@mastersthesis{ptfos:2837, author = {{Štimac, Alen}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog makovog ulja ozime sorte Oz}}, } @mastersthesis{ptfos:2839, author = {{Juričić, Josip}}, title = {{Karakteristike vinskog destilata od sorte grožđa graševina iz vinogorja Kutjevo}}, } @mastersthesis{ptfos:2783, author = {{Spajić, Laura}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog konopljinog ulja i otpornost istoimenih genotipova konoplje (Cannabis sativa L.) na neutralni i bazični solni stres}}, } @mastersthesis{vevu:1602, author = {{Soldo, Goran}}, title = {{KAVA KAO TRGOVAČKA ROBA - VRSTE, UVJETI ČUVANJA I PRODAJE}}, } @mastersthesis{ptfos:2781, author = {{Duvnjak, Ivana}}, title = {{Stabilizacija ekstra djevičanskog maslinovog ulja sorte Istarska bjelica i Coratina}}, } @mastersthesis{ptfos:2777, author = {{Nikolić, Tihana}}, title = {{Reološke karakteristike sladoledne smjese s dodatkom kurkume i crnog papra}}, } @mastersthesis{ptfos:2775, author = {{Hodak, Gabriela}}, title = {{Utjecaj antioksidansa na oksidacijsku stabilnost ekstra djevičanskog maslinovog ulja sorte Arbeqina, Picual i Royal iz Španjolske}}, } @mastersthesis{ptfos:2757, author = {{Dragoje, Monika}}, title = {{Pridržavanje bezglutenske prehrane u oboljelih od celijakije}}, } @mastersthesis{ptfos:2748, author = {{Puškadija, Izabela}}, title = {{Utjecaj dodatka pogače industrijske konoplje na fizikalno-kemijska svojstva sladoleda}}, } @mastersthesis{ptfos:2736, author = {{Došlić, Matea}}, title = {{Dijabetička dijeta i kontrola dijabetesa tipa 1 u djece}}, } @mastersthesis{ptfos:2772, author = {{Pek, Valentina}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog bademovog ulja i stabilizacija s antioksidansima}}, } @mastersthesis{ptfos:2735, author = {{Periša, Nikolina}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog ulja kajsije i stabilizacija s antioksidansima}}, } @mastersthesis{ptfos:2734, author = {{Tuba, Elena}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog lješnjakovog ulja sorte Trabizone}}, } @mastersthesis{ptfos:2737, author = {{Ripić, Andreja}}, title = {{Utjecaj frekvencije elektromotora, temperature glave preše i nastavka za izlaz pogače tijekom prešanja sjemenke lana na iskorištenje ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2719, author = {{Tisai, Patricija}}, title = {{Utjecaj dodatka kore mandarine na svojstva kakaovih krem-proizvoda}}, } @mastersthesis{ptfos:2716, author = {{Biondić, Helena}}, title = {{Utjecaj dodatka pivskog tropa na zdravstvenu ispravnost i senzorska svojstva kuhanih kobasica}}, } @mastersthesis{ptfos:2705, author = {{Barišić, Ana}}, title = {{Proizvodnja i karakterizacija pića na bazi sladovine s dodatkom soka ananasa}}, } @mastersthesis{vevu:1508, author = {{Spahić, Jasmina}}, title = {{JAKA ALKOHOLNA PIĆA KAO TRGOVAČKA ROBA}}, } @mastersthesis{vevu:1516, author = {{Tilhof, Luka}}, title = {{MLIJEKO KAO TRGOVAČKA ROBA}}, } @mastersthesis{vevu:1498, author = {{Pejić, Ivan}}, title = {{PIVO KAO TRGOVAČKA ROBA}}, } @mastersthesis{ptfos:2682, author = {{Mićanović, Dragana}}, title = {{Utjecaj kave na zdravlje ljudi}}, } @mastersthesis{ptfos:2678, author = {{Fabro, Anamarija}}, title = {{Proizvodnja i svojstva acetiliranih škrobova}}, } @mastersthesis{vevu:1468, author = {{Roguljić, Marija}}, title = {{MED KAO TRGOVAČKA ROBA}}, } @mastersthesis{vevu:1479, author = {{Kusturić, Helena}}, title = {{SNACK PROIZVODI OD KRUMPIRA KAO TRGOVAČKA ROBA NA PRIMJERU TVORNICE KANAAN d.o.o. - PROIZVODNJA, VRSTE, SKLADIŠTENJE I PRODAJA}}, } @mastersthesis{ptfos:2640, author = {{Barić, Ivona}}, title = {{Utjecaj dodatka pivskog tropa na fizikalno-kemijska svojstva kuhanih kobasica}}, } @mastersthesis{ptfos:2634, author = {{Prološčić, Emilija}}, title = {{Proizvodnja i svojstva škrobnih citrata}}, } @phdthesis{ptfos:2642, author = {{Cvetković, Tanja}}, title = {{Dobivanje i karakterizacija ulja sjemenki hrvatskih sorti paprike Capsicum annuum l. te njegova primjena u prehrambenoj industriji i gastronomiji}}, } @mastersthesis{ptfos:2625, author = {{Šakić, Katarina}}, title = {{Svojstva pasti i gelova škrobova različitih sorti krumpira}}, } @mastersthesis{ptfos:2616, author = {{Konjarik, Tomislav}}, title = {{Utjecaj hrastovog drveta na aromatski profil vinskog destilata od