TY - THES ID - ptfos:2778 TI - Unos prehrambenih vlakana putem hrane i dodataka prehrani i konstipacija u trudnoći AU - Škoko Vukušić, Lada DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2752 TI - Određivanje inflamatornog potencijala prehrane AU - Krišto, Lucija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2679 TI - Adsorpcija fenola aronije na proteine mlijeka AU - Bertić, Mia DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2680 TI - Utjecaj pripreme hrane na unos polifenola iz voća i povrća AU - Jovanović, Petra DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2650 TI - Adsorpcija polifenola soka aronije na proteine smeđe riže: Utjecaj koncentracije polifenola AU - Heric, Lea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2651 TI - Utjecaj dodatka disaharida na udio polifenola i antioksidacijsku aktivnost gelova na bazi karboksimetil celuloze i soka aronije AU - Balog, Željka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2629 TI - Povezanost prehrambenih navika i hipoglikemijskih epizoda u osoba oboljelih od dijabetesa tipa 1 s kontinuiranim sustavom za praćenje glikemije AU - Gradinjan Centner, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2623 TI - Procjena prehrambenih navika adolescentica koje se bave baletom primjenom upitnika o učestalosti konzumacije hrane i pića AU - Meštrić, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2620 TI - Utjecaj vinske posude na polifenolni sastav i aromu vina Merlot kutjevačkog vinogorja AU - Kegalj, Barbara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2574 TI - Procjena uspješnosti dvomjesečnog redukcijskog programa jednog studija za ljepotu i oblikovanje tijela sa područja grada Osijeka AU - Bodiš Pandža, Vlatka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - GEN ID - ptfos:2811 TI - Plan upravljanja istraživačkim podacima - Formuliranje, priprema i testiranje biopolimernih gelova kao nositelja bioaktivnih i hlapljivih komponenata u inovativnim funkcionalnim proizvodima AU - Kopjar, Mirela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2484 TI - Praćenje promjena tjelesne mase kod sportašica taekwondoa promjenom prehrambenih navika kroz individualno prilagođen jelovnik AU - Bunić, Almedina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2489 TI - Unos omega-3 masnih kiselina u odrasloj populaciji Zagrebačke županije AU - Pavazza, Lucia DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2460 TI - Adsorpcija linalola na celulozu i pektin AU - Sokolović, Silvija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2581 TI - Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari boje konvencionalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon AU - Silov, Domagoj DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2578 TI - Utjecaj temperature na polifenolni sastav i aromu tijekom burne fermentacije vina Cabernet sauvignon AU - Vinković, Leonardo DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2463 TI - Polifenoli i antioksidacijska aktivnost gelova na bazi karboksimetilceluloze i soka kupina AU - Majdančić, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2465 TI - Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari boje konvencionalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon AU - Petanjak, Katarina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2450 TI - Promjene polifenolnog sastava i arome vina Cabernet Sauvignon kutjevačkog vinogorja nakon odležavanja u različitim vinskim posudama AU - Čolak, Kristina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2449 TI - Utjecaj vinskog kvasca i vinske posude na polifenolni sastav i aromu vina Chardonnay kutjevačkog vinogorja AU - Babić, Kristina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2479 TI - Mogućnosti adaptacije institucijskog jelovnika sukladno postavljenim ciljevima: prikaz slučaja na primjeru jelovnika u učeničkom domu AU - Kudelić, Ivona DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2434 TI - Prehrambene i životne navike te stavovi i znanja o prehrani učenika od 5. do 8. razreda Osnovne škole Skradin AU - Žura, Katarina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2432 TI - Unos fitoestrogena u ženskoj veganskoj populaciji AU - Mršić, Viktorija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2410 TI - Utjecaj pululana na mikroinkapsulaciju vanilina AU - Smiljanić, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2417 TI - Unos začina i razine 8-hidroksideoksigvanozina u urinu AU - Budimir, Nikolina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2404 TI - Utjecaj hitozana na mikroinkapsulaciju vanilina AU - Škraba, Mirta DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2384 TI - Određivanje homogenosti razdiobe tartufa u siru primjenom računalne analize slike AU - Vidas, Klara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2370 TI - Reverzna osmoza i nanofiltracija: utjecaj koncentriranja na bioaktivne komponente i arome crnog vina Cabernet Sauvignon AU - Ivić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - JOUR ID - vup:2258 TI - Influence of reverse osmosis process in different operating conditions on phenolic profile and antioxidant activity of conventional