Naslov (hrvatski) | Znanost o prehrani : hrana i prehrana u čuvanju zdravlja |
Autor | Milena Lela Mandić |
Autorova ustanova | Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek (Zavod za ispitivanje hrane i prehrane) (Katedra za prehranu) |
Znanstveno / umjetničko područje, polje i grana | BIOTEHNIČKE ZNANOSTI Nutricionizam Znanost o prehrani |
Sažetak (hrvatski) | Udžbenik "Znanost o prehrani" sa znanstvenog stanovišta pristupa humanoj prehrani i njenom značaju u očuvanju zdravstvenog statusa i poticanju adekvatnog prehrambenog stanja pojedinca i nacije te daje najnovija gledišta suvremene znanosti o prehrani. Znanstveni pristup i dobro obrađene tematske jedinice dobrodošla su pomoć za studente koji slušaju kolegije vezane uz prehranu. |
Ključne riječi (hrvatski) | |
Jezik | hrvatski |
Vrsta publikacije | Autorska knjiga-Znanstvena knjiga-Udžbenik za visokoškolsko obrazovanje |
Status objave | Objavljen |
Vrsta recenzije | Recenziran - domaća recenzija |
Verzija publikacije | Završna verzija rukopisa prihvaćena za objavljivanje (postprint) |
Broj stranica | 165 |
ISBN | 953-7005-00-3 (tiskano izdanje) |
URN:NBN | urn:nbn:hr:109:175217 |
Datum objave tiskanog izdanja | 2004 |
Vrsta resursa | Tekst |
Izdavač | Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek |
Mjesto izdavanja | Osijek |
Prava pristupa | Otvoreni pristup |
Uvjeti korištenja | |
Javna napomena | Zahvaljujemo prof. dr. sc. na dopuštenju objavljivanja udžbenika "Znanost o prehrani : hrana i prehrana u čuvanju zdravlja" u repozitoriju PTFOS |
Datum i vrijeme pohrane | 2024-05-23 07:06:56 |