sorte grožđa graševina}}, } @mastersthesis{ptfos:2586, author = {{Petrić, Josip}}, title = {{Utjecaj vrste pužnice i parametara prešanja sjemenke konoplje sorte Santhica 70 na iskorištenje ulja i stabilizacija s antioksidansima i sinergistima}}, } @mastersthesis{vevu:1436, author = {{Bektić, Elvir}}, title = {{SNACK PROIZVODI KAO TRGOVAČKA ROBA - VRSTE, UVJETI ČUVANJA I PRODAJE}}, } @mastersthesis{ptfos:2558, author = {{Budoš, Leona}}, title = {{Nusproizvodi prerade kave}}, } @mastersthesis{ptfos:2455, author = {{Slobođan, Matea}}, title = {{Reološke karakteristike salatne majoneze s dodatkom kaše jabuke}}, } @mastersthesis{ptfos:2464, author = {{Peričić, Vanessa Ivana}}, title = {{Usporedba statusa uhranjenosti djece u 1. i 3. razredu osnovne škole}}, } @mastersthesis{ptfos:2459, author = {{Peričić, Vanessa Ivana}}, title = {{Usporedba statusa uhranjenosti djece u 1. i 3. razredu osnovne škole}}, } @mastersthesis{ptfos:2492, author = {{Širić, Franjo}}, title = {{Utjecaj hrastovog drveta na kvalitetu rakije od jabuka}}, } @mastersthesis{ptfos:2466, author = {{Zmaić, Valentina}}, title = {{Izolacija i karakterizacija škroba iz različitih sorti krumpira}}, } @mastersthesis{ptfos:2469, author = {{Lamešić, Sandra}}, title = {{Primjena različitih vrsta karboksimetil celuloze na svojstva instant kakao napitaka s dodanom kakaovom ljuskom}}, } @mastersthesis{ptfos:2471, author = {{Dragičević, Marina}}, title = {{Svojstva tamnih čokolada proizvedenih s dodatkom liofiliziranog meda}}, } @mastersthesis{ptfos:2495, author = {{Geber, Kristina}}, title = {{Potencijal komercijalnih sorti jabuka ubranih 2021. godine za proizvodnju soka jabuke sa smanjenim udjelom patulina}}, } @mastersthesis{ptfos:2387, author = {{Jelić, Lora}}, title = {{Utjecaj dodatka antioksidansa na održivost mješavine konopljinog i suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2372, author = {{Gavran, Sunčana}}, title = {{Potencijal tradicionalnih sorti jabuka ubranih 2021. godine za proizvodnju soka jabuke sa smanjenim udjelom patulina}}, } @phdthesis{ptfos:2364, author = {{Barišić, Veronika}}, title = {{Utjecaj tretmana visokonaponskim električnim pražnjenjem na svojstva kakaove ljuske}}, } @book{ptfos:2367, author = {{Alibabić, Vildana and Bektašević, Mejra and Bevanda, Ivona and Blajić, Marko and Buneta, Anamarija and Ćorić, Nevena and Dedić, Samira and Djukić Koroljević, Zrinka and Drezner, Georg and Dujmić, Elena and Dvojković, Krešimir and Džaferović, Aida and Ergović Ravančić, Maja and Habuda-Stanić, Mirna and Hadžić, Nermina and Horvat, Daniela and Islamčevič Razboršek, Maša and Ivković, Jakov and Ižaković, Maja and Jelić, Petra and Jukić, Huska and Juras, Josip and Jurić, Anita and Karlović, Andrea and Kovačević Babić, Marija and Krešić, Greta and Krištofić, Branimir and Liović, Nikolina and Lončarić, Dina and Lovrić, Boris and Marček, Tihana and Novosel, Fides and Obradović, Valentina and Oraščanin, Melisa and Pandža, Nevena and Pavičić, Ivana and Pavlović, Hrvoje and Pečet, Andrej and Perić, Porin and Pleadin, Jelka and Primorac, Josipa and Simonič, Marjana and Sorić, Tamara and Šertović, Edina and Viljevac Vuletić, Marija and Vranešić Bender, Darija and Vukoja, Ivan and Zmijanović, Ivan}}, title = {{Hranom do zdravlja : zbornik radova s 13. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa}}, } @phdthesis{ptfos:2490, author = {{Kajić, Nikolina}}, title = {{Utjecaj ekstruzije na biodostupnost selena i cinka u ekstrudiranim proizvodima s dodatkom agrofortificirane pšenice}}, } @mastersthesis{ptfos:2330, author = {{Pavličević, Katarina}}, title = {{Utjecaj dodatka različitih emulgatora na svojstva krem-namaza smanjene kalorijske vrijednosti}}, } @mastersthesis{ptfos:2329, author = {{Bagarić, Eva}}, title = {{Utjecaj parametara prešanja sjemenki crnog kima pužnom prešom na prinos i kvalitetu ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2297, author = {{Rakijašić, Viktorija}}, title = {{Utjecaj tipa pužne osovine i parametara prešanja sjemenke maka pužnom prešom na prinos i kvalitetu ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2300, author = {{Franjić, Monika}}, title = {{Utjecaj tipa pužne osovine i parametara prešanja sjemenke suncokreta sorte NK Neoma pužnom prešom na prinos i kvalitetu ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2295, author = {{Jureta, Dajana}}, title = {{Utjecaj vrste pužnice i procesnih parametara prešanja na iskorištenje bučinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2316, author = {{Vilić, Ružica}}, title = {{Otpornosti tradicionalnih hrvatskih sorti jabuka na kontaminaciju s plijesni Penicillium expansum i patulinom tijekom skladištenja}}, } @mastersthesis{ptfos:2245, author = {{Patljak, Mićo}}, title = {{Mogućnost proizvodnje vinskog destilata od sorte grožđa syrah}}, } @mastersthesis{ptfos:2224, author = {{Kovačić, Azra}}, title = {{Utjecaj promjene procesnih parametara na razgradnju ß-glukana tijekom slađenja golozrnog ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:2207, author = {{Barić, Ivona}}, title = {{Modifikacija škroba nekonvencionalnim tehnikama}}, } @mastersthesis{ptfos:2205, author = {{Sundać, Laura}}, title = {{Melasa kao nusproizvod u proizvodnji šećera}}, } @mastersthesis{ptfos:2193, author = {{Botunac, Marija}}, title = {{Utjecaj dodatka kokosove i palmine masti na svojstva krem-namaza bez šećera}}, } @mastersthesis{ptfos:2199, author = {{Čančarević, Katarina}}, title = {{Proizvodnja škroba iz krumpira}}, } @mastersthesis{ptfos:2194, author = {{Tešanov, Ena}}, title = {{Fizikalne metode modifikacije škroba}}, } @mastersthesis{ptfos:2191, author = {{Mijić, Ines}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog ulja podlanka (Camelina sativa L.)}}, } @mastersthesis{ptfos:2190, author = {{Mandura, Diana}}, title = {{Utjecaj hladnog prešanja sjemenke lana na proizvodnju ulja i stabilizacija ulja antioksidansima}}, } @mastersthesis{ptfos:2185, author = {{Bogadi, Dora}}, title = {{Ekstrakcija fenolnih spojeva iz kora mandarine primjenom visokonaponskog električnog pražnjenja}}, } @mastersthesis{ptfos:2179, author = {{Blažević, Ante}}, title = {{Mogućnost proizvodnje vinskog destilata od sorte grožđa cabernet sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2171, author = {{Pukec, Andrija}}, title = {{Utjecaj dodatka kazeina na svojstva nutritivno poboljšanih krem-namaza}}, } @mastersthesis{ptfos:2167, author = {{Lukanec, Ena}}, title = {{Primjena tropa aronije u proizvodnji ekstrudiranih snack proizvoda}}, } @mastersthesis{ptfos:2166, author = {{Šimunović, Sara}}, title = {{Svojstva kukuruznih ekstrudata s dodatkom pirovih posija}}, } @mastersthesis{ptfos:2155, author = {{Tomljenović, Stjepana}}, title = {{Utjecaj dodatka antioksidansa na održivost ulja sikavice}}, } @book{ptfos:2594, title = {{Hranom do zdravlja : knjiga sažetaka s 13. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa}}, } @mastersthesis{ptfos:2134, author = {{Tomas, Marin}}, title = {{Znanja o važnosti prehrane za sportsku izvedbu polaznika teretana i osobnih trenera}}, } @mastersthesis{ptfos:2093, author = {{Milošević, Ines}}, title = {{Utjecaj dodatka kakaove ljuske na svojstva mliječne čokolade}}, } @mastersthesis{ptfos:2075, author = {{Čop, Marija}}, title = {{Utjecaj parametara hladnog prešanja sjemenke crnog kima na proizvodnju ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2074, author = {{Jurić, Andreas}}, title = {{Utjecaj vrste pužnice i procesnih parametara prešanja na iskorištenje ulja sikavice}}, } @mastersthesis{ptfos:2130, author = {{Mutić, Jelena}}, title = {{Stabilizacija pileće masti sa antioksidansima}}, } @mastersthesis{ptfos:2128, author = {{Tot, Nikolina}}, title = {{Stabilizacija hladno prešanog ulja kukuruzne klice}}, } @mastersthesis{ptfos:2129, author = {{Miličević, Nikolina}}, title = {{Utjecaj parametara hladnog prešanja sjemenke noćurka na proizvodnju ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2042, author = {{Juričić, Josip}}, title = {{Izluženi repini rezanci kao nusproizvod u proizvodnji šećera}}, } @mastersthesis{ptfos:2119, author = {{Radman, Ivana}}, title = {{Razvoj elektroanalitičke metode cikličke voltametrije za karakterizaciju kafeina u uzorcima dodatka prehrani}}, } @mastersthesis{ptfos:2122, author = {{Furundžija, Stjepan}}, title = {{Stabilizacija ulja sikavice s prirodnim i sintetskim antioksidansima}}, } @mastersthesis{ptfos:2125, author = {{Antunović, Martina}}, title = {{Utjecaj nanočestica fulerenola na sekundarni metabolizam plijesni Aspergillus flavus tijekom uzgoja uz izloženost VIS