and ecological Cabernet Sauvignon red wine AU - Ivić, Ivana AU - Kopjar, Mirela AU - Buljeta, Ivana AU - Pichler, Dubravko AU - Mesić, Josip AU - Pichler, Anita DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2271 TI - Adsorpcija kvercetina na proteine riže i badema AU - Barišić, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2299 TI - Utjecaj visokonaponskog električnog pražnjenja na fizikalno-kemijska svojstva i mikrobiološku kvalitetu kašastog soka šipka (Rosa canina laxa) AU - Polović, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2287 TI - Percepcija i uzimanje dodataka prehrani u fizički aktivnih osoba AU - Paradžik, Mihaela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2349 TI - Prehrambene navike i samopercepcija tijela adolescentica koje se bave plesom AU - Mačković, Tea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2290 TI - Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari arome konvencionalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon AU - Tica, Mija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2289 TI - Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari arome konvencijalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon AU - Trbljanić, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2204 TI - Adsorpcija fenola kupine na citrus vlakna AU - Tuba, Elena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2174 TI - Stavovi i primjena đumbira u olakšanju mučnine i povraćanja kod trudnica AU - Josić, Milana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2160 TI - Vlakna jabuke kao nositelji fenolnih i hlapljivih komponenata soka kupine AU - Nosić, Mario DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2135 TI - Utjecaj načina zamrzavanja i vremena skladištenja na fizikalno-kemijska, testuralna i termofizička svojstva graška AU - Jurić, Ivona DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2076 TI - Utjecaj disaharida na fenole i hlapljive komponente u punilima na bazi kupina AU - Dundović, Ana Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2077 TI - Utjecaj količine saharoze i trehaloze na fenolne i hlapljive komponente u punilima na bazi kupine AU - Horvatić, Iva DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2078 TI - Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari arome vina Cabernet Sauvignon AU - Bošnjak, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2055 TI - Adsorpcija fenola aronije na kompleks citrus vlakna/ksantan AU - Presečan, Kristina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2048 TI - Celuloza kao nosač polifenola aronije i višnje AU - Šibalić, Magdalena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2109 TI - Adsorpcija fenola aronije na citrus vlakna AU - Balen, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2111 TI - Utjecaj dodatka saharoze i trehaloze na adsorpciju fenola aronije na proteine smeđe riže AU - Janjatović, Gorana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2087 TI - Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari arome vina Cabernet Sauvignon AU - Maglica, Matea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2089 TI - Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari boje vina Cabernet Sauvignon AU - Marić, Barbara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2088 TI - Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari boje vina Cabernet Sauvignon AU - Korbar, Suzana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2020 TI - Adsorpcija fenola aronije na kompleks citrus vlakna/guar AU - Vidas, Klara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2019 TI - Enkapsulacija cimetne kiseline na proteine AU - Jelić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2086 TI - Utjecaj dodatka saharoze i trehaloze na adsorpciju fenola aronije na proteine graška AU - Botak, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1888 TI - Utjecaj dodatka hidrokoloida i skladištenja na polifenolne i aromatične spojeve u kremi od vina AU - Marić, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1866 TI - Utjecaj dodatka šećera na udio antocijana i antioksidativnu aktivnost u pastama od višnje AU - Neferanović, Terezija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1856 TI - Utjecaj dodatka modificiranih škrobova i skladištenja na polifenolne i aromatične spojeve u kremi od vina AU - Liška, Matea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1882 TI - Utjecaj geografskog položaja na aromatski profil grožđa sorte Traminac u podregiji Slavonija AU - Glavaš, Ana-Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1807 TI - Utjecaj pulsirajućeg svjetla visokog intenziteta na polifenole i antioksidacijsku aktivnost u jagodama AU - Kronić, Jelena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1790 TI - Utjecaj skladištenja na kakvoću vina od mandarine AU - Šantić, Ivan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1785 TI - Utjecaj dodatka šećera i modificiranih škrobova na tvari arome kaše od kupine AU - Živanović, Dalibor DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1513 TI - Utjecaj koncentriranja membranskim procesima na tvari boje i arome soka od aronije AU - Popović, Kristina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1504 TI - Aromatski i fenolni sastojci u autohtonim armenskim vinima AU - Perić, Anita DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1505 TI - Aromatski i fenolni sastojci u autohtonim vinima Južne Dalmacije AU - Perić, Kristina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1502 TI - Profil bioaktivnih tvari kakaove ljuske i utjecaj obrade hladnom plazmom na njihov sastav i udio AU - Križić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1492 TI - Utjecaj skladištenja na kakvoću bijelih vina Palava, Pinot sivi i Traminac AU - Barbarić, Bernardica DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1404 TI - Poboljšanje aromatskog profila brazilskog pića cachaça AU - Grgić, Josipa DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1406 TI - Utjecaj skladištenja na kakvoću crnog vina Plavac mali AU - Šafranjević, Maša DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1472 TI - Parametri teksture modelnih sustava škrob/ksantan/šećeri AU - Nadaždi, Helena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1473 TI - Promjena teksture modelnih sustava guar/šećeri AU - Nedeljko, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1474 TI - Promjena teksture modelnih sustava ksantan/šećeri AU - Nerer, Petra DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1481 TI - Utjecaj dodatka šećera na stabilnost eugenola tijekom skladištenja AU - Topić, Matea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1484 TI - Utjecaj dodatka šećera na stabilnost sustava vanilin/eugenol tijekom skladištenja AU - Meštrić, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1482 TI - Utjecaj dodatka šećera na stabilnost vanilina tijekom skladištenja AU - Trgovac, Mirela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1426 TI - Stabilnost eugenola u modelnim sustavima ksantan/šećeri AU - Balen, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1410 TI - Stabilnost vanilina u modelnim sustavima ksantan/šećeri AU - Žunić, Vesna DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1368 TI - Procjena statusa uhranjenosti starijih osoba AU - Platužić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1217 TI - Prehrambene navike i sastav tijela balerina AU - Selak, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1216 TI - Stabilnost i antioksidativna aktivnost glukozil hesperidina AU - Trtinjak, Ivona DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1214 TI - Utjecaj ranije zaustavljene alkoholne fermentacije na aromatski profil i boju vina sorte Graševina AU - Spajić, Anita DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1213 TI - Utjecaj skladištenja na tvari boje i arome vina sorte Bovier AU - Mačinković, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1210 TI - Utjecaj mikrovalnog zračenja na hlapljive komponente kaše od višnje s dodatkom šećera AU - Šimunić, Helena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1209 TI - Utjecaj termičkog tretiranja i skladištenja na zadržavanje aromatičnih spojeva soka od šipka s dodatkom šećera AU - Jerković, Ivona DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1352 TI - Parametri teksture modelnih sustava škrob/guar guma/šećeri AU - Ripić, Andreja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1201 TI - Utjecaj ranije zaustavljene alkoholne fermentacije na aromatski profil i boju vina sorte Cabernet Sauvignon AU - Molnar, Jasna DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1203 TI - Utjecaj vrste fermentacijske posude na aromatski profil i boju vina sorte Plavac mali AU - Andabak, Josipa DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1193 TI - Antioksidativna aktivnost modelnih sustava pektin/šećeri/fenoli AU - Spajić, Tatjana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1182 TI - Ispitivanje sposobnosti ispitnog laboratorija kroz međulaboratorijske usporedbe AU - Maršan Jukić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1183 TI - Utjecaj količine oborina i broja sunčanih dana u tri uzastopne godine berbe na sadržaj tvari boje i arome u bijelim vinima đakovačkog vinogorja Mandićevac AU - Matošević, Mia DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1138 TI - Utjecaj otopljenog kisika na kvalitetu voćnih sokova pakiranih u višeslojnu, plastičnu i staklenu ambalažu AU - Jonjić, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1117 TI - Utjecaj dodatka pektinaze tijekom maceracije kupine na fizikalno-kemijske pokazatelje kakvoće kupinovih vina AU - Trbojević, Radovan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1032 TI - Utjecaj dodataka na tvari boje i arome kupinovih vina AU - Zobundžija, Dora DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1092 TI - Škrob: struktura i utjecaj na kvalitetu prehrambenih proizvoda AU - Lipovac, Tea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:991 TI - Utjecaj dodatka šećera i modificiranih škrobova na tvari boje i arome pasta od maline AU - Pinkle, Tijana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:992 TI - Utjecaj procesnih parametara na zadržavanje tvari boje i arome vina od jabuke AU - Mihovilović, Mia DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:993 TI - Zadržavanje tvari boje