstva sirovog suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:425, author = {{Bušić, Arijana}}, title = {{Proizvodnja svježih krem sireva i mliječnih namaza u Tvornici mliječnih proizvoda Belje d.d.}}, } @mastersthesis{ptfos:854, author = {{Bertović, Kristina}}, title = {{Antagonizam Bifidobacterium longum tijekom fermentacije tri vrste mlijeka s dodatkom meda na baktriju Yersinia enterocolitica}}, } @mastersthesis{ptfos:621, author = {{Franić, Darija}}, title = {{Inhibicija rasta bakterije Listeria monocytogenes tijekom fermentacije mlijeka s dodatkom meda pomoću Bifidobacterium longum}}, } @mastersthesis{ptfos:622, author = {{Hrastić, Romina}}, title = {{Reološko ponašanje emulzije ulje/voda izrađene različitim žumanjkom jajeta i dodacima}}, } @mastersthesis{ptfos:2800, author = {{Baković, Ivanka}}, title = {{Praćenje stupnja sinereze tijekom čuvanja fermentiranih mliječnih proizvoda}}, } @mastersthesis{ptfos:2802, author = {{Pastor, Rahela}}, title = {{Utjecaj uljne faze i dodataka na reološka svojstva i oksidacijsku stabilnost umaka}}, } @mastersthesis{ptfos:625, author = {{Dvoržak, Doroteja}}, title = {{Utjecaj sastava uljne faze, žumanjka jajeta guske i proteina mlijeka na reološka svojstva i oksidacijsku stabilnost majoneze}}, } @mastersthesis{ptfos:628, author = {{Švenda, Marijeta}}, title = {{Utjecaj žumanjka jajeta i dodataka na reološko ponašanje emulzije ulje/voda}}, } @mastersthesis{ptfos:837, author = {{Boban, Katica}}, title = {{Prihvatljivost jela od batata kod djece predškolske i školske dobi}}, } @mastersthesis{ptfos:838, author = {{Zagrajšek, Goran}}, title = {{HACCP sustav u pogonu za preradu mlijeka}}, }