svjetlu}}, } @mastersthesis{ptfos:2112, author = {{Gotal, Ana-Marija}}, title = {{Ekstrakcija bioaktivnih komponenti iz duhanskog otpada primjenom pulsirajućeg električnog polja}}, } @mastersthesis{ptfos:2114, author = {{Bilandžija, Tena}}, title = {{Karakterizacija kafeina u uzorcima dodatka prehrani primjenom pravokutnovalne voltametrije}}, } @mastersthesis{ptfos:2113, author = {{Guberac, Marija}}, title = {{Primjena elektrokemijske tehnike diferencijalne impulsne voltametrije na karakterizaciju kafeina iz uzorka dodatka prehrani}}, } @mastersthesis{ptfos:2110, author = {{Gudelj, Veronika}}, title = {{Utjecaj dodatka kakaove ljuske na sastav i udio bioaktivnih komponenti u čokoladi}}, } @mastersthesis{ptfos:2027, author = {{Tremski, Marija}}, title = {{Polifenolne tvari u kakaovu zrnu i čokoladi}}, } @mastersthesis{ptfos:2090, author = {{Jurić, Ivana}}, title = {{Utjecaj količine kuglica na svojstva tamnih i mliječnih čokolada proizvedenih u kugličnom mlinu}}, } @mastersthesis{ptfos:2103, author = {{Herceg (rođ. Harmadi), Kristina}}, title = {{Utjecaj visokonaponskog električnog pražnjenja i pulsirajućeg električnog polja na acetiliranje nativnog krumpirovog škroba}}, } @mastersthesis{ptfos:2091, author = {{Jurkić, Marijana}}, title = {{Utjecaj vremena miješanja na svojstva tamnih i mliječnih čokolada proizvedenih u kugličnom mlinu}}, } @mastersthesis{ptfos:2007, author = {{Šakić, Katarina}}, title = {{Intenzivna sladila}}, } @mastersthesis{ptfos:1997, author = {{Zmaić, Valentina}}, title = {{Rezistentni škrob - uvjeti stvaranja i njegova primjena}}, } @mastersthesis{ptfos:1996, author = {{Benc, Danijela}}, title = {{Zamjenske masti u proizvodnji čokolade}}, } @mastersthesis{ptfos:2071, author = {{Dundović, Silvija}}, title = {{Utjecaj dodatka antioksidansa na održivost ulja noćurka}}, } @mastersthesis{ptfos:1976, author = {{Bobovec, Josipa}}, title = {{Proizvodnja, kemijski sastav i zdravstveni učinci oolong čaja}}, } @mastersthesis{ptfos:1971, author = {{Trgovac, Mirela}}, title = {{Razvoj čokolade s jakim alkoholnim punjenjem}}, } @mastersthesis{ptfos:1956, author = {{Fišer, Dorotea}}, title = {{Sastav masnih kiselina različitih vrsta čokolada određen metodom plinske kromatografije}}, } @mastersthesis{ptfos:1949, author = {{Jelinić, Josip}}, title = {{Primjena novih tehnologija za ekstrakciju polifenola iz komine borovnice}}, } @mastersthesis{ptfos:1948, author = {{Vincek, Ivana}}, title = {{Utjecaj dodatka kakaove ljuske na svojstva tamne čokolade}}, } @mastersthesis{ptfos:1945, author = {{Šnjarić, Ela}}, title = {{Utjecaj parametara hladnog prešanja sjemenke sikavice na proizvodnju ulja}}, } @phdthesis{ptfos:1984, author = {{Grgić, Ivanka}}, title = {{Primjena visokonaponskog električnog pražnjenja i kemijskih postupaka pri modificiranju škrobova}}, } @book{ptfos:1934, author = {{Ačko, Metka and Bačić, Valentina and Birkić, Draženka and Blažić, Marijana and Budžaki, Sandra and Buratović, Andrea and Čukelj Mustač, Nikolina and Ćurić, Duška and Drakula, Saša and Filipčev, Bojana and Grilec, Ivona and Habuš, Matea and Halmi, Lahorka and Harasym, Joanna and Hofmanová, Taťána and Hrušková, Marie and Ivanuša, Mario and Jovanović, Kristina and Kaim, Urszula and Kapačinskaitė, Rasa and Knežević, Nada and Kralj, Elizabeta and Leko, Jozo and Leko, Tomislav and Matijević, Bojan and Mavar, Mladen and Novotni, Dubravka and Orkusz, Agnieszka and Oros, Damir and Palfi, Marina and Panjkota Krbavčić, Ines and Predrijevac, Krešimir and Radoš, Kristina and Rujevčan, Davorka and Rumbak, Ivana and Rumora Samarin, Ivana and Samodol, Ana and Saric, Goran and Selaković, Anastasija and Severović, Kornelija and Sorić, Tamara and Starčević, Antonio and Šereš, Zita and Šimurina, Olivera and Šoronja-Simović, Dragana and Švec, Ivan and Tašner, Lidija and Viszmeg, Jožef and Voučko, Bojana and Zahorec, Jana and Žučko, Jurica}}, title = {{Flour - Bread '19 : Proceedings of the 10th International Congress Flour - Bread '19 and 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno - Kruh '19}}, } @mastersthesis{ptfos:1899, author = {{Čorluka, Sarah}}, title = {{Utjecaj frekvencije regulatora okretaja elektromotora i antioksidansa na iskorištenje i održivost konopljinog ulja sorte Finola}}, } @mastersthesis{ptfos:1890, author = {{Pleško, Matea}}, title = {{Utjecaj nastavka za izlaz pogače i temperature glave preše na iskorištenje konopljinog ulja sorte Finola}}, } @mastersthesis{ptfos:1881, author = {{Grgić, Jovana}}, title = {{Ekstrakcija bioaktivnih komponenti iz duhanskog otpada primjenom visokonaponskog električnog pražnjenja}}, } @mastersthesis{ptfos:1898, author = {{Crkvenac, Maja}}, title = {{Ispitivanje otpornosti tradicionalnih sorti jabuka na zarazu s plijesni Penicillium expansum}}, } @mastersthesis{ptfos:1858, author = {{Tokić, Mirna}}, title = {{Utjecaj antioksidansa i sinergista na održivost konopljinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1857, author = {{Radanović, Tamara}}, title = {{Utjecaj antioksidansa na održivost ulja smeđeg lana}}, } @mastersthesis{ptfos:1903, author = {{Subotić, Marina}}, title = {{Utjecaj hladnog prešanja sjemenki šafranike pužnom prešom na iskorištenje ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1843, author = {{Lacković, Mario}}, title = {{Karakterizacija klorogenskih kiselina iz mljevenih kava primjenom pravokutnovalne voltametrije}}, } @mastersthesis{ptfos:1809, author = {{Anić, Ivana}}, title = {{Utjecaj dodatka kakao maslac ekvivalenata na svojstva tamne i mliječne čokolade}}, } @mastersthesis{ptfos:1816, author = {{Romić, Mirjana}}, title = {{Utjecaj vlažnosti zamjesa na svojstva ekstrudiranih brašna različitih sorti kukuruza}}, } @mastersthesis{ptfos:1818, author = {{Katić, Luka}}, title = {{Razvrstavanje krušnog brašna prema zahtjevima prerađivača primjenom statističkih metoda}}, } @mastersthesis{ptfos:1800, author = {{Debeljak, Natalija}}, title = {{Primjena sladila u proizvodnji čokolade}}, } @mastersthesis{ptfos:1789, author = {{Jurašinović, Marijana}}, title = {{Utjecaj različitih emulgatora na svojstva tamne i mliječne čokolade}}, } @mastersthesis{ptfos:1777, author = {{Lukanec, Ena}}, title = {{Senzorska analiza kvalitete kave}}, } @mastersthesis{ptfos:1779, author = {{Bionda, Helena}}, title = {{Proizvodnja, kemijski sastav i zdravstveni učinci crnog čaja}}, } @mastersthesis{ptfos:1714, author = {{Vrdoljak, Martina}}, title = {{Utjecaj kondicioniranja, ljuske suncokreta i antioksidanasa na proizvodnju i oksidacijsku stabilnost ulja kikirikija}}, } @mastersthesis{ptfos:1761, author = {{Jurić, Marijana}}, title = {{Karakterizacija klorogenskih kiselina iz instant kava primjenom diferencijalne pulsne voltametrije}}, } @mastersthesis{ptfos:1622, author = {{Petrić, Sofija}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija lješnjakovog ulja s prirodnim i sintetskim antioksidansima}}, } @inproceedings{ptfos:1935, author = {{Budžaki, Sandra and Leko, Jozo and Predrijevac, Krešimir and Leko, Tomislav and Viszmeg, Jožef and Jovanović, Kristina}}, title = {{The innovative solutions and the development of a low-energy air dryer}}, } @mastersthesis{ptfos:1611, author = {{Cindrić, Korana}}, title = {{Utjecaj antioksidanasa na stabilizaciju mješavine lješnjakovog ulja i ulja koštice grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:1516, author = {{Tkalec, Ivana}}, title = {{Svojstva kukuruznog škroba modificiranog pri različitim temperaturnim profilima ekstruzije}}, } @mastersthesis{ptfos:1517, author = {{Kovačić, Marija}}, title = {{Utjecaj antioksidanasa na stabilizaciju mješavine lješnjakovog ulja i lanenog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1514, author = {{Stojanović, Filip}}, title = {{Primjena kemometrijskih metoda za razvrstavanje namjenskog brašna prema zahtjevima prerađivača}}, } @mastersthesis{ptfos:1510, author = {{Mandić, Ivo}}, title = {{Karakterizacija klorogenskih kiselina iz kave primjenom protočne stripping kronopotenciometrije}}, } @book{ptfos:2596, title = {{Flour - Bread '19 : Book of Abstracts 10th International Congress Flour - Bread '19 and 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno - Kruh '19}}, } @book{ptfos:2593, title = {{Hranom do zdravlja : knjiga sažetaka s 12. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa}}, } @book{vup:2193, author = {{Mrgan, Ana}}, title = {{Hrvatski autohtoni prehrambeni proizvodi : interna skripta}}, } @book{ptfos:2152, author = {{Andrejaš, Martina and Anđić, Martina and Avdić, Gordan and Barbaro, Tea and Bašić, Anita and Budim, Barbara and Buhin Šturlić, Zrinka and Cvetnić, Matija and Čelan, Antonija and Čikanović, Dora and Čizmić, Bruno and Ćehajić, Adnan and Ćosić, Jasenka and Ćosić, Marija and Domanovac, Tomislav and Dragović-Uzelac, Verica and Dvojković, Karolina and Đikić, Domagoj and Fabijančić, Irena and Findrik Blažević, Zvjezdana and Frančić, Tajana and Grgas, Dijana and Hardi, Matija and Iličković, Zoran and Jakobek, Lidija and Jakovljević, Ivana and Jašić, Midhat and Jozinović, Stjepan and Jukić, Marija and Jukić, Slavica and Knežević, Nada and Kojić, Nebojša and Kolar, Ivan and Kovačević, Antonija and Kristek, Kristina and Kučić Grgić, Dajana and Kuzmanić, Nenad and Landeka Dragičević, Tibela and Landeka Jurčević, Irena and Leko, Josip and Leskovac, Mirela and Lovrinčić, Ema and Lučić Blagojević, Sanja and Lukić, Barbara and Marković, Neven and Martini, Marta and Matić, Petra and Mihaljević, Ana and Miklečić, Josip and Mikulić, Boris and Miličević, Dijana and Miloloža, Martina and Miškić, Ana and Mitar, Anamarija and Muhamedbegović, Benjamin and Mutavdžija, Petra and Novak, Mateja and Ocelić Bulatović, Vesna and Oršolić, Davor and Palfi, Marina and Pavković, Nikolina and Pavlović Šijanović, Sanja and Pehnec, Gordana and Prlić Kardum, Jasna and Radman, Sanja and Sever Štruki, Zdravka and Stepanić, Višnja and Stipišić, Renato and Stojanović, Maja and Sudar, Martina and Svilović, Sandra and Šabić, Monika and Šipalo, Toni and Štefanac, Tea and Šubarić, Drago and Uzunović, Faik and Vrbić, Lucija and Vuković Domanovac, Marija and Žužul, Silva}}, title = {{Ružičkini dani : Međunarodni znanstveno-stručni skup 17. Ružičkini dani „Danas znanost - sutra industrija“ : zbornik radova}}, } @article{vup:1392, author = {{Moslavac, Tihomir and Jokić, Stela and Šubarić, Drago and Babić, Jurislav and Jozinović, Antun and Grgić, Štefica and Mrgan, Ana}}, title = {{Utjecaj dodatka antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost goveđeg loja}}, } @mastersthesis{ptfos:1502, author = {{Križić, Ivana}}, title = {{Profil bioaktivnih tvari kakaove ljuske i utjecaj obrade hladnom plazmom na njihov sastav i udio}}, } @phdthesis{ptfos:1507, author = {{Panak Balentić, Jelena}}, title = {{Primjena ekstruzije sa superkritičnim \(CO_{2}\) u razvoju nutritivno obogaćenih snack proizvoda}}, } @mastersthesis{ptfos:1442, author = {{Tušek, Ines}}, title = {{Primjena ekstruzije za modifikaciju visoko-amiloznog kukuruznog škroba}}, } @mastersthesis{ptfos:1444, author = {{Šušnjar, Petra}}, title = {{Svojstva škroba tapioke modificiranog postupkom ekstruzije}}, } @mastersthesis{ptfos:1403, author = {{Vrban, Dino}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog ulja šafranike}}, } @mastersthesis{ptfos:1390, author = {{Vuković, Damir}}, title = {{Termofizikalna svojstva kukuruznog škroba modificiranog plinskom plazmom te natrij sulfatom i natrij tripolifosfatom}}, } @mastersthesis{ptfos:1396, author = {{Galović, Maja}}, title = {{Utjecaj prešanja i ekstrakta kadulje na iskorištenje i oksidacijsku stabilnost ulja biljke Camelina sativa}}, } @mastersthesis{ptfos:1432, author = {{Maglica, Matea}}, title = {{Šećerni alkoholi (polioli)}}, } @mastersthesis{ptfos:1417, author = {{Bošnjak, Martina}}, title = {{Modificirani škrobovi i njihova primjena}}, } @mastersthesis{ptfos:1377, author = {{Ibrišimović, Martina}}, title = {{Utjecaj prešanja i ekstrakta kadulje, ekstrakta ružmarina, ekstrakta zelenog čaja na iskorištenje i oksidacijsku stabilnost lanenog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1376, author = {{Štefančić, Sara}}, title = {{Utjecaj prešanja i ekstrakta kadulje, ružmarina, zelenog čaja na iskorištenje i oksidacijsku stabilnost lješnjakovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1370, author = {{Blažević, Monika}}, title = {{Nusproizvodi prerade ploda kakaovca}}, } @mastersthesis{ptfos:1371, author = {{Marinić, Gabrijela}}, title = {{Bijeli čaj: Proizvodnja, kemijski sastav i zdravstveni učinci}}, } @mastersthesis{ptfos:1362, author = {{Barišić, Veronika}}, title = {{Fizikalna svojstva i udio ergot alkaloida u kukuruznim snack proizvodima s dodatkom raženih posija}}, } @book{ptfos:1532, author = {{Anguy, Yannick and ..., and Banjac, Maja and ...Bituh, Martina and Bucić-Kojić, Ana and Colić Barić, Irena and Čabarkapa, Ivana and ..., and Dugandžić, Sanja and