završni rad
Proizvodnja pšeničnog brašna u mlinu PIK Vinkovci

Martina Lucić (2013)
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Zavod za prehrambene tehnologije
Katedra za tehnologiju ugljikohidrata
Podaci o radu
NaslovProizvodnja pšeničnog brašna u mlinu PIK Vinkovci
AutorMartina Lucić
Voditelj/MentorMarko Jukić (mentor)
Sažetak rada
Skladištenje je jedna od najvažnijih faza u cijeloj proizvodnji. Nije samo potrebno pravilno proizvesti određenu žitaricu nego ju je potrebno i pravilno sačuvati do njezinog korištenja. Skladišta su prostori za skladištenje robe u rasutom ili ambalažnom stanju, a čuva ih od raznih fizičkih, kemijskih i atmosferskih utjecaja. Pšenica je ratarska kultura koja ima široku primjenu za prehranu ljudi i ishranu stoke. Preradom pšenice se dobije pšenična krupica i pšenično brašno. U poslovnoj jedinici "Silos PIK Vinkovci" vrši se skladištenje i sušenje žitarica dok se u jedinici "Mlin PIK Vinkovci" isključivo melje pšenica, a osnovni proizvod je pšenična krupica. U PIK-u Vinkovci uvrećavanje se obavlja automatskim uređajima za punjenje vreća.
Ključne riječipšenica pšenična krupica pšenično brašno skladištenje
Naslov na drugom jeziku (engleski)Wheat Flour Production at the PIK Vinkovci Mill
Ustanova koja je dodijelila akademski/stručni stupanjSveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Ustrojstvena jedinica niže razineZavod za prehrambene tehnologije
Katedra za tehnologiju ugljikohidrata
MjestoOsijek
Država obraneHrvatska
Znanstveno područje, polje, granaBIOTEHNIČKE ZNANOSTI
Prehrambena tehnologija
Inženjerstvo
Vrsta studijasveučilišni
Stupanjpreddiplomski
Naziv studijskog programaPrehrambena tehnologija
Akademski / stručni nazivsveučilišni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka prehrambene tehnologije
Kratica akademskog / stručnog nazivauniv. bacc. ing. techn. aliment.
Vrsta radazavršni rad
Jezik hrvatski
Datum obrane2013-09-30
Sažetak rada na drugom jeziku (engleski)
Storage is one of the most important phases of the whole production. It is not just necessary to properly produce some grain, but also to preserve it till its use. Warehouse are space for the storage of goods in bulk or packaging condition where the grain are preserved from a variety of physical, chemical and weather influences. Wheat is the crop that is widely use for human and animal nutrition. Products of wheat processing are wheat semolina and wheat flour. The business unit "Silos PIK Vinkovci" conduct storage and drying of grain while unit "Mlin PIK Vinkovci" solely grinds the wheat and basic product is wheat semolina. The packaging (bagging) in PIK Vinkovci is done by automatic devices for bag loading.
Ključne riječi na drugom jeziku (engleski)wheat wheat flour wheat semolina storage
Vrsta resursatekst
Prava pristupaRad dostupan samo djelatnicima i studentima matične ustanove
Uvjeti korištenja radahttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:336447
PohranioIvana Šuvak