Professional paper - Professional paper
Iz naših knjižnica: Informacijsko opismenjavanje korisnika Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i Knjižnice Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku

Hasenay, Sanda; Mokriš Marendić, Svjetlana (2008)
Metadata
Language Croatian
Title (Croatian)Iz naših knjižnica: Informacijsko opismenjavanje korisnika Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i Knjižnice Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku
AuthorHasenay, Sanda
Mokriš Marendić, Svjetlana
Abstract (Croatian)
Knjižnica visokog učilišta, bez obzira radi li se o središnjoj sveučilišnoj knjižnici općeznanstvenog karaktera ili o fakultetskoj knjižnici usmjerenoj prema određenom znanstvenom, odnosno stručnom području, jedan je od najvećih obrazovnih resursa fakulteta tj. sveučilišta. Svako sveučilište, kao i fakultet koji želi postići visokopozicionirano mjesto u akademskom svijetu uz sebe mora imati modernu i funkcionalnu knjižnicu kao oslonac kvalitetnom znanstvenom radu i nastavi u području koje pokriva. Sve raširenija uporaba informacijske tehnologije u suvremenom društvu, ekspanzija znanja koja je dovela do sve veće specijalizacije znanja i potrebe za cjeloživotnim učenjem, kvantitativan porast broja studenata i znanstveno-nastavnog osoblja te sve učestalije promjene nastavnih programa i znanstveno-istraživačkih tema odrazile su se i na poslovanje visokoškolskih ustanova, pa tako i knjižnica koje djeluju u njihovu sastavu.
Keywords (Croatian)korisnici informacijska pismenost knjižnica Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek
Publication typeprofessional paper - professional paper
Publication statuspublished
Peer reviewno peer review
Journal titleKemija u industriji : Časopis kemičara i kemijskih inženjera Hrvatske
Numbering2008, Vol. 57, No. 12, pp 556-558
ISSN0022-9830
e-ISSN1334-9090
Datepublication: 08.12.2008.
Article URLhttp://hrcak.srce.hr/29533
Scientific fieldSOCIAL SCIENCES
Information and Communication Sciences
Library Science
InstitutionJosip Juraj Strossmayer University of Osijek, FACULTY OF FOOD TECHNOLOGY, Library
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:504722