završni rad
Pčelinji proizvodi kao dodaci prehrani
završni rad

Nataša Kojić (2014)
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Zavod za ispitivanje hrane i prehrane
Katedra za prehranu
Podaci o radu
NaslovPčelinji proizvodi kao dodaci prehrani : završni rad
AutorNataša Kojić
Voditelj/MentorMilena Mandić (mentor)
Sažetak rada
U ovom završnom radu govori se o pčelinjim proizvodima kao dodacima prehrani, u koje spadaju matična mliječ, propolis i polen, te njihovima karakteristikama i ljekovitim svojstvima. Opisan je svaki pčelinji proizvod posebno, te njegov kemijski sastav, fizikalna svojstva, ljekovito djelovanje te način primjene.
Ključne riječiljekovita svojstva dodaci prehrani propolis matična mliječ polen
Naslov na drugom jeziku (engleski)Honeybee products as dietary supplements : final thesis
Ustanova koja je dodijelila akademski/stručni stupanjSveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Ustrojstvena jedinica niže razineZavod za ispitivanje hrane i prehrane
Katedra za prehranu
MjestoOsijek
Država obraneHrvatska
Znanstveno područje, polje, granaBIOTEHNIČKE ZNANOSTI
Prehrambena tehnologija
Sigurnost i kvaliteta hrane
Vrsta studijasveučilišni
Stupanjpreddiplomski
Naziv studijskog programaPrehrambena tehnologija
Akademski / stručni nazivsveučilišni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka prehrambene tehnologije
Kratica akademskog / stručnog nazivauniv. bacc. ing. techn. aliment.
Vrsta radazavršni rad
Jezik hrvatski
Datum obrane2014-10-14
Sažetak rada na drugom jeziku (engleski)
This paper deals with honeybee products as dietary supplements, which are royal jelly, propolis and pollen, and their characteristics and medicinal properties. Every honeybee product is described separately, with their chemical composition, physiological effects, medicinal properties and their way of use.
Ključne riječi na drugom jeziku (engleski)medicinal properties dietary supplements propolis royal jelly pollen
Vrsta resursatekst
Prava pristupaRad u otvorenom pristupu
Uvjeti korištenja radahttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:526721
PohranioSanda Hasenay