@mastersthesis{ptfos:2725, author = {{Milinković, Katja}}, title = {{Tehnologija proizvodnje suhe pečenice}}, } @mastersthesis{ptfos:2724, author = {{Gavranović, Lovro}}, title = {{Tehnologija proizvodnje tirolske kobasice}}, } @mastersthesis{ptfos:2728, author = {{Milovac, Matea}}, title = {{Tehnologija proizvodnje toplo dimljenog šarana}}, } @mastersthesis{ptfos:2716, author = {{Biondić, Helena}}, title = {{Utjecaj dodatka pivskog tropa na zdravstvenu ispravnost i senzorska svojstva kuhanih kobasica}}, } @mastersthesis{ptfos:2640, author = {{Barić, Ivona}}, title = {{Utjecaj dodatka pivskog tropa na fizikalno-kemijska svojstva kuhanih kobasica}}, } @mastersthesis{ptfos:2604, author = {{Grubeša, Marija}}, title = {{Određivanje kvalitete pšeničnog brašna mjerenjem površine farinografske krivulje}}, } @mastersthesis{ptfos:2388, author = {{Nišević, Jelena}}, title = {{Proizvodnja pića na bazi sladovine sa dodatkom soka od aronije}}, } @phdthesis{ptfos:2400, author = {{Puljić, Leona}}, title = {{Utjecaj različitih postupaka dimljenja na koncentracije policikličkih aromatskih ugljikovodika (PAH) u tradicionalnim mesnim proizvodima s područja Hercegovine}}, } @article{vup:2259, author = {{Deak, Igor and Habschied, Kristina and Mesić, Josip and Babić, Jurislav and Kovačević, Dragan and Nedović, Viktor and Mastanjević, Krešimir}}, title = {{The Influence of Fermenting Yeast on the Sensory Properties of Graševina Wine}}, } @mastersthesis{ptfos:2296, author = {{Glavina, Vedran}}, title = {{Utjecaj različitih postupaka dimljenja na sadržaj policikličkih aromatskih ugljikovodika (PAH) u Slavonskoj kobasici}}, } @mastersthesis{ptfos:2258, author = {{Dukši, Jelena}}, title = {{Tehnologija proizvodnje konjske salame}}, } @mastersthesis{ptfos:2212, author = {{Bošnjaković, Marija}}, title = {{Sadržaj policikličkih aromatskih ugljikovodika (PAH) u tradicionalno dimljenim mesnim proizvodima}}, } @mastersthesis{ptfos:2182, author = {{Markovčić, Mateo}}, title = {{Utjecaj različitih postupaka dimljenja na sadržaj policikličkih aromatskih ugljikovodika (PAH) u domaćoj dimljenoj suhoj slanini}}, } @mastersthesis{ptfos:2092, author = {{Jaković, Marina}}, title = {{Utjecaj dodatka tropa grožđa na kvalitetu krekera}}, } @mastersthesis{ptfos:2080, author = {{Drozdek, Antonella}}, title = {{Utjecaj zobenog brašna na kvalitetu krekera}}, } @mastersthesis{ptfos:2127, author = {{Kolak, Nera}}, title = {{Određivanje vanjskih svojstava krekera s dodacima tropa grožđa i rajčice nedestruktivnim metodama}}, } @mastersthesis{ptfos:2038, author = {{Daničić, Martina}}, title = {{Konzerviranje mesa soljenjem i salamurenjem}}, } @mastersthesis{ptfos:2120, author = {{Nadaždi, Helena}}, title = {{Sadržaj policikličkih aromatskih ugljikovodika (PAH) u Hercegovačkom pršutu}}, } @mastersthesis{ptfos:2126, author = {{Koljđeraj, Antonio}}, title = {{Upotreba pivarskog ječmenog slada kao zamjena za dodatak saharoze u proizvodnji biskvita}}, } @mastersthesis{ptfos:2117, author = {{Blažević, Monika}}, title = {{Utjecaj dodatka tropa rajčice na