Dukić, Branimir and Dukić, Stojanka and ..., and Hanžić, Ivona and ..., and Jager, Nina and ..., and Knežević, Nada and Koceva Komlenić, Daliborka and Komes, Draženka and ..., and Lalić, Alojzije and Lenart, Lidija and Majić, Goranka and ..., and Mandić, Anamarija and Matanić, Josipa and ..., and Oguić, Ana and Palfi, Marina and Panjkota Krbavčić, Ines and ..., and Planinić, Mirela and Podravac, Dijana and ..., and Rumbak, Ivana and Rumora Samarin, Ivana and Šatalić, Zvonimir and Šelo, Gordana and Šimić, Gordana and Šušak, Ana and ..., and Tišma, Marina and ..., }}, title = {{Flour - Bread : Proceedings of the 9th International Congress Flour - Bread '17 [and] 11th Croatian Congress of Cereal Technologists}}, } @book{ptfos:2592, title = {{Hranom do zdravlja : knjiga sažetaka s 11. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa}}, } @inproceedings{ptfos:1533, author = {{Podravac, Dijana and Jager, Nina and Lenart, Lidija}}, title = {{Microbiological quality analysis of organically grown oilseed products}}, } @inproceedings{ptfos:1537, author = {{Tišma, Marina and Šimić, Gordana and Lalić, Alojzije and Planinić, Mirela and Šelo, Gordana and Bucić-Kojić, Ana}}, title = {{Production and quality analysis of malt produced from hulless barley}}, } @inproceedings{ptfos:1568, author = {{Nakov, Gjore and Koceva Komlenić, Daliborka and Ivanova, Nastia and Damyanova, Stanka and Godjevargova, Tzonka and Šušak, Ana}}, title = {{Sensory analysis of biscuits from einkorn flour, barley flour, einkorn flakes and wheat flour in different proportions and different sugars}}, } @article{vup:1222, author = {{Obradović, Valentina and Babić, Jurislav and Jozinović, Antun and Ačkar, Đurđica and Panak Balentić, Jelena and Grec, Marijana and Šubarić, Drago}}, title = {{Textural and sensory characteristics of extruded snacks prepared from corn and carrot powder with ascorbic acid addition}}, } @mastersthesis{ptfos:1358, author = {{Bošnjaković, Zvonimir}}, title = {{Primjena kemometrijskih metoda i prediktivnih matematičkih modela u razvrstavanju i analizi sirovina}}, } @mastersthesis{ptfos:1200, author = {{Radeljić, Anđela}}, title = {{Utjecaj temperaturnog profila ekstruzije na svojstva pšeničnog i ječmenog brašna}}, } @mastersthesis{ptfos:1199, author = {{Mikulinjak, Mateja}}, title = {{Udio ergot alkaloida i fizikalna svojstva tjestenine s dodatkom raži}}, } @mastersthesis{ptfos:1198, author = {{Horvat, Andrea}}, title = {{Utjecaj ekstruzije na svojstva smjesa pšeničnog brašna i pivskog tropa}}, } @mastersthesis{ptfos:1176, author = {{Faletar, Ana}}, title = {{Fizikalna svojstva kukuruznih ekstrudata s dodatkom pogače buče proizvedenih superkritičnom \(CO_{2}\) ekstruzijom}}, } @mastersthesis{ptfos:1175, author = {{Majstorović, Tamara}}, title = {{Proizvodnja kukuruznih ekstrudata superkritičnom \(CO_{2}\) ekstruzijom s dodatkom odmašćene pogače industrijske konoplje}}, } @mastersthesis{ptfos:1173, author = {{Malenica, Josip}}, title = {{Utjecaj dodatka pogače lješnjaka na svojstva kukuruznih ekstrudata dobivenih superkritičnom \(CO_{2}\) ekstruzijom}}, } @inproceedings{ptfos:1698, author = {{Marček, Tihana and Viljevac Vuletić, Marija and Alivojvodić, Sara and Bakula, Ivan and Španić, Valentina}}, title = {{Antioxidative response of wheat genotypes under Fusarim spp. infestation}}, } @inproceedings{ptfos:1676, author = {{Jakobek, Lidija and Krivak, Petra and Medvidović Kosanović, Martina and Šter, Anamarija}}, title = {{Dihydrochalcones in old apple varieties from Croatia}}, } @book{ptfos:2595, title = {{Flour - Bread : Book of Abstracts 9th International Congress Flour - Bread '17 [and] 11th Croatian Congress of Cereal Technologists}}, } @inproceedings{ptfos:1693, author = {{Velić, Natalija and Pavlović, Hrvoje and Pavičić, Mirjana and Kezerle, Antonija}}, title = {{Obezbojenje sintetskih bojila na agarnim pločama odabranim gljivama}}, } @inproceedings{ptfos:1667, author = {{Klenkar, Jelena}}, title = {{Primjena antiretrovirusne terapije u liječenju infekcija uzrokovanih virusom HIV-om}}, } @book{ptfos:1662, author = {{Alivojvodić, Sara and Babić, Kristina and Bakula, Ivan and Balta, Vedran and Belščak-Cvitanović, Ana and Benković, Maja and Briški, Felicita and Brkić, Danijel and Brozinčević, Andrijana and Bukvić, Valerija