završni rad
Tehnologija prerade i konzerviranja riba i morskih plodova u tvornici Irida d.o.o. u Daruvaru

Danijela Delonga (2009)
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Zavod za prehrambene tehnologije
Katedra za tehnologiju mesa i ribe
Podaci o radu
NaslovTehnologija prerade i konzerviranja riba i morskih plodova u tvornici Irida d.o.o. u Daruvaru
AutorDanijela Delonga
Voditelj/MentorDragan Kovačević (mentor)
Sažetak rada
Industrija ribe podrazumijeva svaku industriju ili djelatnost vezanu za izlov, uzgoj, preradu, konzerviranje, skladištenje, transport, marketing te prodaju ribe i ribljih proizvoda. Prerada ribe može se nadalje podijeliti u dvije kategorije: obrada svježe ribe (inicijalna prerada svježe ribe) i proizvodnja ribljih proizvoda. Svrha ovog rada bila je istražiti pakiranje, prepakiravanje i skladištenje smrznute ribe i morskih plodova uporabom moderne tehnologije kao i procese prerade i konzerviranja uz vrhunsku kontrolu proizvodnih procesa, na primjeru tvornice Irida d.o.o. Također, konzerviranje hlađenjem, smrzavanjem i dimljenjem, detaljnije je obrađeno u ovom radu.
Ključne riječiriba morski plodovi konzerviranje
Naslov na drugom jeziku (engleski)Fish and seafood processing and preserving technology in fish processing plant Irida d.o.o. Daruvar
Ustanova koja je dodijelila akademski/stručni stupanjSveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Ustrojstvena jedinica niže razineZavod za prehrambene tehnologije
Katedra za tehnologiju mesa i ribe
MjestoOsijek
Država obraneHrvatska
Znanstveno područje, polje, granaBIOTEHNIČKE ZNANOSTI
Prehrambena tehnologija
Inženjerstvo
Vrsta studijasveučilišni
Stupanjpreddiplomski
Naziv studijskog programaPrehrambena tehnologija
Akademski / stručni nazivsveučilišni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka prehrambene tehnologije
Kratica akademskog / stručnog nazivauniv. bacc. ing. techn. aliment.
Vrsta radazavršni rad
Jezik hrvatski
Datum obrane2009-12-17
Sažetak rada na drugom jeziku (engleski)
The fishing industry includes any industry or activity concerned with taking, culturing, processing, preserving, storing, transporting, marketing or selling fish or fish products. Fish processing can be subdivided into two categories: fish handling (the initial processing of raw fish) and fish products manufacturing. The aim of this study was to examine the packing, repacking and storage of frozen fish and seafood with the use of modern technology, processing and preservation with high quality control of production processes, at an example of fish processing plant Irida d.o.o. Refrigeration, freezing and smoking are the methods of preserving fish which were introduced in this paper.
Ključne riječi na drugom jeziku (engleski)fish seafood preserving
Vrsta resursatekst
Prava pristupaRad dostupan samo djelatnicima i studentima matične ustanove
Uvjeti korištenja radahttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:681555
PohranioIvana Šuvak