i arome u soku aronije tijekom koncentriranja nanofiltracijom AU - Rukavina, Josipa DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:565 TI - Utjecaj dodatka šećera i hidrokoloida na aromatski profil pasta od maline AU - Kerekeš, Anita DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:556 TI - Procjena prehrane i životnih navika djece predškolske dobi AU - Pandžić, Sabina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:652 TI - Antioksidativna aktivnost modelnih otopina fenolnih tvari AU - Mikulinjak, Mateja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:665 TI - Utjecaj dodatka glukoze i saharoze na udio fenola i antocijana u soku višnje AU - Barbarić, Bernardica DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:848 TI - Utjecaj ultrazvuka na osmotsku dehidrataciju kore naranče AU - Papac, Snježana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:645 TI - Utjecaj dodatka disaharida na udio fenola i antocijana u liofiliziranim kašama višnje AU - Trtinjak, Ivona DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:644 TI - Utjecaj dodatka trehaloze i maltoze na udio fenola i antocijana u soku višnje AU - Fotez, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:609 TI - Enzimi u prehrambenoj industriji AU - Šošić, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:342 TI - Utjecaj različitih šećera na temperaturu staklastog prijelaza osmotski dehidratirane kore naranče AU - Bušnja, Monika DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:53 TI - Antioksidativna aktivnost modelnih otopina fenolnih tvari s dodatkom saharoze AU - Šrajbek, Mihaela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:54 TI - Antioksidativna aktivnost modelnih otopina fenolnih tvari s dodatkom trehaloze AU - Šrajbek, Žaklina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2188 TI - Utjecaj dodatka različitih vrsta meda na prihvatljivost čaja od peršina AU - Kefelja, Barbara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:656 TI - Utjecaj dodatka šećera i praha kore jabuka na udio polifenola i antioksidacijsku aktivnost kaša od jabuka AU - Lončarić, Ante DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:321 TI - Utjecaj sorte i različitih sredstava za obradu na održivost minimalno procesiranih krušaka AU - Rendić, Ivica DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:66 TI - Stabilnost glukozinolata tijekom procesiranja AU - Kurečić, Ines DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:102 TI - Sadržaj antocijana, polifenola, flavonoida i antioksidativna aktivnost u crnim vinima slovačkih vinogorja AU - Prce, Vjeran DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:94 TI - Utjecaj dodatka zobi na svojstva ekstrudiranih proizvoda na bazi kukuruzne krupice AU - Tanasković, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:77 TI - Enzimsko i neenzimsko posmeđivanje AU - Vincek, Margareta DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:404 TI - Utjecaj temperature i tlaka na kakvoću soka aronije kod koncentriranja reverznom osmozom AU - Blažević, Petar DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:693 TI - Svojstva ekstrudiranih proizvoda na bazi kukuruzne krupice s dodatkom raži AU - Gelemanović, Marta DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:187 TI - Antioksidativna aktivnost odabranih vrsta brašna AU - Resiga, Nives DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:190 TI - Antioksidativna aktivnost majčine dušice, mažurana i peršina AU - Marcikić, Božena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:200 TI - Antioksidativna aktivnost ružmarina, cimeta i bosiljka AU - Ižaković, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:668 TI - Unos voća i povrća u odrasloj populaciji Zagreba i okolice AU - Kristek (udano Pirić), Emilija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:696 TI - Utjecaj temperature i tlaka na protok permeata kod koncentriranja soka aronije reverznom osmozom AU - Tomić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:722 TI - Utjecaj temperature i tlaka na protok permeata kod koncentriranja soka aronije nanofiltracijom AU - Smiljanić, Jelena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:207 TI - Važnost lipida i njihov utjecaj na kvalitetu prehrambenih proizvoda AU - Ljiljanić, Tea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:724 TI - Utjecaj dodatka pira na svojstva ekstrudiranih proizvoda na bazi kukuruzne krupice AU - Pušić, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:699 TI - Promjena redoks potencijala vina sorte Graševina tijekom odležavanja u cisterni, drvenoj bačvi i boci AU - Pavasović, Željana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:702 TI - Utjecaj parametara ekstruzije na oštećenje škroba i udio rezistentnog škroba AU - Miljević, Duška DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:703 TI - Utjecaj skladištenja nakon membranske filtracije na kemijski sastav i kvalitetu vina sorte Graševina AU - Tomičić, Tea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:198 TI - Aditivi u hrani AU - Brkan, Veronika DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:329 TI - Svojstva želatinizacije i retrogradacije dvostruko modificiranih