kvalitetu krekera}}, } @mastersthesis{ptfos:2018, author = {{Kušević, Tihomir}}, title = {{Aditivi za mesnu industriju}}, } @mastersthesis{ptfos:1962, author = {{Hojka, Martina}}, title = {{Utjecaj ječmenog brašna na kvalitetu krekera}}, } @mastersthesis{ptfos:1880, author = {{Tomljanović, Marijana}}, title = {{Ispitivanje kakvoće sirnog namaza s dodatkom bučinih sjemenki}}, } @mastersthesis{ptfos:1887, author = {{Mihalina, Marko}}, title = {{Razvoj i ispitivanje kakvoće sirnog namaza s dodatkom bučinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1886, author = {{Puškarić, Ela}}, title = {{Utjecaj načina pripreme i udjela bučinih sjemenki na prihvatljivost sirnog namaza}}, } @mastersthesis{ptfos:1814, author = {{Crnčan, Marin}}, title = {{Upotreba pivarskog ječmenog slada kao zamjena za dodatak saharoze i glukoze u proizvodnji čajnog peciva}}, } @mastersthesis{ptfos:1773, author = {{Markovčić, Mateo}}, title = {{Konzerviranje mesa hlađenjem}}, } @mastersthesis{ptfos:1762, author = {{Kovačević, Vedrana}}, title = {{Validacija GC-MS metode za određivanje policikličkih aromatskih ugljikovodika u dimljenim kobasicama}}, } @phdthesis{ptfos:1722, author = {{Perković, Irena}}, title = {{Utjecaj površinske plijesni na sigurnost i kvalitetu tradicionalnih fermetiranih kobasica}}, } @mastersthesis{ptfos:1521, author = {{Zmaić, Katarina}}, title = {{Utjecaj dodatka različitih modificiranih škrobova na termofizikalna svojstva pilećeg surimija}}, } @mastersthesis{ptfos:1515, author = {{Nedić, Josipa}}, title = {{Metode za ubrzano zrenje mesa}}, } @inproceedings{ptfos:1902, author = {{Mastanjević, Kristina and Kotris, Maja and Mastanjević, Krešimir and Horvat, Daniela and Krstanović, Vinko}}, title = {{Domestic hulless barley and malt as an easily available source of β-glucan}}, } @book{ptfos:1901, author = {{Ademović, Zahida and Aliman, Jasmina and Aliman, Lamija and Arar, Katica and Ašimović, Zilha and Bakrač, Azra and Begić, Munevera and Begović, Nikolina and Borić, Mirna and Bratovčić, Amra and Brenjo, Dragan and Čatić, Erna and Čengić, Lejla and Čolaković, Armin and Čorbo, Selma and Dedić, Samira and Delić, Žana and Demirović, Dinko and Džaferović, Aida and Džafić, Natalija and Džafić, Subha and Đurica, Vanja and Ferk, Karla and Friganović, Emilija and Ganić, Amir and Grujić, Matko and Hadžiabulić, Alisa and Hajrić, Džemil and Halilčević, Lejla and Horozić, Emir and Horvat, Daniela and Jakić, Miće and Jelavić Šako, Anđela and Jogić, Vildana and Jukić, Huska and Jusufhodžić, Zlatko and Karahmet, Enver and Karakaš, Sead and Kenđel Jovanović, Gordana and Kotris, Maja and Krešić, Greta and Krstanović, Vinko and Kukić, Ermina and Kvrgić, Kristina and Macić, Nađa and Marijanović, Zvonimir and Mastanjević, Krešimir and Mastanjević, Kristina and Mišetić Ostojić, Dijana and Mužek, Mario Nikola and Nikitović, Jelena and manović-Mikličanin, Enisa and Paklarčić, Mateja and Pavičić Žeželj, Sandra and Pečet, Julija and Pehlić, Ekrem and Pleadin, Jelka and Racz, Aleksandar and Rodić, Miloš and Salkić, Senita and Skroza, Danijela and Suljagić, Jasmin and Svalina, Tomislav and Šarolić, Mladenka and Šuste, Marko and Tomović, Dragan and Ukić, Ana and Uršulin-Trstenjak, Natalija and Zovko, Ivana}}, title = {{Hranom do zdravlja : zbornik radova s 11. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa}}, } @mastersthesis{ptfos:1450, author = {{Čalošević, Anja}}, title = {{Denaturacija miofibrilarnih proteina zamrzavanjem i skladištenjem u smrznutom stanju}}, } @mastersthesis{ptfos:1392, author = {{Velikanović, Valentina}}, title = {{Klasifikacija zrna ozime pšenice određivanjem geometrijskih značajki zrna računalnom analizom slike}}, } @mastersthesis{ptfos:1463, author = {{Jaković, Marina}}, title = {{Krioprotekcija miofibrilarnih proteina}}, } @mastersthesis{ptfos:1476, author = {{Perko (Rotim), Tea}}, title = {{Primjena začina u tehnologiji proizvodnje hrvatskih tradicionalnih mesnih proizvoda}}, } @mastersthesis{ptfos:1397, author = {{Grdović, Marina}}, title = {{Konzumacija mesa i mesnih proizvoda te procjena njihovog doprinosa unosu soli odrasle populacije tri regije Hrvatske}}, } @mastersthesis{ptfos:1440, author = {{Mutić, Jelena}}, title = {{Metode za određivanje fizikalno-kemijskih svojstava šunki (pršuta)}}, } @mastersthesis{ptfos:1416, author = {{Janjatović, Gorana}}, title = {{Začini koji se koriste u tehnologiji proizvodnje šunki (pršuta)}}, } @mastersthesis{ptfos:1387, author = {{Koči, Matea}}, title = {{Utjecaj fizikalno-kemijskih parametara kvalitete pšeničnog zrna na postotak izbrašnjavanja}}, } @mastersthesis{ptfos:1363, author = {{Huđek, Antonia}}, title = {{Ispitivanje mogućnosti zamjene natrijevog klorida kalijevim kloridom u proizvodnji kuhanog sira}}, } @mastersthesis{ptfos:1309, author = {{Marić, Mihaela}}, title = {{Jestivi klaonički nusproizvodi}}, } @mastersthesis{ptfos:1299, author = {{Domitrović, Darija}}, title = {{Pršuti zaštićeni oznakom izvornosti na razini Europske unije}}, } @mastersthesis{ptfos:1158, author = {{Novaković, Jovana}}, title = {{Utjecaj vrste koagulanta na kemijska, senzorska i teksturalna svojstva dimljenog kuhanog sira}}, } @mastersthesis{ptfos:1155, author = {{Kojić, Nataša}}, title = {{Kiselinsko-toplinska koagulacija mlijeka pomoću različitih organskih kiselina}}, } @mastersthesis{ptfos:1141, author = {{Crnčan, Marin}}, title = {{Hrvatske izvorne pasmine goveda i svinja}}, } @mastersthesis{ptfos:1119, author = {{Čeple, Dunja}}, title = {{Promjena fizikalno-kemijskih svojstava slavonske šunke tijekom soljenja}}, } @mastersthesis{ptfos:1047, author = {{Kušurin, Iva}}, title = {{Utjecaj različitih vrsta soli na proizvodni kalo slavonske šunke}}, } @mastersthesis{ptfos:1043, author = {{Bušić, Nives}}, title = {{Fizikalno-kemijska svojstva i sastav masnih kiselina slavonske šunke}}, } @mastersthesis{ptfos:1021, author = {{Oršulić, Mladen}}, title = {{Optimizacija udjela masti u mješavini mlijeka i vrhnja za proizvodnju svježeg krem sira}}, } @mastersthesis{ptfos:1019, author = {{Mišić, Ivana}}, title = {{Promjena boje Mozzarelle tijekom pečenja}}, } @mastersthesis{ptfos:1017, author = {{Lacković, Ines}}, title = {{Mogućnost iskorištenja sirutke u proizvodnji grčkog tipa albuminskog sira}}, } @mastersthesis{ptfos:1018, author = {{Budetić, Fedra}}, title = {{Praćenje promjena teksturalnih svojstava vafel proizvoda tijekom skladištenja}}, } @mastersthesis{ptfos:1026, author = {{Vidaček, Štefica}}, title = {{Primjena odabranih mješovitih starter kultura u proizvodnji sira tipa Feta}}, } @mastersthesis{ptfos:1053, author = {{Vrban, Dino}}, title = {{Tehnologija proizvodnje Slavonskog kulena}}, } @mastersthesis{ptfos:1082, author = {{Eterović, Dijana}}, title = {{Tehnologija proizvodnje istarskog pršuta}}, } @mastersthesis{ptfos:1096, author = {{Galić, Antonela}}, title = {{Pršuti zaštićeni oznakom zemljopisnog podrijetla na razini Europske unije}}, } @mastersthesis{ptfos:998, author = {{Ivešić, Ivona}}, title = {{Primjena računalne analize slike u ispitivanju funkcionalnih svojstava sira za pizzu}}, } @mastersthesis{ptfos:994, author = {{Grgurovac, Maja}}, title = {{Proizvodnja čokoladnog sirnog namaza na bazi različitih vrsta sireva}}, } @mastersthesis{ptfos:989, author = {{Prolić, Antonela}}, title = {{Ispitivanje mogućnosti zamjene natrijevog klorida kalijevim kloridom u proizvodnji bijelog sira}}, } @mastersthesis{ptfos:981, author = {{Efendić, Tamara}}, title = {{Praćenje kvalitete čajnog peciva s dodatkom repinih rezanaca}}, } @book{ptfos:1723, author = {{Ajredini, Saša and Andrejaš, Martina and Avdić, Azem and Avdić, Gordan and Babić, Hrvoje and Barišić, Nada and Bartalné-Berceli, Monika and Bliznikas, Saulius and Bodroža-Solarov, Marija and Borges, Saulo and Brkljača, Jovana and Čabarkapa, Ivana and Čačić Kenjerić, Frane and Cesnuleviciene, Ruta and Cinkmanis, Ingmars and Colić Barić, Irena and Čukelj, Nikolina and Ćurić, Duška and Czyż, Jaroslav and Dimić, Gordana and Domin, Marek and Dukić, Branimir and Dukić, Stojanka and Durak, Agata and Dziki, Dariusz and Efendić, Tamara and Filipčev, Bojana and Fonovich, Teresa and Gagula, Goran and Galoburda, Ruta and Gawlik-Dziki, Urszula and Gergely, Szilveszter and Grgić, Marija and Guberac, Sunčica and Guberac, Vlado and Hadžiomerović, Edina and Hruškar, Mirjana and Hrušková, Marie and Ištvanić, Tea and Ivić, Marko and Izsó, Eszter and Jablonskyte-Rasce, Danute and Jambrec, Dubravka and Janaviciene, Sigita and Jovanov, Pavle and Jukić, Marko and Karklina, Daina and Karnaš, Maja and Keriene, Ilona and Klava, Dace and Koceva Komlenić, Daliborka and Kolak, Paola and Kozłowicz, Katarzyna and Kronberga, Arta and Krpan, Marina and Krstanović, Vinko and Krulj, Jelena and Krzysiak, Zbigniew and Kunić, Tihana and Lalić, Alojzije and Lukinac, Jasmina and Mandić, Anamarija and Mankeviciene, Audrone and Marić, Sonja and Maričić, Nikola and Mastanjević, Krešimir and Mastanjević, Kristina and Miličević, Dijana and Mujdanović, Selma and Mujkić, Nedreta and Nedeljković, Nataša and Novotni, Dubravka and Pavičić, Josipa and Pérez-Coll, Cristina and Pestorić, Mladenka and Petrčić, Kristina and Petrović, Sonja and Plavšić, Dragana