and Bušić, Arijana and Cvetković, Želimira and Čoklica, Sunčica and Ćosić, Jasenka and Ćosić, Marija and Dobričević, Nadica and Domanovac, Tomislav and Dragović-Uzelac, Verica and Dundović, Marija and Duplančić, Marina and Durgo, Ksenija and Džalto, Stjepan and Đikić, Domagoj and Fabek, Sanja and Faraguna, Fabio and Franjić, Antonija and Fras Zemljič, Lidija and Fumić, Monika and Gajdoš Kljusurić, Jasenka and Galić, Ante and Glasovac, Zoran and Gomzi, Zoran and Gotovac, Branka and Grgas, Dijana and Halamić, Josip and Hubalek, Ivan and Jakelić, Marija and Jakobek, Lidija and Jozinović, Tomislav and Jukić, Ante and Jukić, Slavica and Jurina, Tamara and Jurinjak Tušek, Ana and Kaćunić, Antonija and Kantoci, Darko and Keppler, Julia and Kezerle, Antonija and Klenkar, Jelena and Komes, Draženka and Krivak, Petra and Krivičić, Denija and Kučić, Dajana and Kuzmanić, Nenad and Landeka Dragičević, Tibela and Landeka Jurčević, Irena and Leskovac, Mirela and Levanić, Davor and Lisičar, Marina and Marček, Tihana and Medvidović Kosanović, Martina and Meštrović, Ernest and Mihaljević-Herman, Vesna and Mihelič, Rok and Milosavljević, Nikola and Mitar, Anamarija and Mrčela, Ante and Mužina, Katarina and Nuić, Ivona and Palfi, Marina and Paradžik, Ivona and Paveli, Tanja and Pavičić, Mirjana and Pavlović, Hrvoje and Pecikozić, Đurđevka and Pedisić, Sandra and Peršić, Ana and Pišonić, Marina and Pitinac, Nada and Pliestić, Stjepan and Popijač, Vesna and Prlić Kardum, Jasna and Prodan, Morena and Puhač Bogadi, Nina and Radojčić Redovniković, Ivana and Ranilović, Jasmina and Rogošić, Marko and Rušić, Davor and Sabljić, Lea and Sander, Aleksandra and Simonič, Marjana and Steffen-Heins, Anja and Stojanović, Maja and Šabarić, Jasenka and Šabić, Monika and Šauperl, Olivera and Šic Žlabur, Jana and Šimić, Kristina and Širac, Tea and Šorša, Ajka and Španić, Valentina and Šter, Anamarija and Theismann, Eva Maria and Tomas, Srećko and Tomašić, Vesna and Trgo, Marina and Ugrina, Marin and Uršulin-Trstenjak, Natalija and Valinger, Davor and Velić, Natalija and Veljačić, Anamarija and Veljačić, Luči and Viljevac Vuletić, Marija and Voća, Sandra and Vojvodić, Aleksandra and Vujnović, Mirna and Vukić, Petra and Vukojević Medvidović, Nediljka and Vuković Domanovac, Marija and Zagajski Kučan, Kristina and Zelić, Bruno and Zorić, Zoran}}, title = {{Ružičkini dani : Međunarodni znanstveno-stručni skup 16. Ružičkini dani „Danas znanost - sutra industrija“ : zbornik radova}}, } @inproceedings{ptfos:1703, author = {{Tomas, Srećko and Jukić, Ante and Hubalek, Ivan}}, title = {{Vukovarac Nikola Pšenica i Nobelovac Ružička}}, } @mastersthesis{ptfos:1028, author = {{Jakobović, Ivana}}, title = {{Svojstva smjesa ječmenog brašna i tropa jabuke modificiranih postupkom ekstruzije}}, } @mastersthesis{ptfos:415, author = {{Vrdoljak, Anđela}}, title = {{Utjecaj dodatka kakao ljuske na svojstva kukuruznih ekstrudata}}, } @mastersthesis{ptfos:158, author = {{Grgić, Ilija}}, title = {{Korelacija reoloških svojstava ječma i kvalitete slada}}, } @phdthesis{ptfos:647, author = {{Jozinović, Antun}}, title = {{Svojstva kukuruznih snack proizvoda obogaćenih s nusproizvodima prehrambene industrije}}, } @mastersthesis{ptfos:165, author = {{Slišković, Sanja}}, title = {{Svojstva ekstrudata na bazi kukuruzne krupice s dodatkom izluženih repinih rezanaca}}, } @mastersthesis{ptfos:163, author = {{Zečević, Antonio}}, title = {{Svojstva kukuruznih ekstrudata s dodatkom pivskog tropa}}, } @article{vup:1223, author = {{Obradović, Valentina and Babić, Jurislav and Šubarić, Drago and Jozinović, Antun and Ačkar, Đurđica}}, title = {{Physico-chemical Properties of Corn Extrudates Enriched with Tomato Powder and Ascorbic Acid}}, } @article{vup:1224, author = {{Obradović, Valentina and Babić, Jurislav and Šubarić, Drago and Ačkar, Đurđica and Jozinović, Antun}}, title = {{Improvement of nutritional and functional properties of extruded food products}}, } @mastersthesis{ptfos:791, author = {{Jozinović, Antun}}, title = {{Utjecaj ekstruzije na svojstva smjesa kukuruzne krupice s heljdinim i kestenovim brašnom}}, } @mastersthesis{ptfos:429, author = {{Jozinović, Antun}}, title = {{Probavljivost nativnog i škroba ječma modificiranog smjesom glutarne kiseline i acetanhidrida}}, }