škrobova pšenice i krumpira AU - Lendić, Dražen DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:821 TI - Utjecaj različitih antioksidansa i biljnih ekstrakata na stabilnost žitarica za doručak AU - Sajdl, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:716 TI - Usporedba antioksidativne aktivnosti suhih listića zelenog, žutog i crnog čaja i njihovih ekstrakata AU - Tadić, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:714 TI - Utjecaj granulacije kukuruzne krupice na svojstva ekstrudata AU - Zeko, Josip DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:687 TI - Utjecaj dodatka trehaloze na udio fenola, antioksidativnu aktivnost, boju i teksturu želea od naranče tijekom skladištenja AU - Turi, Josipa DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:688 TI - Utjecaj membranske filtracije na kemijski sastav i kvalitetu vina sorte Graševina AU - Sović, Vedrana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:195 TI - Voda i njen značaj za stabilnost hrane AU - Đunđa, Saška DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:730 TI - Mikrobna populacija minimalno procesiranog povrća AU - Papak, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:823 TI - Nutritivna kakvoća hrane i prehrana osoba srednje i starije životne dobi AU - Šarić, Tonka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:776 TI - Utjecaj dodatka saharoze i trehaloze na udio fenola, antioksidativnu aktivnost i boju soka jabuke AU - Jovanović, Danijela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:739 TI - Funkcionalna svojstva nekih vrsta gomoljastog povrća AU - Domazet, Ivan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:263 TI - Vitamin E: stabilnost i važnost u prehrambenim proizvodima AU - Dominković, Marina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:743 TI - Utjecaj konfiguracije puža na svojstva ekstrudata kukuruzne krupice AU - Bojanić, Maria DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:742 TI - Utjecaj vlažnosti kukuruzne krupice na svojstva ekstrudata AU - Varžić, Andrea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:741 TI - Utjecaj vlažnosti pšenične krupice na svojstva ekstrudata AU - Vračević, Ružica DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:241 TI - Stabilnost vitamina C tijekom procesiranja hrane AU - Šelo, Gordana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:746 TI - Utjecaj parametara ekstruzije kukuruzne krupice na reološka svojstva ekstrudata AU - Pavoković, Mariana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:444 TI - Utjecaj načina zamrzavanja i vremena skladištenja na neke parametre kakvoće mahuna AU - Marojević, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:752 TI - Sadržaj vitamina C u komercijalnim voćnim sokovima i voću određen HPLC metodom AU - Vinko, Ljiljana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:234 TI - Utjecaj ugljikohidrata na kvalitetu prehrambenih proizvoda AU - Karzalko, Sabina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:757 TI - Utjecaj skladištenja na termofizikalna svojstva paste od maline sa dodatkom šećera, modificiranih škrobova i hidrokoloida AU - Sršan, Mirjana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:759 TI - Utjecaj sorte i vinogorja na sadržaj antocijana i polifenola u crnim vinima AU - Zagorščak, Mateja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:772 TI - Inhibicijski učinak derivata kumarina na aktivnost polifenol oksidaze AU - Burić, Petar DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:760 TI - Utjecaj načina pripreme crnog, zelenog i žutog čaja na sadržaj polifenola i boju čajeva AU - Šaravanja, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:761 TI - Utjecaj dodatka biljnih ekstrakata na stabilnost antocijana soka kupine AU - Bilić, Blanka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:762 TI - Utjecaj načina pripreme voćnih čajeva na sadržaj polifenola i boju čajeva AU - Knežević, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:763 TI - Utjecaj dodatka šećera i škrobova na stabilnost antocijana soka kupine AU - Adamović, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:764 TI - Ekstrakcija antocijana iz višnje i stabilnost ekstrakata tijekom skladištenja AU - Oršolić, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:765 TI - Fluorescentna i UV/VIS svojstva glavnih polifenola vina AU - Viljevac, Marina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:303 TI - Aroma prehrambenih proizvoda AU - Eljuga, Gorana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:304 TI - Betalaini: stabilnost i važnost u prehrambenim proizvodima AU - Kožić, Snježana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:296 TI - Antocijani: stabilnost i važnost u prehrambenim proizvodima AU - Besten, Valentina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:298 TI - Fenoli: stabilnost i važnost u prehrambenim proizvodima AU - Karas, Dalibor DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:297 TI - Karotenoidi: stabilnost i važnost u prehrambenim proizvodima AU - Đurkan, Sanja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:278 TI - Oksidacija lipida AU - Šego, Jelena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:269 