završni rad
Kontrola kvalitete konditorskih proizvoda

Ružica Vračević (2010)
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Zavod za prehrambene tehnologije
Katedra za tehnologiju ugljikohidrata
Podaci o radu
NaslovKontrola kvalitete konditorskih proizvoda
AutorRužica Vračević
Voditelj/MentorJurislav Babić (mentor)
Sažetak rada
Vafel proizvodi pripadaju skupini konditorskih proizvoda, a namijenjeni su širokom krugu potrošača. Snack proizvodi su posebna skupina namirnica srodnih tehnoloških, prehrambenih, senzorskih svojstava. Cilj rada bio je kontrola kvalitete navedenih proizvoda. Uzorci na kojima je vršeno istraživanje: medenjaci, napolitanke, keks, krekeri, flips i štapići. Pri tome su korištene slijedeće metode: određivanje vode, suhe tvari, pepela, celuloze, masti, proteina, ugljikohidrata i energije.
Ključne riječivafl kontrola kvalitete snack proizvodi
Naslov na drugom jeziku (engleski)Quality control of confectionery products
Ustanova koja je dodijelila akademski/stručni stupanjSveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Ustrojstvena jedinica niže razineZavod za prehrambene tehnologije
Katedra za tehnologiju ugljikohidrata
MjestoOsijek
Država obraneHrvatska
Znanstveno područje, polje, granaBIOTEHNIČKE ZNANOSTI
Prehrambena tehnologija
Inženjerstvo
Vrsta studijasveučilišni
Stupanjpreddiplomski
Naziv studijskog programaPrehrambena tehnologija
Akademski / stručni nazivsveučilišni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka prehrambene tehnologije
Kratica akademskog / stručnog nazivauniv. bacc. ing. techn. aliment.
Vrsta radazavršni rad
Jezik hrvatski
Datum obrane2010-09-30
Sažetak rada na drugom jeziku (engleski)
Wafer products belong to the group of candy products and they are appropriate to the wider range of consumers. Snack products are a special group of groceries that have similar technological, food and sensor features. The aim of the work was to control the quality of the products named above. The research has been done on the following samples: honey-biscuits, chocolate wafer, biscuits, crackers, peanut nibbles and salt sticks. The following methods have been used: determination of water, dry matter, ashes, cellulose, fat, proteins, carbohydrates and energy.
Ključne riječi na drugom jeziku (engleski)wafer quality control snack products
Vrsta resursatekst
Prava pristupaRad dostupan samo djelatnicima i studentima matične ustanove
Uvjeti korištenja radahttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:660855
PohranioIvana Šuvak