završni rad
Prijem pšenice u silos "Slavonija Županja" d.d. 2015. godine

Marija Filipović (2016)
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Zavod za prehrambene tehnologije
Katedra za tehnologiju voća i povrća
Podaci o radu
NaslovPrijem pšenice u silos "Slavonija Županja" d.d. 2015. godine
AutorMarija Filipović
Voditelj/MentorDaliborka Koceva Komlenić (mentor)
Sažetak rada
Završni rad o prijem pšenice te postupcima i analizama pšenice u silos temelji se na iskustvu dobivenom tijekom prakse u silosu „Slavonija Županja“ d.d. i znanjima dobivenim tijekom studija. Prilikom dolaska pšenice u silos obavlja se dio navedenih analiza: mirisanje pšenice, određivanje vlage i hektolitarske mase kao i određivanje primjesa. Ostale analize provode se u velikom laboratoriju i one uključuju: pripremanje pšenice za laboratorijsko mljevenje, proces mljevenja i određivanje svojstava dobivenog brašna. Osim spomenutih analiza rad opisuje način istovara i pohranjivanja pšenice na „Slavonija Županja“ d.d.
Ključne riječipšenica skladištenje pšenice
Naslov na drugom jeziku (engleski)Wheat entrance in the silo "Slavonija Županja" dd 2015
Povjerenstvo za obranuDaliborka Koceva Komlenić (predsjednik povjerenstva)
Ustanova koja je dodijelila akademski/stručni stupanjSveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Ustrojstvena jedinica niže razineZavod za prehrambene tehnologije
Katedra za tehnologiju voća i povrća
MjestoOsijek
Država obraneHrvatska
Znanstveno područje, polje, granaBIOTEHNIČKE ZNANOSTI
Prehrambena tehnologija
Vrsta studijasveučilišni
Stupanjpreddiplomski
Naziv studijskog programaPrehrambena tehnologija
Akademski / stručni nazivsveučilišni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka prehrambene tehnologije
Kratica akademskog / stručnog nazivauniv. bacc. ing. techn. aliment.
Vrsta radazavršni rad
Jezik hrvatski
Datum obrane2016-09-30
Sažetak rada na drugom jeziku (engleski)
The following bachelor's thesis about the reception of wheat, and procedures and analysis of wheat in silo has been written based on the experience gained during professional practice spent in "Slavonia Zupanja" d.d., and knowledge gained during education. Upon arrival of wheat in the silo a part of the following analysis are being carried out: odour analysis, moisture determination, hectoliter mass, and determination of impurities. Other analysis are done in a large laboratory, and they include: preparation for milling, milling, and quality control of obtained flour. Besides mentioned analysis, the thesis describes the process of unloading, and silos storage of wheat in "Slavonia Zupanja" d.d.
Ključne riječi na drugom jeziku (engleski)wheat wheat storage
Vrsta resursatekst
Prava pristupaRad u otvorenom pristupu
Uvjeti korištenja radahttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:598328
PohranioSanda Hasenay