TI - Akrilamid u hrani AU - Tanasković, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:268 TI - Utjecaj proteina na kvalitetu prehrambenih proizvoda AU - Rečić, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:893 TI - Sprječavanje posmeđivanja i mikrobiološkog kvarenja minimalno procesiranih krušaka AU - Bijelić-Curkić, Marko DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:265 TI - Maillard-ove reakcije AU - Grgić, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:458 TI - Modifikacija škroba izoliranog iz pšenice sorte "Srpanjka" epiklorhidrinom AU - Čolović, Bojana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:477 TI - Svojstva pasti dvostruko modificiranih škrobova izoliranih iz različitih sorti raži AU - Petrešin, Tomislav DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:791 TI - Utjecaj ekstruzije na svojstva smjesa kukuruzne krupice s heljdinim i kestenovim brašnom AU - Jozinović, Antun DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:826 TI - Uvođenje HACCP sustava u proizvodnju svježih krem sireva AU - Kišmartin, Irena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:485 TI - Antioksidacijski utjecaj prirodnih ekstrakata i sintetskog preparata na trajnost dehidriranih mesnih okruglica AU - Šajn, Mihaela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:798 TI - Utjecaj skladištenja na aromu pasta maline sa dodatkom modificiranih škrobova AU - Klenkar, Jelena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:495 TI - Utjecaj skladištenja na aromu pasta maline sa dodatkom šećera i hidrokoloida AU - Čović, Marina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:800 TI - Utjecaj odležavanja na aromu vina sorte Graševina AU - Juričak, Vlatka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:500 TI - Svojstva pasti umreženih i acetiliranih škrobova pšenice i krumpira AU - Jelašac, Anita DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:407 TI - Antioksidansi u hrani AU - Jozić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:406 TI - Klorofil: stabilnost i važnost u prehrambenim proizvodima AU - Grgić, Jelena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:503 TI - Modifikacija škroba pšenice smjesom azelainske kiseline i acetanhidrida AU - Žukić, Branka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:803 TI - Utjecaj dodatka šećera i klorogenske kiseline na stabilnost antocijana u soku kupine tijekom skladištenja AU - Jakšić, Kristijan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:371 TI - Promjena boje džemova od naranči tijekom skladištenja AU - Đurkan, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:507 TI - Utjecaj modifikacije smjesom adipinske kiseline i acetanhidrida na udio rezistentnog škroba i stabilnost škroba pšenice AU - Lučić, Slađana-Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:778 TI - Reološka i termofizikalna svojstva različitih škrobova modificiranih natrij tripolifosfatom AU - Ljubas, Igor DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:518 TI - Modifikacija škroba izoliranog iz pšenice sorte „Golubica“ smjesom adipinske kiseline i acetanhidrida AU - Hadrović, Ivan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:857 TI - Termofizikalna i fizikalna svojstva škroba izoliranog iz pšenice sorte „Srpanjka“ modificiranog smjesom adipinske kiseline i acetanhidrida AU - Bekavac, Joško DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:522 TI - Modifikacija škroba izoliranog iz pšenice sorte „Golubica“ epiklorhidrinom AU - Hruškar, Margareta DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:531 TI - Modifikacija kukuruznog škroba smjesama jantarne kiseline i acetanhidrida te glutarne keseline i acetanhidrida AU - Gregurek, Dijana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:836 TI - Kontrola kvalitete tijekom rafinacije šećera iz šećerne repe i sirovog smeđeg šećera iz šećerne trske AU - Drača, Nela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:585 TI - Izolacija i karakterizacija škroba iz različitih sorti pšenice AU - Perak, Silvija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:588 TI - Modifikacija škroba ječma smjesama organskih dikiselina i acetanhidrida AU - Šoštarec, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:597 TI - Utjecaj dodatka različitih šećera i pH na stabilnost pigmenata u zamrznutoj kaši cikle AU - Rak, Sandra DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:624 TI - Priprava i karakteriziranje modificiranog škroba tapioke smjesom adipinske kiseline i acetanhidrida AU - Stanković, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:627 TI - Utjecaj dodatka šećera i pH na stabilnost pigmenata u kaši cikle prije i nakon liofilizacije AU - Marić, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:630 TI - Priprava i karakteriziranje modificiranog škroba tapioke s epiklorhidrinom AU - Tomesić, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2797 TI - Acetiliranje i karakteriziranje škroba iz pšenice i krumpira AU - Matas, Ines DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:906 TI - Utjecaj dodatka trehaloze na kvalitetu paste od jagoda AU - Kopjar, Mirela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER -