@mastersthesis{ptfos:2832, author = {{Raguž, Željka}}, title = {{Oksidacija katehola lakazom iz Trametes versicolor u šaržnom reaktoru i mikroreaktoru}}, } @mastersthesis{ptfos:2812, author = {{Mendeš, Marija}}, title = {{Utjecaj dodatka koncentrata proteina riže na kvalitetu kruha bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2809, author = {{Mrak, Anamaria}}, title = {{Utjecaj dodatka koncentrata proteina sirutke na kvalitetu kruha bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2789, author = {{Cvetko, Dijana}}, title = {{Utjecaj dodatka različitih hidrokoloida na kvalitetu krekera bez glutena}}, } @phdthesis{ptfos:2813, author = {{Šibalić, Darijo}}, title = {{Razvoj procesa biološke obrade bučine pogače u proizvodnji bioprodukata – koncept biorafinerije}}, } @mastersthesis{ptfos:2753, author = {{Božić, Barbara}}, title = {{Optimiranje proizvodnje krekera bez glutena na bazi rižinog i kukuruznog brašna}}, } @mastersthesis{ptfos:2754, author = {{Begić, Matea}}, title = {{Optimiranje proizvodnje čajnog peciva bez glutena na bazi rižinog brašna i kukuruznog škroba}}, } @mastersthesis{ptfos:2763, author = {{Marić, Gabriela}}, title = {{Primjena pločastih izmjenjivača topline u prehrambenoj industriji}}, } @mastersthesis{ptfos:2744, author = {{Popijač, Ana}}, title = {{Profil polifenolnih spojeva tijekom proizvodnje lignolitičkih enzima uzgojem Trametes versicolor na pivskom tropu}}, } @mastersthesis{ptfos:2749, author = {{Mamuzić, Davor}}, title = {{Proizvodnja i karakterizacija enzima ksilanaza uzgojem Thermomyces lanuginosus na pljevici ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:2747, author = {{Kelemen, Kristina}}, title = {{Utjecaj biotransformacije pivskog tropa s Trametes versicolor na ekstraktibilnost šećera}}, } @mastersthesis{ptfos:2743, author = {{Presečan, Kristina}}, title = {{Utjecaj dodatka brašna uljne pogače badema na kvalitetu čajnog peciva bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2742, author = {{Mandić, Valentina}}, title = {{Utjecaj dodatka brašna uljne pogače industrijske konoplje na kvalitetu čajnog peciva bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2739, author = {{Vrebac, Anđela}}, title = {{Utjecaj dodatka proteina bjelanjka jajeta na kvalitetu kruha bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2767, author = {{Puš, Matej}}, title = {{Utjecaj parametara miješanja pojne smjese na svojstva mikrokapsula ekstrakta tropa grožđa dobivenih u procesu sušenja raspršivanjem}}, } @mastersthesis{ptfos:2766, author = {{Nedić, Radenko}}, title = {{Utjecaj ultrazvučne homogenizacije na uspješnost mikroinkapsulacije ekstrakta tropa grožđa s proteinima kozje sirutke}}, } @mastersthesis{ptfos:2713, author = {{Brtan, Matej}}, title = {{Inkapsulacija ionskim geliranjem: Utjecaj omotača na učinkovitost inkapsulacije ekstrakta tropa grožđa sorte merlot}}, } @mastersthesis{ptfos:2683, author = {{Pilipović, Barbara}}, title = {{Mikrovalna ekstrakcija polifenolnih spojeva iz tropa grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:2643, author = {{Nemet, Anja}}, title = {{Kinetika otpuštanja fenolnih spojeva iz liofilizacijom inkapsuliranih ekstrakata tropa grožđa sorte cabernet sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2631, author = {{Srdoč, Antun}}, title = {{Proizvodnja hidrolitičkih enzima tijekom uzgoja Trametes versicolor na pivskom tropu}}, } @mastersthesis{ptfos:2615, author = {{Kolarić, Marko}}, title = {{Proizvodnja i karakterizacija enzima ß-glukozidaza uzgojem Thermomyces lanuginosus na pljevici ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:2600, author = {{Jurić, Nataša}}, title = {{Usporedba parametara kvalitete čajnog peciva bez glutena s dodatkom tropa grožđa sorte Cabernet Franc pečenog pri različitim temperaturama}}, } @mastersthesis{ptfos:2570, author = {{Vojnić, Snježana}}, title = {{Utjecaj dodatka brašna uljne pogače industrijske konoplje na kvalitetu kruha bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2498, author = {{Buljan, Klara}}, title = {{Optimiranje procesa proizvodnje lipaze uzgojem Thermomyces lanuginosus na pogači buče}}, } @mastersthesis{ptfos:2451, author = {{Lulić, Iva}}, title = {{Gubici topline te promjena mase i boje dva tipa čajnog peciva tijekom procesa industrijskog pečenja}}, } @mastersthesis{ptfos:2447, author = {{Keresturi, Sandi}}, title = {{Određivanje poroznosti sredine kruha bez glutena na bazi rižinog brašna i kukuruznog škroba računalnom analizom slike}}, } @mastersthesis{ptfos:2448, author = {{Kraljik, Helena}}, title = {{Optimiranje proizvodnje kruha bez glutena na bazi rižinog brašna i kukuruznog škroba}}, } @mastersthesis{ptfos:2482, author = {{Kercel, Antonio}}, title = {{Praćenje promjene dimenzija i boje čajnog peciva s dodatkom ekstrakta tropa grožđa sorte cabernet sauvignon računalnom analizom slike}}, } @mastersthesis{ptfos:2414, author = {{Mijatović, Ružica}}, title = {{Mikrovalna ekstrakcija fenolnih spojeva iz proizvodnih ostataka vinarija}}, } @phdthesis{ptfos:2633, author = {{Šelo, Gordana}}, title = {{Razvoj procesa biološke obrade i frakcioniranja tropa grožđa u svrhu proizvodnje fenolnih spojeva}}, } @mastersthesis{ptfos:2393, author = {{Jelić, Ivana}}, title = {{Praćenje promjena kvalitativnih svojstava čajnog peciva s dodatkom liofiliziranog ekstrakta tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2383, author = {{Jurić, Tanja}}, title = {{Utjecaj različitih omotača na učinkovitost enkapsulacije ukupnih fenolnih spojeva iz ekstrakta tropa grožđa sorte cabernet sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2303, author = {{Šplajt, Ivana}}, title = {{Utjecaj procesnih uvjeta i načina kruto-tekuće ekstrakcije na ekstraktibilnost polifenolnih spojeva iz tropa grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:2240, author = {{Jakić, Iva}}, title = {{Ekstrakcija bioaktivnih tvari iz proizvodnih ostataka prehrambene industrije}}, } @mastersthesis{ptfos:2178, author = {{Katalinić, Toni}}, title = {{Utjecaj biološke obrade pomoću Phanerochaete chrysosporium na udio fenolnih spojeva u tropu grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:2161, author = {{Vidakušić, Valentin}}, title = {{Utjecaj ekstrakta tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon na kvalitetu čajnog peciva}}, } @mastersthesis{ptfos:2059, author = {{Jelušić, Marija Magdalena}}, title = {{Transport čvrstog materijala u prehrambenoj industriji}}, } @mastersthesis{ptfos:1952, author = {{Nemet, Anja}}, title = {{Uloga enkapsulacije u prijenosu bioaktivnih tvari}}, } @mastersthesis{ptfos:1911, author = {{Potočnik, Martin}}, title = {{Utjecaj dodatka različitih induktora na aktivnost lakaze tijekom uzgoja Trametes versicolor na pljevici ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:1850, author = {{Begić, Ena}}, title = {{Ultrazvučna ekstrakcija bioaktivnih tvari}}, } @mastersthesis{ptfos:1859, author = {{Oršolić, Ivan}}, title = {{Optimiranje ultrazvučne ekstrakcije fenolnih kiselina iz pljevice ječma metodom odzivnih površina}}, } @mastersthesis{ptfos:1848, author = {{Bogadi, Dora}}, title = {{Utjecaj procesnih uvjeta kruto-tekuće ekstrakcije na prinos ekstrakcije tropa grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:1844, author = {{Rašić, Anđela}}, title = {{Reološka svojstva tijesta pšeničnog brašna s dodatkom tropa sorte grožđa Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:1830, author = {{Šimunović, Roberto}}, title = {{Oksidacija galne kiseline katalizirana lakazom u različitim reaktorskim sustavima}}, } @mastersthesis{ptfos:1832, author = {{Lukačić, Teo}}, title = {{Utjecaj biološke obrade pljevice ječma pomoću Trametes versicolor na ekstrakciju fenolnih kiselina}}, } @mastersthesis{ptfos:1821, author = {{Šimunović, Sara}}, title = {{Utjecaj procesnih uvjeta ultrazvučne ekstrakcije na prinos ekstrakcije tropa grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:1399, author = {{Stanić, Katarina}}, title = {{Optimiranje procesa ultrazvučne ekstrakcije karnozinske kiseline