and Polimac, Mirjana and Psodorov, Đorđe and Rakcejeva, Tatjana and Réka, Juhasz and Rumbak, Ivana and Ružić, Ivan and Sakač, Marijana and Sakač, Nikola and Salgó, Andras and Sęczyk, Łukasz and Selmić, Maida and Sfara, Valeria and Šarić, Ljubiša and Šimić, Gordana and Šimurina, Olivera and Skudra, Liga and Slačanac, Vedran and Straumite, Evita and Strelec, Ivica and Švec, Ivan and Świeca, Michal and Tudor, Petra and Vacek, Kristina and Vecstaudza, Agnese and Velić, Natalija and Voučko, Bojana and Vrana Špoljarić, Ivna and Vukobratović, Marija and Zagorska, Jelena and Živoder, Dubravka}}, title = {{Flour - Bread '15 : Proceedings of the 8th International Congress Flour - Bread '15}}, } @inproceedings{ptfos:1745, author = {{Krstanović, Vinko and Mastanjević, Krešimir and Velić, Natalija and Slačanac, Vedran and Vacek, Kristina and Gagula, Goran and Mastanjević, Kristina}}, title = {{Influence of malting procedure on the quality of hulless barley malt}}, } @mastersthesis{ptfos:677, author = {{Alivojvodić, Sara}}, title = {{Autohtoni mesni proizvodi Slavonije i Baranje}}, } @mastersthesis{ptfos:176, author = {{Vidaković, Kristina}}, title = {{Kriprotektorsko djelovanje ß-glukana na miofibrilarne proteine goveđeg mesa}}, } @mastersthesis{ptfos:178, author = {{Friščić, Stjepan}}, title = {{Kriprotektorsko djelovanje ß-glukana na miofibrilarne proteine pilećeg surimija}}, } @mastersthesis{ptfos:164, author = {{Mišlov, Martina}}, title = {{Kemijski sastav i svojstva kuhanog sira s područja Slavonije}}, } @mastersthesis{ptfos:137, author = {{Došen, Marija}}, title = {{Utjecaj primjene različitih temperatura na proces fermentacije Slavonskog kulena}}, } @mastersthesis{ptfos:24, author = {{Kušurin, Iva}}, title = {{Tehnologija proizvodnje dalmatinskog pršuta}}, } @mastersthesis{ptfos:128, author = {{Martinov, Davor}}, title = {{Utjecaj postupka slađenja pšenice na veličinu i strukturu gubitaka suhe tvari slada}}, } @mastersthesis{ptfos:131, author = {{Ćosić, Katarina}}, title = {{Utjecaj dodatka autohtone bakterijske starter kulture na kvalitetu Slavonskog kulena}}, } @mastersthesis{ptfos:95, author = {{Šakić, Ivan}}, title = {{Utjecaj dodatka različitih šećera na proces fermentacije Slavonskog kulena}}, } @book{ptfos:2098, author = {{Altamirano-Fortoul, Rossana and Avdić, Gordan and Al-Dmoor, Hanee M. and Babić, Jurislav and Balaž, Davor and Balestra, Federica and Banjac, Vojislav and Banjari, Ines and Bartkiene, Elena and Beganović, I. and Bituh, Martina and Błaszczak, Wioletta and Bodroža-Solarov, Marija and Bosiljkov, Tomislav and Brnčić, Mladen and Budžaki, Sandra and Calviño, Adelina and Cizeikiene, Dalia and Colić Barić, Irena and Cvetković, Biljana and Čačić, Frane and Čukelj, Nikolina and Ćatović, Adnan and Ćurić, Duška and Dapčević Hadnađev, Tamara and Demin, Mirjana and Dimić, Gordana and Divković, Ivana and Dokić, Ljubica and Drezner, Georg and Dujmić, Filip and Dukić, Branimir and Dukić, Stojanka and Dura, Angela. and Dvojković, Krešimir and Filipčev, Bojana and Fišteš, Aleksandar and Fontana, Vedrana and Gadanec, Martina and Garzón, Raquel and Gianotti, Andrea and Grbić, Jasna and Habschied, Kristina and Hassan, Chek Zaini and Horvat, Daniela and Hrušková, Marie and Ismail, S. and Jamal, A. F. and Jambrec, Dubravka and Jovanov, Pavle and Jukić, Marko and Juodeikiene, Grazina and Jurković, Martina and Jurković, Zorica and Juul, Nils and Kal-Kausar, Mohd Amin and Karnaš, Maja and Keleković, Snježana and Kenjerić, Daniela and Keser, Irena and Klupsaite, Dovile and Koceva Komlenić, Daliborka and Kosović, Indira and Kovačević, Dragan and Kramarić, Matija and Krešić, Greta and Krstanović, Vinko and Krstonošić, Veljko and Kuleš, Anđa and Lončarević, Ivana and Lukinac, Jasmina and Lutrov, Kristina and Maksimović, Jovana and Mandić, Anamarija and Mandić, Milena Lela and Mankeviciene, Audrone and Marijanović-Vincetić, Dubravka and Mastanjević, Krešimir and Mastilović, Jasna and Mehić, D. and Mesarić, Josip and Meuser, F. and Miličević, Dijana and Milovanović, Ivan and Mišan, Aleksandra and Moslavac, Tihomir and Mrduljaš, Nikolina and Nedeljković, Nataša and Nikolić, Ivana and Nježić, Zvonko and Nosić, Tonka and Novotni, Dubravka and Pajin, Biljana and Panjkota Krbavčić, Ines and Pestorić, Mladenka and Pichler, Anita and Pinnavaia, Gian Gaetano and Plavšić, Dragana and Pojić, Milica and Pozderović, Andrija and Psodorov, Dragan and Psodorov, Đorđe and Ramli, K. and Ranilović, Jasmina and Regušić, Lidija and Rosell, Cristina Molina and Rumbak, Ivana and Rumora Samarin, Ivana and Sakač, Marijana and Sakač, Nikola and Selimović, Amel and Semaskiene, Roma and Slačanac, Vedran and Smerdel, Bojana and Sokolić-Mihalak, Darja and Sudar, Rezica and Suproniene, Skaidre and Suzila, I. and Šarić, Ljubiša and Šarkanj, Bojan and Šereš, Zita and Šimurina, Olivera and Šoronja Simović, Dragana and Šubarić, Drago and Šušnić, Saša and Švec, Ivan and Taneyo Saa, Danielle and Tišma, Marina and Torbica, Aleksandra and Ugarčić, Žaneta and Varga, Ana and Vidmantiene, Daiva. and Višekruna, I. and Vrana Špoljarić, Ivna and Vukić, Milan and Zavariz de Miranda, Martha and Zmaić, Krunoslav and Živković, Jasmina and Žižić, Vesna}}, title = {{Flour - Bread '13 : Proceedings of the 7th International Congress Flour - Bread '13 and 9th Croatian Congress of Cereal Technologists}}, } @inproceedings{ptfos:2140, author = {{Mastanjević, Krešimir and Jukić, Marko and Ugarčić, Žaneta and Kovačević, Dragan and Kosović, Indira and Koceva Komlenić, Daliborka and Kuleš, Anđa and Keleković, Snježana}}, title = {{Use of maize, soy and rice breadcrumbs in the formulation of the gluten free meatballs}}, } @mastersthesis{ptfos:382, author = {{Koić, Ivana}}, title = {{Odnos koncentracija selena u kozjem mesu prema razinama u iznutricama i mlijeku}}, } @mastersthesis{ptfos:508, author = {{Gagula, Goran}}, title = {{Utjecaj promjene procesnih parametara tijekom slađenja na topljivost proteina pšenice}}, } @phdthesis{ptfos:917, author = {{Mastanjević, Krešimir}}, title = {{Određivanje krioprotektorske djelotvornosti trehaloze na različite uzorke mesa}}, }