Stručni rad - Stručni rad
Časopisi iz područja biotehničkih znanosti, polja prehrambene tehnologije i biotehnologije u dostupnim komercijalnim bazama podataka s cjelovitim tekstom

Hasenay, Sanda; Mokriš Marendić, Svjetlana (2009)
Podaci o radu
Jezik rada hrvatski
Naslov (hrvatski)Časopisi iz područja biotehničkih znanosti, polja prehrambene tehnologije i biotehnologije u dostupnim komercijalnim bazama podataka s cjelovitim tekstom
Naslov (engleski)The journals in the field of biotechnological sciences, food processing technology and biotechnology accessible in commercial full-text databases
AutorHasenay, Sanda
Mokriš Marendić, Svjetlana
Sažetak rada (hrvatski)
Komercijalne baze podataka dostupne hrvatskoj akademskoj zajednici posredstvom Centra za online baze podataka predstavljaju izvor pouzdanih informacija relativno lako dostupnih korisniku. U ovom radu putem deskriptivne analize daje se pregled dostupnih časopisa s cjelovitim člancima iz područja biotehničkih znanosti, polja prehrambene tehnologije i biotehnologije u komercijalnim bazama ScienceDirect, Cambridge Journals Online i SpringerLink. Baze su pretraživane tijekom travnja 2009. godine po ključnim riječima: "food", "biotechnology", "technology" i "nutrition".
Sažetak rada (engleski)
The commercial databases accessible to the Croatian academic community via Center for online databases represent a reliable information source easily available to the users. Using a method of descriptive analysis, the paper presents the online full-text journals in the field of biotechnological sciences, food processing and biotechnology, accessible in the commercial databases: Science Direct, Cambridge Journal Online and Springer Link. In April 2009 the databases were searched using key words: "food", "biotechnology", "technology" and "nutrition".
Ključne riječi (hrvatski)online baze podataka časopisi iz područja biotehničkih znanosti polja prehrambene tehnologije i biotehnologije
Ključne riječi (engleski)online databases journals biotechnological sciences food processing technology and biotechnology
Vrsta radastručni rad - stručni rad
Status objave radaobjavljen
Vrsta recenzijerecenziran - domaća recenzija
Naslov časopisaCroatian journal of food science and technology
Brojčani podaci2009, Vol. 1, br. 1, str. 40-46
ISSN1847-3466
e-ISSN1848-9923
Datumdatum objave publikacije: 08.07.2009.
URL radahttp://hrcak.srce.hr/53243
Znanstveno područjeDRUŠTVENE ZNANOSTI
Informacijske i komunikacijske znanosti
Knjižničarstvo
UstanovaSveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Knjižnica
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:432288