iz ružmarina metodom odzivnih površina}}, } @mastersthesis{ptfos:1393, author = {{Crnogaj, Anja}}, title = {{Utjecaj dodatka tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon na fizikalna i bioaktivna svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna}}, } @book{ptfos:1532, author = {{Anguy, Yannick and ..., and Banjac, Maja and ...Bituh, Martina and Bucić-Kojić, Ana and Colić Barić, Irena and Čabarkapa, Ivana and ..., and Dugandžić, Sanja and Dukić, Branimir and Dukić, Stojanka and ..., and Hanžić, Ivona and ..., and Jager, Nina and ..., and Knežević, Nada and Koceva Komlenić, Daliborka and Komes, Draženka and ..., and Lalić, Alojzije and Lenart, Lidija and Majić, Goranka and ..., and Mandić, Anamarija and Matanić, Josipa and ..., and Oguić, Ana and Palfi, Marina and Panjkota Krbavčić, Ines and ..., and Planinić, Mirela and Podravac, Dijana and ..., and Rumbak, Ivana and Rumora Samarin, Ivana and Šatalić, Zvonimir and Šelo, Gordana and Šimić, Gordana and Šušak, Ana and ..., and Tišma, Marina and ..., }}, title = {{Flour - Bread : Proceedings of the 9th International Congress Flour - Bread '17 [and] 11th Croatian Congress of Cereal Technologists}}, } @inproceedings{ptfos:1537, author = {{Tišma, Marina and Šimić, Gordana and Lalić, Alojzije and Planinić, Mirela and Šelo, Gordana and Bucić-Kojić, Ana}}, title = {{Production and quality analysis of malt produced from hulless barley}}, } @mastersthesis{ptfos:1357, author = {{Kraljević, Šima}}, title = {{Adsorpcija derivata kvercetina na ß-glukan}}, } @mastersthesis{ptfos:1224, author = {{Jurić, Dino}}, title = {{Proizvodnja lakaze i mangan-peroksidaze tijekom uzgoja Trametes versicolor na kukuruznoj silaži i bioreaktoru s pliticama}}, } @mastersthesis{ptfos:1205, author = {{Dvorski, Bruno}}, title = {{Automatizacija modela rashladnog tornja}}, } @mastersthesis{ptfos:1356, author = {{Zeko-Pivač, Anđela}}, title = {{Kinetika kruto-tekuće ekstrakcije bioaktivnih tvari iz tropa grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:1148, author = {{Jovanovac, Marko}}, title = {{Određivanje koncentracije šećera tijekom biološke obrade tropa grožđa pomoću Trametes versicolor}}, } @mastersthesis{ptfos:1149, author = {{Karakaš, Martina}}, title = {{Optimiranje procesa kruto-tekuće ekstrakcije fenolnih tvari iz pšenice metodom odzivnih površina}}, } @mastersthesis{ptfos:1027, author = {{Vasilj, Iva}}, title = {{Kemometrijski model zavisnosti svojstava kvalitete pšeničnog zrna i brašna}}, } @mastersthesis{ptfos:1042, author = {{Šibalić, Darijo}}, title = {{Utjecaj uvjeta kruto-tekuće ekstrakcije na ekstraktibilnost šećera iz kukuruzne silaže}}, } @mastersthesis{ptfos:1230, author = {{Čakalović, Lorena}}, title = {{Izrada modela rashladnog tornja u svrhu uštede rashladne vode}}, } @mastersthesis{ptfos:1157, author = {{Čakalović, Lorena}}, title = {{Izrada modela rashladnog tornja u svrhu uštede rashladne vode}}, } @mastersthesis{ptfos:987, author = {{Sluganović, Ana}}, title = {{Utjecaj biološke obrade kukuruzovine s Trametes versicolor na sadržaj ukupnih i pojedinačnih sirovih vlakana}}, } @mastersthesis{ptfos:150, author = {{Kajić, Dragana}}, title = {{Utjecaj biološke obrade kukuruzne silaže pomoću Trametes versicolor na ekstrakciju fenolnih spojeva}}, } @mastersthesis{ptfos:152, author = {{Kolaković, Anita}}, title = {{Utjecaj dodatka kukuruzovine na aktivnost lakaze tijekom submerznog uzgoja Trametes versicolor}}, } @mastersthesis{ptfos:175, author = {{Stojić, Marija}}, title = {{Anaerobna kodigestija stajske gnojnice i kukuruzne silaže u pilot postrojenju}}, } @mastersthesis{ptfos:169, author = {{Jakšetić, Antonija}}, title = {{Optimiranje procesa kruto-tekuće ekstrakcije fenolnih tvari iz ječma metodom odzivnih površina}}, } @mastersthesis{ptfos:2791, author = {{Greganić, Katarina}}, title = {{Utjecaj temperature i vremena sušenja na udio ekstrahiranih fenolnih tvari iz tropa grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:140, author = {{Šelo, Gordana}}, title = {{Utjecaj dodatka sirka na aktivnost lakaze tijekom submerznog uzgoja Trametes versicolor}}, } @mastersthesis{ptfos:108, author = {{Kuzmanović, Melita}}, title = {{Utjecaj biološke obrade tropa grožđa pomoću Trametes versicolor na ekstrakciju fenolnih spojeva}}, } @mastersthesis{ptfos:109, author = {{Mesarov, Danijela}}, title = {{Utjecaj temperature zraka na kinetiku sušenja šampinjona u fluidiziranom sloju}}, } @mastersthesis{ptfos:104, author = {{Nađ, Helena}}, title = {{Istraživanje primjene gljiva bijelog truljenja za razgradnju lignina i celuloze u piljevinama hrasta kitnjaka, bukve i cera}}, } @mastersthesis{ptfos:92, author = {{Miljić, Goran}}, title = {{Racionalizacija potrošnje rashladne vode u Univerzalnom uređaju za ekstrakciju B-811 LSV}}, } @mastersthesis{ptfos:89, author = {{Čubel, Ivan}}, title = {{Biorazgradnja otpada porijeklom iz prehrambene i šumarske industrije u uvjetima fermentacije na čvrstim nosačima}}, } @mastersthesis{ptfos:78, author = {{Jovanovac, Marko}}, title = {{Izmjenjivači topline u prehrambenoj industriji}}, } @mastersthesis{ptfos:560, author = {{Ćurić, Ana}}, title = {{Granulometrijski sastav zrna kao čimbenik skladištenja žitarica}}, } @mastersthesis{ptfos:707, author = {{Kovač, Marija}}, title = {{Utjecaj uvjeta ekstrakcije na ekstraktibilnost fenolnih spojeva iz aronije (Aronia melanocarpa)}}, } @mastersthesis{ptfos:729, author = {{Rajić, Marina}}, title = {{Analiza fitofarmakoloških sastavnica suhog ekstrakta vrijeska (Satureja montana L.) i njegova potencijalna primjena}}, } @mastersthesis{ptfos:732, author = {{Jocić, Vlatka}}, title = {{Metode pripreme uzoraka žitarica i uljarica za ispitivanje vlagomjera u zakonskom mjeriteljstvu}}, } @mastersthesis{ptfos:726, author = {{Vuković, Jelena}}, title = {{Utjecaj načina ekstrakcije akcesornih tvari na određivanje udjela lignina u različitim lignoceluloznim materijalima}}, } @mastersthesis{ptfos:384, author = {{Thes, Ivana}}, title = {{Utjecaj uvjeta kruto-tekuće ekstrakcije na ekstraktibilnost proteina iz pšeničnog brašna s različitim udjelom mineralnih tvari}}, } @mastersthesis{ptfos:266, author = {{Kovač, Marija}}, title = {{Pločasti izmjenjivači topline}}, } @mastersthesis{ptfos:795, author = {{Pavić, Nikolina}}, title = {{Optimiranje procesa ekstrakcije ulja iz zrna soje superkritičnim CO2}}, } @mastersthesis{ptfos:480, author = {{Grbec, Valentina}}, title = {{Optimiranje sastava paste za pranje ruku s dodatkom zemlje za bijeljenje iz procesa rafinacije suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:486, author = {{Đalić, Sanela}}, title = {{Optimiranje postupka razgradnje stanične stjenke svježeg pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae) metodom odzivnih površina}}, } @mastersthesis{ptfos:487, author = {{Juras, Sanela}}, title = {{Utjecaj ultrazvuka i detergenata na ekstrakciju proteina iz stanica svježeg pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae)}}, } @mastersthesis{ptfos:489, author = {{Šutak, Josipa}}, title = {{Utjecaj uvjeta kruto-tekuće ekstrakcije na ekstraktibilnost fenolnih tvari iz pšeničnog brašna s različitim udjelom mineralnih tvari}}, } @mastersthesis{ptfos:502, author = {{Kresoja, Dejan}}, title = {{Matematičko modeliranje ekstrakcije ukupnih flavonoidnih spojeva iz konvencionalno uzgojenog zrna soje}}, } @mastersthesis{ptfos:520, author = {{Hadžić, Dragana}}, title = {{Kinetika kruto–tekuće ekstrakcije fenolnih tvari iz liofiliziranih smokava}}, } @mastersthesis{ptfos:547, author = {{Bešvir, Željka}}, title = {{Optimiranje i modeliranje procesa kruto-tekuće ekstrakcije polifenolnih spojeva iz ekološki uzgojenog zrna soje}}, } @mastersthesis{ptfos:611, author = {{Ćosić, Anita}}, title = {{Modeliranje i optimiranje procesa kruto-tekuće ekstrakcije ukupnih polifenola iz konvencionalno uzgojenog zrna soje}}, } @phdthesis{ptfos:914, author = {{Bucić-Kojić, Ana}}, title = {{Utjecaj procesnih uvjeta i načina kruto-tekuće ekstrakcije na ekstraktibilnost fenolnih tvari iz sjemenki grožđa}}, }